Aki ma válaszolt – Széles Adrienn

fotó: @bencebarsony

Széles Adrienn, a magyarországi vitiligosok nagykövete. 1.5 évvel ezelőtt kampányba kezdett, hogy megismertesse ezt a különleges betegséget; és segítsen elfogadtatni azt az érintettekkel. A közösség lelki vezetője lett, és folyamatosan találkozókat szervez Magyarországon, hogy ezzel is segítse sorstársait. Célja, hogy kampányát minél szélesebb körben megismerjék ne csak hazánkban, hanem külföldön is, hogy az informálással könnyebb legyen a vitiligosok élete; és hogy talán olyan kutatások is elinduljanak, amik örökre megoldást nyújtanak a foltok ellen.

1. Mit jelent számodra az a szó,hogy ANYA?
Jelenleg nem vagyok még anya, de ha az én édesanyámra gondolok, akkor az anya jelentése számomra a minden, a biztonságot jelentő kis sziget; a legnagyobb tudás; a legtisztább szeretet; az önzetlen odaadás és figyelem.

2. Milyen az egészséges NŐ?
Az egészséges nő számomra az, aki mind fizikálisan, mind mentálisan kielégíti a vágyait, egyensúlyban van magával. Aki odafigyel magára, hogy mit eszik, kellő időt szentel a testmozgásnak, és a legnagyobb hangsúlyt a prevencióra fekteti.

3. Mi jut eszedbe a piros színről?
A piros szín számomra a szerelem színe.

4. Sorolj fel 3 számodra fontos dolgot.
A három legfontosabb dolog az életemben a kapcsolatok (család, barátok, szerelem), az egészség, és a folyamatos fejlődés.

5. Mit gondolsz a Nők mostani helyzetéről?
Úgy látom, hogy a Nők nagy kelepcébe kerültek azzal az óriás önállósággal, amit rájuk kényszerített a mai társadalom. Felcserélődni látszanak a szerepek, és mindkét nemnek nehezebb a dolga a másikkal.

6. Mitől Nő a Nő?
A Nő attól Nő, hogy napi szinten a női pozícióban marad. Még akkor sem tesz meg olyan- inkább férfiaknak szánt- dolgokat, ha képes is rá. (Természetesen hacsak nincs egyedül). Ezzel megtarthatja a férfit is mellette férfinek, és ő sem alakul át egy részében férfivé. Egy nő gyengéd, és inkább érzelmi alapon dönt, mint racionálisan. Egy nő ad a külsejére, és minden körülmények között igyekszik ezt meg is tartani.
Egy nő összetartja a családot; és a legfinomabb női energiákkal tölti meg a “fészket”.

7. Mit teszel az egészséged érdekében?
Egészségem megóvása érdekében rendszeresen sportolok; próbálok odafigyelni az étkezésemre; törekszem a prevencióra; és olyan emberekkel veszem körbe magam, akik folyamatosan “töltenek”, olyan dolgokat teszek napi szinten, ami boldoggá tesz.

8. Mi a Nő feladata a családban?
A nő feladata a családban, hogy összetartsa azt. Csak egy nő képes meleg otthont varázsolni egy lakhelyből; meghitt vacsorát varázsolni az ételből; egységgé formálni a családtagokat. A nő feladata, hogy érzelmileg táplálja a családot.

9. Mit tartasz egy Nőben vonzónak/taszítónak?
Egy nőben vonzónak tartom, hogy hatalmas erővel rendelkezik; hogy szinte a lehetetlen helyzeteket is képes megoldani olykor; hogy női energiájával képes egy egész világot meghódítani. A női létben semmi taszítót nem tudnék felsorolni.

10. Fontosnak tartod a rendszeres szűrővizsgálatokat?
Nagyon fontosnak tartom a rendszeres szűrővizsgálatokat, magam is folyamatosan eljárok a női szűrésekre, vagy akár egy teljes körű vérvételre, kivizsgálásra, mert a prevenciót tartom a legfontosabbnak.

11. Milyen egy jó Nő-Férfi kapcsolat?
Akkor jó egy Női-Férfi kapcsolat, ha mindketten megmaradnak a saját szerepükben, még akkor is, ha képesek volnának bizonyos mértékben teljesíteni a másik nem feladatait. Akkor jó a kettőjük kapcsolata, hogyha folyamatosan tisztelik a másikat, és minőségi időt töltenek kettesben.

