Anti-aging smink lépésről lépésre

Szerző: Liptai Dóra

Ugye Veled is előfordult már, hogy évekkel idősebbnek érezted magad egy adott sminkben, pedig még fiatal vagy? Egy bizonyos kor után sokan állunk döbbenten a tükör előtt, felismerve azt, hogy egy smink már nem úgy fest rajtunk, mint pár éve. Ez nem is csoda, hiszen 25-30 éves kor után bőrünkön szépen lassan elkezdenek kialakulni a mimikai ráncok, először csak halvány vonalkák formájában, majd ahogy halad az idő előre, ezek egyre mélyülnek. Arról sokszor esik szó, hogy a picike vonalaknak a megjelenését és mélyülését egészséges életmóddal és gondos bőrápolással hatékonyan tudjuk késleltetni, ám arról kevésbé, hogyan sminkeljük magunkat, hogy tökéletesen fiatal bőrt kapjunk végeredményül. Tarts velünk, és tudd meg, hogyan is néz ki egy Anti-aging smink lépésről lépésre!

0. Lépés – Hidratálj kívül-belül!

Az Anti-aging smink lépésről lépésre cikkünk egyik nagyon fontos lépése, szinte az összes többi alapja! Képzelj el egy kertet, amelyben öntözik a virágokat, utána pedig egy olyat, amelyben nem. Látod a különbséget? A bőrünk is pontosan ugyanúgy viselkedik, mint a virágok! Ha nem fogyasztasz megfelelő mennyiségű folyadékot, akkor bőröd szárazzá válik. Ez ugyanúgy vonatkozik a külső hidratálásra is. Bőrtípusodnak megfelelő hidratálót válassz, ha zsíros az arcbőröd, akkor könnyű, vizes alapút, ha pedig száraz, akkor zsírosabb, nehezebb krémet, vagy éjszakára akár arcolajat. Javasoljuk, hogy az arcbőrödhöz leginkább passzoló krém keresésére fordíts picit több időt, illetve kérd ki tapasztalt szakember véleményét, hiszen egy jó minőségű krémmel Te is jobban jársz! Azt vedd figyelembe, hogy a nappali arckrém mindenféleképpen tartalmazzon fényvédőt, hiszen a bőr korai öregedéséért elsősorban a napsugárzás tehető felelőssé!

anti-aging smink lepesrol lepesre-2

1. Lépés – Találd meg a tökéletes alapozót!

Biztos, hogy neked is van kedvenc alapozód, de lehet, hogy egy tökéletes anti-aging smink elkészítéséhez nem túl előnyös. Azt figyelembe kell venni, hogy idővel gyakran változik valamennyire az arcbőrünk színe, ezért mielőtt alapozót választanál, mindig ellenőrizd le, hogy egyezik-e az arcbőröd színével! Állag szempontjából részesítsd előnyben a könnyű, természetes formulájú alapozókat! Ha nincsenek nagyobb bőrhibáid, akkor nyáron akár elég egy BB, vagy CC krém is. Válassz a meleg árnyalatok közül, mivel azok sokkal fiatalosabb hatást kölcsönöznek arcodnak. Púdert ne használj, mivel az aprócska ráncokba összegyűlnek és így tényleg idősebbnek fogsz kinézni! Viszont akkor, ha zsíros az arcbőröd, akkor a T-vonalban nyugodtan használhatsz egy picit belőle!

anti-aging smink lepesrol lepesre-3

2. Lépés – Szánj időt a szemöldöködre!

A sminkelős videókban észrevehetjük, hogy az idősebb hölgyek sokkal fiatalosabbnak tűnnek egy szép szemöldökkel. Nem hiába, hiszen a tökéletes szemöldök keretet ad az arcunknak, valamint teljesen más a megjelenésünk vele, mint nélküle. Találd meg az arcformádhoz illő formát, illetve a bőr -és hajszínedhez illő színt és meg fogsz lepődni! Ahhoz, hogy kontúrozd a szemöldököd, válassz a hajadnál egy picit világosabb szemöldökceruzát, majd töltsd ki a hiányos területeket. Ne legyen túl erős a szemöldököd, mert különben az ellenkező hatást éred el vele! Közvetlenül a szemöldök alá rakj némi highlightert, mellyel üde leszel!

