Jótékonyságból szállnak ringbe Magyarország legjobb harcosai

  1. június 20-án szombaton 19 órától Budapesten, a Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezik meg a Superfight Series ötödik gáláját. A szervezők – a Perfecz Fight Klub és a Prémium Rendezvényszervező Zrt – a korábbiakkal ellentétben a koronavírus-járvány miatt nem tudtak külföldi versenyzőket meghívni az eseményre, így ezúttal hazánk legjobb és legnevesebb harcosai lépnek majd a ringbe. Ráadásul a gála egy nemes ügyet is szolgál: a szervezők egyhetes adománygyűjtést indítottak a rászoruló családok számára.

Két év alatt ötödik alkalommal rendezik meg a Superfight Series Hungary küzdősportgáláját angol mintára Magyarországon. A rangos eseménynek ezúttal a fővárosi Madárfészek Ökölvívó Akadémia ad majd otthont szombaton este hét órától.

A mostani rendezvény annyiban eltér a korábbiaktól, hogy külföldi versenyzőket a koronavírus-járvány miatt nem tudtak meghívni a szervezők, ugyanakkor a színvonal így is garantált, hiszen hazánk legkiemelkedőbb harcosai mérik majd össze erejüket egymással.

„Összesen hét párosításunk van, egy előmeccs után hat főmeccset bonyolítunk majd le. Egyelőre úgy tűnik, hogy sajnos nézők nélkül, de titkon reménykedünk benne, hogy a héten születik egy olyan kormánydöntés, mely által legalább limitált számban beengedhetjük az érdeklődőket. Ha mégsem, akkor sem marad le senki a közönségcsemegének számító meccsekről, hiszen az egész gálát online streamen közvetítjük” – fogalmazott Nagy Balázs, a verseny egyik szervezője.

Arról is beszélt, mivel a járvány miatt sok versenyző úgymond lógott a levegőben, számukra is plusz motivációt jelent a mostani gála. Őszig biztosan nem lesznek nemzetközi versenyek, az Európa- és világbajnokságot eltörölték, így valójában ez jelenti most számukra az igazi erőfelmérőt.

A gála ez alkalommal egy nemes ügyet is szolgál. Nagy Balázs klubvezető társa, Rubin Olivér másfél éve indított el egy nagyon szép kezdeményezést, melynek keretein belül szegény családokon próbált meg segíteni. Ezt a kezdeményezést szeretnék most a szervezők új szintre emelni, és egy héten át tartó adománygyűjtést indítottak a rászorulók számára.

A befolyt pénzösszeget a zuglói családsegítő szolgálaton keresztül juttatják el a szegény körülmények között élő családoknak. Adományozni bárki tud a lenti bankszámlaszámon, a szervezők csupán annyit kérnek, a megjegyzéshez írják oda, hogy támogatás, mert csak így tudják továbbítani.

Bankszámlaszám: 12010501-00158868-00200002