Újra Budapesten koncertezik Chris Botti

 

2019. június 5-én a MoM Sportban ad koncertet Chris Botti, a Grammy-díjas trombitaművész és zeneszerző. Nevét a hazai jazz közönség jól ismeri, és most újra visszatér Magyarországra. Chris Botti a fiatal trombitás generáció talán legnagyobb alakja. Tizenéves kora óta vonzódik a műfajhoz, és az évek során egyedi stílust is alkotott: szeret improvizálni, de zenéje nem zabolázatlan. Inkább a popos formákat kedveli, de vonzza az az atmoszférikus minőség, ami a jazzt jellemzi.

A RIAA aranydíjazottjaként olyan jól ismert művészekkel dolgozott már mint Sting, Michael Bublé, Barbra Streisand, Tonny Bennett, Yo-Yo Ma és Jill Scott. Pályafutása során már elnyerte egyszer a legjobb jazz album címet is, amely címre több lemezét is jelölték. A zenéjét már a filmes világ is felfedezte, Stinggel együtt 1999-ben filmzenét is írt, de talán a legnagyobb elismerés a 2005-ös Grammy-díja volt.

Videó:

Akár illusztris szimfóniákat ad elő, akár híres koncerttermekben lép fel, páratlanul tiszta és poetikus hangja/hangzása átvágja a zene határait. Nincs még egy Chris Botti koncerthez fogható élmény. Benne minden megvan: egy varázslatos trombitaművész, aki a jazztől kezdve, a popon át, a rockig mindenben otthon van.

Zseniális vezér, aki hagyja, hogy a zenésztársai is ragyogjanak, aki egyben egy nagyszerű showman, akinek előadása és színpad szeretete fertőző és átragad a közönségre is.

Nézd meg élően is, hogy megértsd, miért akartak együtt zenélni vele olyan zenei zsenik mint Sting, Paul Simon vagy Joni Mitchell.

A budapesti koncert szervezője a Danubius Music Produkciós Iroda.

Helyszín: Budapest MoM Sport

Időpont: 2019. június 5., 19:30

Jegyvásárlásért katt ide!