UIP hírek 2019. november 21.

fotó: https://www.facebook.com/catsmovie

A Macskák mégis indul az Arany Glóbusz-versenyben

Korábban úgy lehetett tudni, hogy a Macskák című filmmusical, amely Andrew Lloyd Webber színpadi műve alapján készült, nem indul az Arany Glóbuszért, mert nem tudják időben befejezni. Most azonban úgy tűnik, hogy a film mégis napok múlva kész lesz, és december elején be tudják mutatni a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítóknak, akik az Arany Glóbuszt odaítélik. A külföldi tudósítóknak december 4-éig minden versenybe induló filmet látniuk kell, hogy december 9-én kihirdethessék a díjakra jelölt alkotásokat.

A Macskák stábja versenyt fut az idővel, mivel elhúzódtak az utómunkálatok: az összes szereplő macskává változik számítógépes animáció segítségével, s ezen több mint 100 szakember dolgozik váltott műszakban. Az előzetesek élénk internetes visszhangot váltottak ki, mert sokan furcsállották a macskává változott színészek látványát, a gyártó Universal Pictures elnöke, Donna Langley azonban biztos abban, hogy a több mint 100 millió dollárba kerülő produkció nagy siker lesz. Garancia erre a rendező személye is: Tom Hooper az utóbbi években zsinórban három Oscar-díjas filmet rendezett (A király beszéde, Nyomorultak, A dán lány).

(Cats – hazai bemutató: 2019. december 26.)

Visszatér a vászonra az elhunyt Paul Walker?

Lehet, hogy Paul Walker karaktere, Brian O«Conner szerepelni fog a Halálos iramban 9.-ben. Legalábbis erről adott hírt egy filmes blogger, Daniel Richtman. Ez azért lenne szenzáció, mert Walker hat éve meghalt autóbalesetben még a Halálos iramban 7. forgatása alatt. Jeleneteinek fele már elkészült, a hátralevőket az öccsével vették föl, és számítógépes animációval illesztették be Paul Walker arcát. (Hasonló módszert alkalmaztak a Gladiátorban, ahol az egyik fontos szereplő, Oliver Reed hunyt el a forgatás félidejében.) A Halálos iramban 7. végén Walker karaktere visszavonult.

A sorozatot gyártó Universal Pictures nem kommentálta a hírt.

(Fast & Furious 9 – hazai bemutató: 2020. május 21.)

Val Kilmer legyőzte a rákot

Túl van a nehezén Val Kilmer, aki két éven át küzdött a torokrákkal. Amióta megműtötték, sokkal jobban van, és egyre többet mutatkozik nyilvánosan, a napokban saját kiállítótermében vett részt egy megnyitón. Kilmer azt mondja, a műtét mellett hitének és a kemoterápiának köszönheti, hogy legyőzte a rákot.

Lábadozása közben kisebb szerepeket vállalt, a nagy visszatérés a Top Gun: Maverick lesz, ahol ismét Icemant fogja alakítani Tom Cruise oldalán.

(Top Gun: Maverick – hazai bemutató: 2020. július 16.)

Tarantino korhatáros Star Trekje mellett lesz egy hagyományos folytatás is

Nagyon úgy néz ki, hogy párhuzamosan két Star Trek-film van készülőben. Quentin Tarantino már korábban bejelentkezett egy spinoff rendezésére, amely valamelyik karakter önálló történetét bontja ki. Tarantino nagy rajongója a sorozatnak, emlékezetes, hogy a Kill Bill mottója egy „ősi klingon közmondás” volt: „A bosszú hidegen tálalva a legjobb”. Mivel a mester összes filmje összefügg valamilyen mértékben, valószínű, hogy az ő Star Trekje is része lesz a Tarantino-galaxisnak. A Paramount stúdió még azt is bevállalta, hogy ez az epizód szigorú korhatáros besorolást kapjon, mert Tarantino akkora húzónév, hogy még így is hatalmas közönséget hoz majd a mozikba.

Ami a családbarát Star Treket illet, már sínen van a következő rész, mert megtalálták hozzá a rendezőt, forgatókönyvírót és társproducert Noah Hawley személyében. Hawley olyan sorozatokat jegyez alkotóként és forgatókönyvíróként, mint a Fargo, a Légió, a Zűrös zsaruk és a Dr. Csont, tehát ideális választásnak bizonyulhat, amikor sok szereplőt kell izgalmasann mozgatni egy soha véget nem érő történetben.

(Untitled Star Trek Sequel, Untitled Star Trek Project)