UIP hírek 2019. november 7.

fotó: Virgin EMI

Emma Thompson ezért írta meg a Múlt karácsony forgatókönyvét

Az idei év ünnepi romantikus vígjátéka a Múlt karácsony, amely George Michael és a Wham! Last Christmas című dalától kölcsönzi a címét. Az egyik forgatókönyvíró a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompson, aki szerepel is a filmben. A színésznőnek több jó oka is volt arra, hogy belevágjon a projektbe, amelyet tíz éven át készítettek elő. „George Michael Last Christmas című dala nem a legnagyobb kedvencem a Wham!-től, de előkelő helyet foglal el a toplistámon – mesélte Thompson az Entertainment magazinnak. – George-töl jobban szeretem a Heal the Pain (Gyógyítsd a fájdalmat) című számot, ami arról szól, hogy ha magadat nem tudod szeretni, akkor mást sem. Ez a filmünk egyik fontos üzenete, a hősnőnek ezzel a problémával kell megküzdenie. George áldását adta a Múlt karácsonyra, és nagyon sajnáljuk, hogy a film elkészültét már nem érhette meg.”

A színésznőt egy híres irodalmi klasszikus is inspirálta a forgatókönyv megírásakor. „Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye beépült az irodalmi DNS-embe, időről időre előveszem. Nagy hatással volt az új forgatókönyvemre: arról szól, hogy valaki a karácsonyi ünnepek alatt átértékeli az életét és a világhoz való viszonyát, és pont ez történik a mi hősnőnkkel is.”

A karácsonyi díszbe öltözött London is fontos szereplője a Múlt karácsonynak, nem véletlenül. „London sok jól ismert helyszíne felbukkan a filmben, de meg akartam mutatni azokat a rejtett gyöngyszemeket is, amelyek a legnagyobb kedvenceim – mondja Thomson. – A férfi főhős körbevezeti a lányt a városban, és biztatja, hogy vegye észre azokat a gyönyörű részleteket, amelyeknek korábban nem szentelt figyelmet.”

(Last Christmasmár a hazai mozikban!)

Megjelent George Michael eddig kiadatlan dala

A Múlt karácsony című film legvégén hangzik el George Michael This Is How (We Want You to Get High) című száma, amely közvetlenül az énekes-dalszerző halála előtt készült, és eddig kiadatlan maradt. A dal most a Múlt karácsony premierje előtt került a közönség elé a Universal Music Group/Island Records gondozásában.

Itt meghallgaható: https://www.youtube.com/watch?v=9nJdJJyDp-c

A filmet részben George Michael dalai inspirálták.

(Last Christmasmár a hazai mozikban!)

A házaspár, akiknek a házasságát nem tette tönkre a közös filmezés

Azt tartják Hollywoodban, hogy nem jó, ha egy pár tagjai ugyanabban a filmben dolgoznak, Emily Blunt és John Krasinski azonban rácáfolnak erre. Már az is szinte csodaszámba megy, hogy 9 éve házasok, és ehhez jön még, hogy állítják: tavalyi nagy sikerük, a Hang nélkül óta csak még nagyobb szerelem. Ráadásul már az utómunkálatoknál tart a film folytatása is, és ez sem ártott a kapcsolatuknak. „Az a helyzet, hogy én már akkor Emily legnagyobb rajongója voltam, amikor még nem is találkoztunk, és ez elég jó alap – mondta Krasinski az E! Newsnak. – Az ördög Pradát viselben figyeltem fel rá, azóta nagyjából 72-szer láttam a filmet.”

A színész-rendező szerint kapcsolatuk azért működőképes, mert támogatják egymást, ahelyett, hogy rivalizálnának vagy folyton összevesznének valamin.

Ami a Hang nélkült illeti, maguk is meglepődtek a fejleményeken. „Csak erősebb lett a közös munkától a házasságunk, ami minket is váratlanul ért – nyilatkozta Krasinski az Independentnek. – Nem mintha arra gondoltam volna, hogy majd belerokkan a kapcsolatunk ebbe a filmbe, de ekkora pozitív változásra nem számítottunk. Annyira egymás támaszai lettünk, mint még soha.”

A A Quiet Place Part II-t Krasinski rendezte, de nem szerepel a filmben, Blunt igen. A férfi főszereplő az egyik legkiválóbb ír karakterszínész, Cillian Murphy (Birmingham bandája, Batman: A sötét lovag).

(A Quiet Place Part II – hazai bemutató: 2020. március 26.)

Leforgatták a Halloween Killst

Befejeződött a Halloween Kills forgatása, amely a tavalyi nagy sikerű Halloween folytatása. A stáb 36 napig dolgozott, ez a bő egy hónap rövid időnek számít, de illik a gyártó cég, a Blumhouse Productions üzleti filozófiájához, amelynek jegyében mindig kis költségvetéssel dolgoznak. A főszereplő természetesen Jamie Lee Curtis, míg az eredeti, 1978-as Halloween több színésze is visszatér. Az alkotók nem zárják ki, hogy utóforgatások is lesznek, amennyiben a vágószobában kiderül, hogy néhány jelenetre még szükség van.

Danny McBride executive producer tavaly még azt mondta, a Halloween Kills leforgatása után azonnal elkezdik a befejező rész, a Halloween Ends készítését, de változtak a tervek, az alkotók kis szünetet tartanak.

(Halloween Kills – bemutató: 2020. október)

(Halloween Ends – bemutató: 2021. október)