A kiegyensúlyozott étrendbe a sütik is beleférnek – Két könyvet ad ki a Street Kitchen

Két könyv is a könyvesboltok polcaira kerül ősszel a Street Kitchen kiadásában. A gasztrocsapat első közös, A Nagy Sütiskönyv címet viselő kiadványa, valamint a Street Kitchen szakmai vezetője – Fördős Zé – Balansz című könyve.

Újabb kiadvánnyal bővült a Street Kitchen palettája, méghozzá A Nagy Sütiskönyvvel. Ez a kiadvány nemcsak azért különleges, mert több tucatnyi desszert receptjét tartalmazza, a legegyszerűbb pohárdesszerttől a tortakölteményekig, hanem azért is, mert a könyv elkészítésében a teljes gasztrocsapat részt vett.

„Több, mint 200 oldalon, közel 100 desszert receptje található meg A Nagy Sütiskönyvben. Szilágyi Nóra, Vitális Lilla, Jancsa Jani, Madarász Kinga, Fördős Lajos, Rakonczai Timi és jómagam azon dolgoztunk, hogy a megúszós sütiktől a pitéken át, egészen a tükörglazúr elkészítéséig segítséget nyújtsunk azoknak, akik nem tudnak és nem is szeretnének édességek nélkül élni. A könyvben nemcsak sütési praktikák, dekorációs tippek, de hasznos tanácsok is megtalálhatóak a kezdő és gyakorlott hobbicukrászok számára egyaránt” – tette hozzá a Street Kitchen szakmai vezetője, Fördős Zé, aki vallja, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásba, mértékkel, de beleférnek az olyan finomságok is, mint a desszertek. Ez, a táplálkozási egyensúlyra való törekvés hívta életre a mától kapható Balansz című könyvét is. Ebben minden olyan recept megtalálható, amely könnyen beilleszthető a kiegyensúlyozott táplálkozásba, elkészítésük ugyanakkor nem jár nagy vesződséggel. A könyvben a reggelik receptjétől egészen a desszertekig találunk olyan alternatívákat, amelyek nemcsak egészségesek, de ízletesek is.

„Rengetegen kérdezik tőlem, hogyan lehetséges az, hogy bár sokszor, sokfélét eszem, mégsem látszik meg rajtam. Úgy döntöttem, hogy megválaszolom ezt a kérdést: a Balansz című könyv éppen erről szól. Ez a könyv mindazoknak segítségére lesz, akik egyensúlyra törekszenek az étkezéseikben. A recepteket úgy válogattam össze, hogy elkészítésük ne csak élvezetes legyen, de az elkészíthető ételek hozzájárulhassanak a kiegyensúlyozott életmód kialakításához vagy épp fenntartásához anélkül, hogy bármit is megvonnánk magunktól” – mondta Fördős Zé, akinek könyve, közel kilencven „balanszírozott” recepttel mától elérhető a könyvesboltokban.