anti-aging smink lepesrol lepesre-4

3. Lépés – Barátkozz meg a rózsaszínnel!

Rendkívül friss és üde hatást tud kölcsönözni a rózsaszín púder, de ez a szín hasonlóan viselkedik szemhéjon és ajkakon is. Plusz pont, hogy idén hatalmas trendnek számít! Itt is ügyelj, hogy krémesebb állagú sminket használj, mivel az sokkal jobban eldolgozható! A meleg rózsaszaszín vagy a rose gold is remekül megy az összes bőrszínhez! Ha egy kis lifting hatást is szeretnél elérni, akkor dobj fel némi highlightert, és dolgozd el egészen az arcsontod közepétől a halántékod felé!

anti-aging smink lepesrol lepesre-5

4. Lépés – Frissítsd a tekinteted!

Először is kezdd a sötét, szem alatti karikákkal a lépést! Válassz egy könnyű állagú, ugyanakkor jól fedő korrektort, finoman vidd fel ecsettel a szem alatti területre, majd jól dolgozd el és kész is! Ami a sminket illeti, egy jó minőségű primer-rel ügyesen ki tudod védeni, hogy a pici barázdákba megtelepedjen. Ne feledd, a harsány színekkel idősebbnek fogsz tűnni, mint amennyi vagy valójában. Egy enyhén fénylő szemhéjpúderrel viszont fiatalossá tudod varázsolni a tekinteted! Nem beszélve a fehér szemceruzáról vagy szemhéjtusról, amelyet ha felviszel a vízvonaladra, rögtön látni fogod az eredményt! Göndörítsd a szempillád, amely nem csak nagyítja a szemed optikailag, de a tekinteteden is fiatalít. Ha a szemhéjad szeretnéd megemelni optikailag, akkor az éppen sminkelendő szemed ne csukd le, hanem tartsd félig nyitva, így fentebb fogod eloszlatni a szemhéjpúdert, amely remek lifting hatást eredményez!

attends the 72nd Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 11, 2015 in Beverly Hills, California.

5. Lépés – Tedd ajkaid teltebbé!

Anti-aging smink lépésről lépésre válogatásunk utolsó pontjában az ajkak szerepelnek. Először is hámlassz, majd használj primert! Ha ez megvan, használj ajakkontúrt, mellyel megerősítheted a határokat. Végül válassz egy enyhén csillogó, meleg árnyalatú rúzst, javasoljuk a meleg rózsaszín árnyalatokat. Még jobb a szájfény, hiszen nem csak teltebbnek látszanak tőle az ajkaid, de idén ismét óriási sminktrendnek számít! Viszont 40 év fölött a nagyon sötét rúzstól, főleg a hideg árnyalatoktól óvakodj, mert idősebbnek fogsz tűnni tőle! Pirosból javasoljuk a melegebb, narancsosabb árnyalatokat!

anti-aging smink lepesrol lepesre-7

Most bepillantást nyerhettél abba, hogyan is kell magad sminkelni ahhoz, hogy fiatalabbnak tűnj. Ha szeretnél smink nélkül is fiatalabbnak látszódni, mint amennyi vagy valójában, válaszd ToxSkincare ránctalanító kezelésünket! Olyan értékes hatóanyagokkal töltik fel a bőröd tapasztalt szakembereink, melyekkel valóban megemelkednek és kisimulnak vonásaid! Méregtelenít, beindítja a regenerációs folyamatokat és a kollagén képződést, ráadásul még a mitesszerek számát is csökkenti!

Ha szeretnéd magad hasonlóképpen kisminkelni, de úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, gyere le folyamatosan megrendezésre kerülő smink tanfolyamaink egyikére és tanulj profiktól!

 

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva