Korunk dívái 2.0 – avagy stílusikonok napjainkba

Szerző: Várkoly Enikő

Bár már született egy cikk korunk három dívájáról, de ahogy mondani szokás, a jóból sosem elég. Ezer meg egy gyönyörű és befolyásos divatikont lehetne felsorolni napjainkból, így miért állnék meg csak háromnál? Ezért összegyűjtöttem nektek még egy adag bombázó szépséget, akik színészi és énekesi karrierjük mellett büszkén viselhetik a korunk dívái címet is. Tini lányok milliói követik őket és lesik el divat trükkjeiket, nem véletlenül, hiszen egytől egyig napjaink legnagyobb stílusikonjai.

Dívák dívája – Christina Aguilera

korunk_divai_2-2
Neked mi az első kép, ami beugrik a díva szóról? Platina szőke haj? Netán egy kis vörös rúzs vagy gyöngysor? Ha eltaláltam, akkor ne is keress tovább, ez mind Christina Aguilera! Hatszoros Grammy-díjas amerikai popénekesnő, dalszövegíró, színésznő. Nem rég pedig az amerikai The Voice nevű televíziós tehetségkutató verseny bírája. „Mióta az eszemet tudom, mindig arra vágytam, hogy a színpadon állhassak”. Az erőteljes hanggal megáldott tehetség énektudása mellett stílusával is belopta magát a mindennapjainkba, különösen, ha visszaemlékszünk karrierje kezdetére és videoklipjeire. A ma már kifinomult nőies dívánk akkor még a tini lányok egyik kedvenc, vadóc bálványaként és divatdiktátoraként volt számon tartva.

korunk_divai_2-3
Erőteljes stílus
Ha a hajszínét nem is nagyon váltogatta, a frizuráját annál inkább! Sosem tartozott a visszafogott hírességek közé, a kirívó ruhák, hatalmas hajtömegek – nem lehet nem észrevenni! Kipróbált már egyenes stílust, göndört, rövidet, frufrusat, de színben mindig megmaradt a jó öreg platina szőkénél! Ami valljuk be, be is vált, hiszen istenien áll neki és e nélkül már el sem tudnánk képzelni.

korunk_divai_2-4
Nos, ha valami egészen vadító és merész sminket szeretnénk kipróbálni így az ünnepek közeledtével, bátran elleshetünk egy-két szuper tippet az első számú dívánktól. Hiszen ő az, akit ritkán láthatunk természetes külsővel. Bár meg kell hagyni, kevesen tudják úgy viselni a vörös rúzst, mint Christina Aguilera. A színektől sem riad vissza, kék, lila, fekete – minden, amit csak eltudsz képzelni egy gyönyörű szemsminkben.

korunk_divai_2-5
A dívák királynője – akár így is jellemezhetnénk szexi és figyelemfelkeltő stílusát, avagy Christina, mint a nőiesség megtestesítője. Legyen akár lágy púder szín, az örök fehér vagy akár a kortalan fekete csipke varázsa – mindegyik tökéletesen áll rajta. Bár ne feledkezzünk meg róla, hogy az ilyen ruhákat viselni is tudni kell, amit csak egy valódi díva tud igazán.

De mindezek mellett mégis egy dolog van, ami miatt biztos voltam benne, hogy Christina Aguilera első helyen szerepel korunk dívái között, mégpedig a fantasztikus alakítása az egyébként teljesen témába vágó Burlesque című filmben melynek magyar fordítása A díva. Zseniális történet, fülbemászó betét dalok és kiváló alakítás, mindez egy igazán nőies stílusban, a fordítás találó, Christina egy igazi díva, és nem csak a filmben, hanem az életben, a színpadon, a vörös szőnyegen egyaránt.

korunk_divai_2-7
Rihanna – barbadosi szépségből legnagyobb stílusikon
Ha megkérdezünk egy mai fiatalt, hogy ki az, aki legnagyobb hatást gyakorol korunk divatjára, a válasz egyértelműen Rihanna lenne. Mindamellett hogy Grammy-díjas énekesnő, dalszerző, modell, táncos, divattervező és üzletasszony hírében is áll. A divatra tett erőteljes hatásáról nem lehet vitatkozni, kétség kívül ő is egy korunk dívái közül.

korunk_divai_2-8
Stílusában is eltér az idealizált dívák arculatától és sokkal inkább hasonlít egy 21. századi vagány stílusú divatikonra, amit lényegében ő alakított ki. Több mint 20 tetoválás díszíti testét, amit mindig rendkívül lezser, stílusos ruhákkal fed el, legalábbis egy részét. Rihanna már nem egyszer megmutatta a világnak miért is tartozik korunk dívái közé. Elképesztően változatos. Ha kell gyönyörűen és elegánsan lejt végig a vörös szőnyegen, a hétköznapokban viszont sportos és kényelmes ruhákba bújik, de egy biztos, mindegyikben szexin mutat. Nem véletlen, hogy több divatmárka is megválasztotta már reklámarcnak, olyan neves márkák cég arca is volt már, mint a MAC, Gucci vagy a Puma. Mindezek mellett több millió fiatal lány példaképe, amit ő felvesz, az onnantól kezdve divat. Social média oldalai az egyik legkövetettebb portálok közé tartoznak.

