5 perces smink kismamáknak

Szerző: Szalay Ágnes Dóra

5 perces smink kismamáknak

A reggeli sminkelés, hanem egyfajta rituálé, az a rövid idő, amit száz százalékban önmagunkra fordíthatunk a rohanó mindennapok során. Vannak azonban olyan időszakok az életünkben, amikor a legkisebb problémánk az, hogy milyen a külsőnk a mindennapokban. Kismamaként nem könnyű még arra is odafigyelnünk, hogy reggelente feldobjunk egy izgalmas sminket, az ombre ajkak vagy a tökéletes tusvonal pedig szinte lehetetlennek tűnhet.

Ha azt hisszük, hogy ez majd később könnyebb lesz, sajnos csalódnunk kell, hiszen a baba mellett sokkal nehezebb pár percet szakítanunk önmagunkra. Ez persze probléma lehet mindazoknak, akik állandóan rohannak, rengeteget dolgoznak, esetleg több állásuk is van, vagy éppen a tanulmányaikkal küzdenek. Ha nem vigyázunk a bőrünkre, az évek múltán csúnyán meg fog látszani rajta, így a legjobb megoldás az, ha már most megtanuljuk, hogyan hozzuk ki magunkból a legtöbbet a mindennapokban.

Tökéletes alap egy lépésben

Egy vékony réteg hidratáló krém, vagy jobb esetben primer egész nap táplálja a bőrödet, és tökéletes bázist biztosít az egész sminkednek, így ez egy olyan alap lépés, amit semmiképpen se hagyj ki. Ne felejtsd el a szemkörnyékápolót sem, hiszen fiatalabb már egyikünk sem lesz! Ez után következhet az alap, olyan terméket használj, ami egy lépésben elvégzi a munka nagy részét. Tökéletes választás lehet bármilyen magas fedésű BB vagy CC krém, lehetőleg olyan, ami fényvédőt is tartalmazz, hogy a nap folyamán a káros UV sugaraktól is megvédd a bőröd.

5 perces smink kismamaknak-2

Korrektor mindenek felett!

Karikás szemek, pattanások, elszíneződések, kisebb pigmentfoltok… mindannyian küzdünk valamivel. Egy tartós, jól fedő korrektor képes egységesíteni a felszínt és eltüntetni a kisebb bőrhibákat. A szem alatti karikákra a bőrszínednél egy árnyalattal világosabbat használj, vagy semlegesítsd a szem alatti karikák kékes-zöldes árnyalatát egy barackos tónusú korrektorral. Ezekkel a pár másodperces trükkökkel olyan lesz az arcod mintha nem csak négy órát aludtál volna az éjszaka.

A pirosító ereje

Szerinted mi az az egy termék, amivel pontosan két ecsethúzás segítségével friss és üde eredményt érhetsz el? A mi egyik reggel titkos fegyverünk a pirosító, a legjobb az egészben pedig az, hogy ha tükrös kompaktot választasz akár út közben is feldobhatod. Onnan ismered fel a számodra tökéletes pirosítót, hogy az arcod azonnal életre kel majd tőle.  Ha a bőrtónusodnak megfelelő árnyalat kiválasztása kihívást jelent számodra, nyugodtan kérd profi sminkes segítségét!

5 perces smink kismamaknak-3

Szemöldök, szempillaspirál, szemhéjpúder, kontúrozás….- Kinek van erre ideje?

Gondolj csak bele: mennyi ideig tart neked egy teljes smink elkészítése? Az biztos, hogy több időt vesz igénybe 5 percnél. Ha nincs időd mindenre együtt, emelj ki minden nap mást az arcodon. Használd kedvenc szemöldökceruzádat, hangsúlyozd ajkaidat egy izgalmas rúzzsal, és hagyj minden mást szabadon, vagy vigyél fel egy határozott színt a szemhéjadra, emeld ki a szempilláidat, és ne törődj a száddal. Ha a kontúrozást igazán közel érzed magadhoz, nem kell feltétlenül lemondanod róla: válassz olyan palettát, amiben nem csak kontúrszínt, de pirosítót és highlightert is találsz, hogy egy termék segítségével érhesd el a kívánt eredményt.

5 perces smink kismamaknak-4

Egy szín a szádra, és már mehetsz is!

Igazán megéri egy kis plusz figyelmet fordítani az ajkainkra, főleg a hideg időben, hiszen ez egy olyan titkos fegyver, amit bármikor bevethetsz. Ha úton vagy, akár tükör nélkül is feldobhatsz egy halványabb szájfényt vagy ajakbalzsamot, de ha valami különlegesre vágysz, akkor sem kell órákat töltened a fürdőszobában. Használd kedvenc vörös, bordó, vagy bármilyen sötét rúzsodat, dobj fel reggel egy vékony réteg BB krémet, és hagyj ki minden mást! Hidd el nekünk, senki sem fogja észrevenni hogy semmi más sincs az arcodon, hiszen minden szem a szádra szegeződik majd!

5 perces smink kismamaknak-5

Még nem vagy elég magabiztos ha professzionális sminkelésről van szó?

Nem csak tökéletes technikára, de a lehető legjobb minőségű termékekre is szükséged lesz. Próbáld ki a Karaja magas minőségű termékeit, ha azt szeretnéd hogy a sminket egész nap a helyén maradjon. Gyere el sminkoktatásunkra, és tudj meg többet a Karaja termékekről!

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva