Aki ma válaszolt – Tóth Vera

Tóth Vera magyar énekesnő. A 2003/2004-es Megasztár győzteseként vált híressé. 2005-ben Bravo Otto-díjat kapott, majd 2008-ban Artisjus-díjat. Fotó: Göblyös Péter-SessionPhoto.

1. Mit jelent számodra az a szó, hogy ANYA?
Nagyon tág fogalom. Az anya a minden. Elmondhatatlan szavakkal, hogy mit jelent számomra. Csak annyit tudok, ha bármi fontosnak vége van az életemben, mindig az ő karjaiban kötök ki. 🙂

2. Milyen az egészséges NŐ?
Szerintem az egészség nem csak külsőre értendő, hanem mentálisan, lelkileg is rendben kell lennie egy nőnek, ahhoz, hogy egészségesnek nevezhessük. Ez rengeteg munkával jár, de egy nőnek a legfontosabb a kiegyensúlyozottsága. Ehhez nagy utat kell bejárnia. Akarnia kell nővé válni, ez pedig nehéz feladat, de megéri.

3. Mi jut eszedbe a piros színről?
Kicsi lokálok a hetvenes évekből, rúzs, szatén, erotika, érzékiség, bársony, virágok, nő… Na meg az, hogy nem mindenki tudja viselni ezt a színt.

4. Sorolj fel 3 számodra fontos dolgot.
Zene, pasim, énidő.

5. Mit gondolsz a Nők mostani helyzetéről?
Szerintem sokkal jobb mint 50 évvel ezelőtt, de még észrevehető az elnyomásuk pl. a férfias szakmákban, vezetői szinteken, ha a munka terén nézelődünk. Szerintem elég szabadok lettünk mi nők, néha túlságosan is. Kicsit felborult a rend, de az ösztönök ettől függetlenül dolgoznak és működnek, nem szabad elnyomni őket.

6. Mitől Nő a Nő?
Szerintem az igazi nő nem csinál semmit, nem kell erőlködnie ahhoz, hogy bebizonyítsa, hogy ő egy nő a javából. A nő magabiztos, persze labilis is ahogy kell, mert ugye minden nő bipoláris egy kicsit. Ez normális. Az igazi nőnek van a saját élete, amiben egyensúlyban van a szakmája, a párkapcsolata, az anyaság, a család, a kapcsolatai a környezetével, és ha néha úgy is érzi, majd belehal a terhekbe, mégis pozitív pilléreken áll és pozitívak a gondolatai az élet nevű fogalommal kapcsolatban.

7. Mit teszel az egészséged érdekében?
Nagyon sok radikális változtatást vittem be az életembe. Azt vallom, mindent lehet, de csak mértékkel. Kell mozgás, ápoltság, sok sok kikapcsolódás, az étkezésben pedig fegyelem.

8. Mi a Nő feladata a családban?
A nő nagy összetartóerő. Egy nőnek nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjon arról a mindennapokban, hogy mennyire nagy dolgokat visz véghez és milyen fontos a szerepe és hogy milyen sokat jelent ő a családjának is. Ezek nélkül keseredett, elfásult emberré válhat, ami felboríthatja a természetes folyamatokat. Egy kibillent feleség, anya összekuszálhatja az egész családjának a harmóniáját.
Ez mindenre kihathat, ha nem figyelünk oda az asszonyainkra, feleségeinkre, barátnőinkre. A nő csak akkor tud harmóniában maradni, ha ragyogtatják és ahhoz hogy találjon olyat, aki ragyogtatja, nagyon nagy önismereti utat kell bejárnia. Akinek ez magától megy, az egy szerencsés ember.:-)

9. Mit tartasz egy Nőben vonzónak/taszítónak?
Az nagyon vonzó egy nőben, ha látszik a tudatossága. Egy nő akkor jó nő, ha harmóniába él önmagával, ha elfogadó és a külsejét is rendben tartja és ha tevékeny. Az a nő, aki erőlködik, hogy észrevegyék, például egy szórakozóhelyen szégyentelenül, túl kihívóan viselkedik a férfiak szeme láttára, számomra nagyon taszító látvány. Egy nő őrizze meg a méltóságát akkor is, ha nincs rendben a magánélete, vagy éppen mély időszakot él.

10. Fontosnak tartod a rendszeres szűrővizsgálatokat?
Ahogy Szentesi Évi barátnőm a rákról szóló, Hamvaimból című könyvében is írta: “A te tested csak a te felelősséged” Tehàt az egyik legfontosabb dolog az, hogy eljárjunk szűrővizsgàlatokra. Más ezt nem oldja meg helyettünk, nekünk kell odafigyelnünk magunkra. Ez a férfiakra is ugyanúgy vonatkozik.

11. Milyen egy jó Nő-Férfi kapcsolat?
Élni (együtt, programokkal, kikapcsolódással) és élni hagyni. Na és a kommunikáció az nagyon fontos. Ha valami porszemet érzünk a gépezetben, akkor azt a másikkal közölni kell és türelemmel megoldani. Ha nagyon nem illünk össze, nem szabad erőltetni, mert könnyen belekerülhetünk egy boldogtalan életszakaszba. Azért ne legyünk senkivel, mert nem akarunk egyedül élni. Nagyon is jót tesz a magány, mert a szingliségben eltöltött idő alatt megismerhetjük önmagunkat és rengeteg dolgot helyrehozhatunk.

12. Mi jut eszedbe arról, hogy jó Nő?
Azt hiszem, ezt màr kifejtettem a fenti sorok között:-)

13. Mit jelent számodra az,hogy rossz Nő?
Szerintem az a nő, aki nincs tisztában magával, nem képes elfogadni, hogy már nem lesz fiatalabb és nem hajlandó haladni a korával, méltóságot, büszkeséget vesztett ember lesz. Ha nem akarunk változtatni és folyamatosan bonyolítjuk az életünket, ez kihathat a lelkünkre és a lélek pedig ennek hatására, kifele taszító energiákat sugároz. Ezekre a nőkre szokták azt mondani, hogy rossz nő, bár szerintem ilyen nincs. Bármelyik nő lehet igazi nő.

14. Van kedvenc magyar írónőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted az írásaid?
Nekem Szabó Magda az egyik nagy kedvenc. Szeretem ha egy szó, egy gondolat ezernyi színben jelenik meg egy írásban. Az én lelkemnek fényességet, felfrissülést hoz. A tudatomat tágítja és nem enged megszürkülni. Nekem ő ilyen. Szentesi barátnőmet is szeretem, mert blogbejegyzései, kis novellái hasonlítanak Márai írásaira és tudom, hogy őt is nagyon inspirálja Szabó Magda 🙂

15. Van kedvenc nemzetközi írónőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted az írásaid?
Inkább a magyarokat szeretem, külföldiektől nem nagyon olvasok könyveket.

16. Van kedvenc magyar színésznőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Ónodi Esztert és Esztergályos Cecíliát nagyon szeretem. Eszter természetes, vérprofi és neki aztán elhiszem azt a karaktert akit épp megformál. Igazi nő a javából. Cecíliát pedig az állandóan kirobbanó életkedve, humora és derűs személyisége miatt imádom. Pokorny Lia a másik, aki hasonló érzéseket vált ki belőlem, mint Eszter. Ők igazi, vérbeli nők szenvedéllyel, gyengédséggel. Középút nincs, vagy van, de a színpadi megmozdulásaikban teljes fényükben ragyognak és persze ott van a dög, amit megtanulni nem, lehet, csak vele születni.

17. Van kedvenc nemzetközi színésznőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Meryl Streep, Helen Mirren, Sophia Loren és még sorolhatnám… Ők mind a számomra ideális nőt testesítik meg. Mert természetesek, egyikük sem feledte el honnan jött és nem gagyi celebkategória, amit nagyon nem szeretek. Zseniálisak mind…

18. Van kedvenc magyar énekesnőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Pásztor Anna-Azért mert egy amazon, amit a fejébe vesz, megcsinálja, kreatív, jó ember, kitartó, a legjobb barátom és fantasztikus anya.
Tóth Gabi-Mert tehetséges mint a nap, ezerszínű, jó ember, mert a testvérem és a maximalizmusát, profizmusát tanítani kellene.

19. Van kedvenc nemzetközi énekesnőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Alicia Keys, Aretha Franklin, Whitney Houston, Lara Fabian, Celine Dion, Sheryl Crow, Tina Turner… Vannak millióan… Azt hiszem ők igazi példaképei lehetnek a mai női társadalomnak. Szociálisak, szerethetőek emberileg is és a jóisten fogta az anyukájuk kezét, mikor megszülettek. Hálás vagyok, hogy inspirálódhatok belőlük.

20. Van kedvenc magyar sportolónőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Hosszú Katinka és az összes többi csajszi, aki a magyar sportban ott van, megérdemelne egy nagy ölelést. Én nagyon szeretem ezeket a lányokat, mert akaraterejükkel, ember feletti kitartásukkal rengeteg embernek adnak erőt és mert a mi lányaink:-)

21. Van kedvenc nemzetközi sportolónőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Serena Williams egyszerre szexi és megatehetség! Ő számomra a nagybetűs sportolóNŐ!

22. Valóra vált álom?
Megasztár, év hangja cím megnyerése 2004-ben. 2009-es találkozás Lenny Kravitz énekes-muzsikus világsztár csodaemberrel, aki meghallgatta, ahogy a húgommal és Farkas Zsófival éneklünk a színpadon és meg is dícsért minket, utána pedig mindhármónkat megemlített egy nemzetközi televíziós interjúban.

23.Mi a szerelem?
A legcsodálatosabb érzés ami a Földön létezik. Egy olyan agyeldobás, ami mindenkinek jár legalább egyszer az életben. Emellett nemcsak a fiúk és lányok iránt érezhetünk ilyet, hanem a gyermekeink, a természet, a háziállataink, az illatok, stb iránt is. Tessék nagyon megélni, de aztán hív a Föld nevű bolygó, ezt ne feledjük 🙂

24.Hiszel az újjászületésben?
Igen. Fura, hogy sokan ellenzik és tagadják. A lélek biztosan vándorol..:-)

25.Szerinted ki vagy te?
Egy olyan ember akinek fontos, hogy adjon a világnak és szebbé tegye a saját és embertársai napjait. Aki felelősséget érez arra, hpgy megtöltse a kiégett receptorokat és aki Isten áldását érzi azért, hogy a zenével foglalkozhat.
Olyan vagyok, aki már mer és szeret is játszani a nőiességével és örülök, hogy felfedeztem magamban mindent ami ehhez kell. Ott van benned is.

26.Ki(k) a Gyermeked,Gyermekeid?
A kutyusaink: Lola, Mila, Carlos és a cicánk: Fülöp:-)