korunk_divai_2-9
Színes egyéniség
A változatosság a frizuráját sem kerülte el az évek alatt, volt már a pirostól kezdve a fekete és a szőkén át minden. Igen, itt jön az a pillanat, amikor rádöbbenünk, hogy tényleg léteznek olyanok, akiknek minden hajszín jól áll. Nektek melyik a kedvencetek? Én nem tudnék dönteni. De ne keseredjünk el, ha mi nem tartozunk ezek közé a ritka példányok közé. Éppen elég elismerés, ha sikerül megtalálnunk a hozzánk leginkább illő hajszínt és formát. De az éjszakákat átsírós tragédiák elkerülése végett inkább ne a szomszéd néni kezeire bízd a frizurádat, válassz helyette professzionális segítséget tapasztalt fodrászoktól!

korunk_divai_2-10
Make-up time! Ismét egy újabb divatőrület napjainkból. És vajon ki tette igazán ikonikussá a sötét, matt, akár fekete rúzsokat? Azt hiszem, ezen a ponton már meg se kell válaszolnom ezt a kérdést, hiszen egyértelmű! Legyen akár kék, piros, narancs bármilyen extrém szín, amit eltudsz képzelni ajkakon, Rihannának az is tökéletes. A rúzsok fénykorában talán tőle leshetjük el a legtöbb trükköt, ahogy azt a vloggerek is teszik előszeretettel. Hibátlan bőr, telt ajkak és íves szemek. Azt hiszem, nem lehet olyan nehéz Rihanna sminkesének lenni, bármit is tesz rá, nem nagyon tud hibázni. Kétség kívül korunk dívái közül ő az, aki a legnagyobb hatást gyakorol még most is nem csak a divatra de az egész médiára, divatiparra és a fiatal lányok életére.

korunk_divai_2-11
Sarah Jessica Parker – az örök divatdiktátor
Az biztos hogy sok sorozat és tévéműsör van hatással a divat alakulására, de ha egy igazán kiemelkedő személyt kéne mondanunk aki befolyással volt és van korunk stílusának alakulására az kétség kívül Sarah Jessica Parker.

Amerikai színésznő és producer, akit a világ csak Carrie Bradshawként emleget. A Sex and the city, azaz a Szex és New York üdvöskéjeként hódította meg a világot, de erre majd térjünk vissza később. A ma már több mint 50 éves, alig 160 cm-es színésznő 14 évesen kapta első szerepét, ahol testvéreivel játszott együtt, akikből volt egy jó pár. Rajta kívül három lány és négy fiútestvérrel büszkélkedhet a Parker család.

Sarah Jessica Parker

Gyakran láthatjuk erősen kihúzott fekete szemekkel, ami elég erőteljesen kiemeli élénk kék, ámbár kicsi szemeit. Kedveli a természetesebb sminket, ha esetleg mégis valami erőteljesebbet viselne, akkor is megmarad kizárólag a szemhangsúlyos sminkeknél. Frizuráját tekintve is az egyszerű, de nagyszerű elvet követi. Szőkés barna tincseit vagy kiengedve, vagy feltűzve viseli, fiatalabb kori képein jól látszik természetes göndör haja.

korunk_divai_2-14

Kortalan stílusikon
És végre! Ahhoz a részhez értünk, amiért végül is a korunk dívái listámon landolt a színésznő, az pedig nem más, mint a divatra tett rendkívüli hatása. Azon kívül, hogy rendkívül csinos és nőies viseletekben mutatkozik a nap minden percében, több nagy múltú cég is reklámarcának választotta, mint például a Garnier, a Gap és a Joss Stone. Ha ez még nem lenne elég, több parfümöt is piacra dobott, illetve saját ruha márka láncot is indított, ami a Bitten névre hallgat. Manolo Blahnik még egy cipőjét is elnevezte SJP tiszteletére.

korunk_divai_2-15
De a stílusikon igazi virágzása az 1998-ban indult Szex és New York sorozat évadai alatt bontakozott ki. A sorozat alatt ő volt az egyetlen, aki egyszer sem vállalt el meztelen jelenetet, amit kikötött a szerződésében is. Az évek során a sorozat minden tagja, de különösen a Carrie-t alakító Sarah Jessica Parker elképesztő hatással volt a divat alakulására. Kifinomult, hihetetlenül nőies, színes és vidám. Talán ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni a ruhatárát. Egy-két stílus tippet én is elfogadnék tőle. Minden korosztály tud megfelelő inspirációt kapni tőle úgy hogy irány a kanapé hölgyeim, a legközelebbi vásárló körút előtt nézzétek meg a Szex és New York egyik részét és garantált a siker!

korunk_divai_2-16
Kipróbáltál már több hajszínt, de egyik sem volt az igazi? Nem tudod arcformádhoz milyen frizura illene legjobban? Ne próbálkozz tovább, itt a megoldás! Vegyél részt szalonunk személyre szabott hajstílus tanácsadásán, ahol a saját stílusod kialakítása mellett mikro-kamerás hajszerkezet vizsgálaton is részt veszel, hogy a hajad is a leginkább megfelelő ápolást kapja!
Ne habozz, jelentkezz be hozzánk és frissülj fel profi kezek között!

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva