Aki ma válaszolt – Lányi Lala

Lányi Lala – magyar pop énekes

1. Mit jelent számodra a zene?
Számomra a zene olyan, mint a levegő. Körülvesz, magamba szívom, részemmé válik, majd átadok belőle valami olyat a világnak, amiben én is benne vagyok. Születésem óta nélkülözhetetlen része az életemnek és amíg élek, ez már így is marad.

2. Hogyan dolgozod fel azt az információáradatot, amivel találkozol nap mint nap?
Mindig elképesztő információ igényem volt, ezért afféle multitasking módban kell feldolgoznom mindazt, amivel találkozom. Ma már talán csak tanulás közben tudok egy szálon információt feldolgozni. Nem ritka hogy laptop, telefon, tv, könyv mellett, még a környezetemmel történő kommunikációt is egyszerre kell lefolytatnom. A színpad is ilyen. Egyszerre figyelsz az emberekre, zenésztársaidra, önmagadra és az egész show-ra, illetve a technika működésének rendjére. Előnye is van: az agytorna fiatalon tart.

3. Mit jelent számodra a béke?
Az általános társadalmi normák tiszteletben tartása mellett, egymás feltétel nélküli elfogadása. Élni és élni hagyni. A béke, közeli rokonságban áll bennem a toleranciával és a szabadság érzésével is.

4. Milyen a jó barát?
Jól tud hallgatni és jó őt hallgatni. Titkok rendíthetetlen őrzője, akivel bármikor ugyanonnan folytathatom az akár évekkel korábban megkezdett sakkjátszmát, akinek bármikor állhatok háttal és kikezdhetetlen lojalitása mellett, a legőszintébb kritikusom.

5. Mi javasolnál a mostani fiataloknak, mire figyeljenek?
Először önmagukra. Csendben, egyedül, befelé figyeljenek! Legyenek egy kicsit önmagukkal és ismerjék meg önmagukat, ismerjék fel vágyaikat, majd fogalmazzanak meg célokat. Aztán másokra is figyeljenek úgy, hogy képzeljék el, az a másik ember is egy “én vagyok”. Ha ez sikerül, könnyebb lesz viszonyaik rendezése, helyzetek elfogadása, céljaik elérése és ez talán segítség lehet egy boldogabb élet felé…

6. Hogyan szoktál kikapcsolni, relaxálni?
Hiba, de nem nagyon szoktam. Ha igen, akkor a passzív pihenést választom. Az alvás rendkívül fontos, de ebből nekem kevesebb jut, ezért elsősorban ennek pótlásával kezdem a feltöltődést. Aztán jöhet minden más, ami különbözik a rendszeresen végzett tevékenységeimtől. Nem utolsó sorban azért a meditáció, relaxáció is része az életemnek, de egy csendes napsütötte tengerparti pihenés éveket fiatalít a lelkemen.

7. Hova utaznál szívesen?
Régóta vágyom egy hosszabb, távol keleti utazásra, azonban azonnal igent mondanék egy csillagközi utazásra is…

Köszönjük a válaszokat!