Paprikás krumpli recept

Minden évben böjtölők egy jó pár napot , de előtte mindig fel tankolom magam az ízekkel,  hogy jobban bírjam azt az időszakot. Paprikás krumpli az egyik kedvencem de végül is, nekem majdnem minden étel  a kedvencem. 😅

Ez az étel is a régi vegyes táplálkozású életem egyik emlékét eleveníti meg, ráadásul jó  szaftos és ezért jó sok  kenyeret lehet bele tunkolni. 😛

A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk majd  a zsiradékot elkezdjük hevíteni.Én  ehhez az ételhez kókusz zsírt használok.  Üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd mielőtt beletesszük a darabolt  paradicsomot lehúzzuk a tűzről a lábasunkat és meghintjük piros paprikával.

Végül is lecsós alapot készítünk, ez adja meg a sűrű szaftos levét az ételünknek.

Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, ami  ellepi. Megsózzuk, rakunk bele köményt, borsot, én szoktam bele dobni egy babér levelet is és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem megpuhul.

Naaa, itt eldöntheted, hogy felturbózod e még nokedlivel? Vagy készre főzöd a virslivel.

Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.

 

Tippek:

  • a nokedlit nem kell külön megfőzni, szépen belecsurgatod az ételbe úgy, hogy lassan kevered közben ne egy helyen álljon be a tészta.
  • nálunk a lányom nem eszi a szója virslit, ezért egybe teszem bele és megkímél a tányér szélére kapart virsli látványától.
  • a kihűlt paprikás krumpli tökéletes vacsorára, lilahagymával és forró teával szuper étel (na meg kenyérrel 😂)

Hozzávalók:

  • burgonya
  • hagyma ( kb 1 kiló krumplihoz 2 fej)
  • zöld paprika és paradicsom (lecsós alaphoz )
  • só, bors, kömény, babér levél
  • virsli

Nokedli:

Lisztet (ma durum lisztet használtam), vizet és sót csomómentesen kikeverünk, ne legyen túl folyós és beleszaggatjuk forró vízbe vagy az ételünkbe  megkeverve, hogy szépen megfőljön a galuskánk.

Egész-ségetekre