12. Mi jut eszedbe arról, hogy jó Nő?
Nekem a jó nő fogalmát a teljes pozitív összkép megléte meríti ki. Ha a nő tudatában van az erényeivel, és kellően használja a női energiáit arra, hogy mindenki felé közvetíteni tudja, hogy ő maga a NŐ. A jó nő sugárzik; a jó nő mindig a testalkatához és külső tulajdonságaihoz igazítja öltözködését. Ápolt, és időt tölt szépsége fenntartására. A jó nő nyitott, érdeklődő, és minden körülmények között a helyzettől elvárható módon viselkedik.

13. Mit jelent számodra az,hogy rossz Nő?
A rossz nő fogalmát nem ismerem, maximum azt tudnám mondani, hogy vannak olyan nők, akik nem fektetnek annyi időt és energiát a nőiességük ápolására.

14. Van kedvenc magyar írónőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted az írásait?
Kedvenc magyar írónőm nincs, de minden olyan magyar nő írását nagyra becsülöm, aki tesz azért, hogy írásaival fejlessze, tanítsa, építse nőtársait.
Sándor Anikó élménybeszámolói nagy hatással voltak rám, az összes írását elolvastam.

15. Van kedvenc nemzetközi írónőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted az írásait?
Nincs kedvenc nemzetközi írónőm.
Nagyon szívesen olvasom a hírsebb nők életrajzi könyveit.

16. Van kedvenc magyar színésznőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Pogány Judit, Hernádi Judit, Eszenyi Enikő, Esztergályos Cecília, Pokorny Lia…
Azért kedvelem őket, mert mindig maradandót alkotnak akár a színpadon, akár egy-egy filmben.

17. Van kedvenc nemzetközi színésznőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Jennifer Aniston, Angelina Jolie, Julia Roberts, Meryl Streep, Cameron Diaz…

18. Van kedvenc magyar énekesnőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Tóth Gabi hangját nagyon szeretem, Palya Bea stílusa és szövegvilága pedig nagyon közel áll hozzám

19. Van kedvenc nemzetközi énekesnőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Ayo, Susheela Raman, Zaz… nagyon változatos zenéket szeretek, leginkább a különlegességekre dobban a szívem; a világ összes tájának tradicionális zenéje tud rám hatni. Ha tehetem, internetes rádiót hallgatok, és vadászom az ismeretlenre.

20. Van kedvenc magyar sportolónőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Hosszú Katinka eredményitől tátva marad a szám, nagyon büszke vagyok a munkásságára.

21. Van kedvenc nemzetközi sportolónőd? Ki(k) Ő(k) és miért szereted?
Jelena Iszinbajevat emelném ki, aki mindig meglepett az erejével, hogy szinte állandóan nagyobbat álmodott, amit mindig meg is valósított.

22. Valóra vált álom?
Valóra vált álomom, hogy sikeres vagyok abban, amit csinálok. Hogy olyan közösség vezetője lehetek, ahol megbecsülnek, és a támaszuk lehetek.
Hogy olyan dolgot alkothattam, amire ezelőtt nem volt példa. Folyamatosan nyílnak előttem azok a kapuk is, amik eddig tényleg csak álmok voltak. Szeretve vagyok és tisztelve.
Valóra vált álom, hogy még a nehezebb időkben is folyamatosan valaki/valami tölt, és újabb és újabb álmokat sző nekem, amivel mindig biztosítja a fejlődésemet, hogy egyre jobb lehessek abban, amit csinálok.

23. Mi a szerelem?
Számomra a szerelem az élet tetőpontja (amíg nincs gyermekem), ahol kiteljesedhet a nőiességem. Ahol tisztelve vagyok, mint nő; ahol tisztelni tudom a páromat, mint férfi. A szerelem az, amikor tudnám bántani a másikat, de nem teszem. (Feldmár)

24. Hiszel az újjászületésben?
Ha tényleg van újjászületés, akkor az nagyon megnyugtató volna, hisz volna alkalmam egyre jobb és jobb lenni. Egyelőre úgy gondolok az életre, hogy belőle csak ez az egy van jelenleg, így igyekszem benne maximálisan jól érezni magam.

25. Szerinted ki vagy te?
Szerintem ki vagyok én? Szerintem elsősorban egy Nő vagyok.
Barátnő vagyok, munkatársnő, lánytestvér, lány gyermeke a szüleimnek, és leendő feleség, leendő anya.
Hasznos tagja a társadalomnak; jó barátnője a barátaimnak; jó kolléganője a munkatársaimnak; jó testvér a testvéreim számára; jó lánygyermeke a szüleimnek; és felkészült nő a házasságra és gyermekáldásra.

26. Ki(k) a Gyermeked, Gyermekeid?…
Jelenleg még nincs gyermekem.