Kováts Kriszta újra a mikrofonok mögött

Indul a Kovátsműhely-daltörténetek a Klubrádión

2019. október 20-tól indul Kováts Kriszta, az ország egyik legismertebb és legsokoldalúbb színésznőjének új műsora a Klubrádión. A vasárnap délutánonként hallgatható műsorban a művésznő saját zenei dalainak témái mentén hívja beszélgetőtársait, méghozzá teljesen változatos közegekből. Budapest várhatóan nagy hangsúlyt kap a beszélgetések során, hiszen beszélgetnek majd a város hídjairól, épületeiről, szobrairól, legendáiról. Ezek mellett pl. Woody Allenről és Garas Dezsőről, olyan női filmes ikonokról, mint pl. Marylin Monroe vagy Ingrid Bergman, nőiségről, celebségről vagy épp a szépségiparról is megosztják véleményüket a meghívott szakértő vendégek. A műsorvezető korábbi rádiós tapasztalataira alapozva, a rádiózás üde színfoltja kíván lenni a műsor, melyre minden esély meg is van, hiszen ritka, hogy egy művészi pályáján is aktív színész-énekes mutassa meg kérdező oldalát is. Az adások 52 héten át hallgathatók a rádióban vasárnaponként 17-18h-ig, visszahallgathatók online és a kapcsolódó videós csatornán is követhetik majd a nézők az egyes adásokhoz kapcsolódó történéseket.

Kováts Kriszta a Rock Színház alapító tagja volt, majd később is számos népszerű előadásban játszott főszerepet, így például jelenleg a Mamma Mia!, korábban az Evita, az István, a király, a Chicago, a West Side Story, a Jézus Krisztus Szupersztár, A nyomorultak vagy a Kolumbusz produkciókban. A színház mellett énekesnőként évenként új albummal jelentkezik és folyamatosan koncertezik – a helyszínek közül kiemelkedik a Müpa és a Budapest Jazz Club. Rendezőként is aktív: a Szépművészeti Múzeumban, a Jászai Mari Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Vidám Színpadon, a Millenáris Padlás és Szabadtéri Színpadon rendezett előadásokat. Jelenleg a Baltazár Színházban dolgozik és tanít.

Kováts Kriszta legtöbb dalának szövegét Fábri Péter írta, főként ezek ihlették a Kovátsműhely rádióműsort. Ezek a dalok adják a heti egyórás zenés beszélgetős műsor témáit. A műsor a rádió és a műsorvezető reményei szerint sok éven át lesz a Klubrádió sikeres műsora.

A daltörténetek néhány témája: a kávéházi kultúra, Garas Dezső, Füttyös Gyuri és a városi legendák, Evita a valóságban és a színpadon, Budapest hídjai, Chaplin, Woody Allen, női ikonok a filmvásznon: Marilyn Monroe és Ingrid Bergman, játékok – miért játszunk?, Molnár Ferenc világa, a nőiség mibenléte a vásznon, akcióhősség, indián kultúra és népzeneiség, a festők látásmódja, épületszobrászat Budapesten, a játék szerepe az életben, celebség és szépségipar.

A műsor vendégei mint a téma szakértői fogalmazhatják meg véleményüket és beszélgethetnek a műsorvezetővel. Az első adások vendégei Jolsvai András (író), Saly Noémi (helytörténész), Rainer M. János (történész), Koniorczyk Borbála (urbanista), Szvetelszky Zsuzsa (szociálpszichológus, pletykakutató), Sándor Pál (rendező), Ragályi Elemér (operatőr), Kútvölgy Erzsábet (színművész), Sirató Ildikó (színháztörténész), Szilágyi Ágnes (történész) és Katona Imre (rendező) lesznek.

A műsor aktívan igyekszik a közösségi média felületeit használni – youtube, facebook – annak érdekében, hogy a hallgatókkal szorosabb viszonyba kerülhessenek a résztvevők.

Indulás: 2019. október 20. 17 óra, Klubrádió 92.9