Toto Cutugno Symphonic Live Concert

2019. ÁPRILIS 27. 19 óra

TÜSKECSARNOK

XI. Budapest, Magyar Tudósok körút 7.

Toto Cutugno olasz zeneszerző, énekes az 1960-as évektől van jelen hazája könnyűzenei életében. Világsztárként az 1980-as évektől jegyzik, mikor a Solo noi című dallal megnyerte a San Remo-i dalfesztivált.

Ezt követően sorra jöttek a nagy slágerek, mint a L’italiano (Lasciatemi Cantare), a Donna Mia, Soli, amelyek meghódították Európát és a nagyvilágot egyaránt.

1992-ben az Insimie című dallal megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Toto Cutugno 75. születésnapja alkalmából, önálló nagykoncerttel Budapestre látogat.

2019. április 27-én ismét elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok általa közvetített hamisítatlan mediterrán életérzését.

A közel kétórás koncerten elhangzanak a nagy világslágerek, mint a L’italiano, a Solo noi, a Donna donna mia, Soli, Innamorati, csakúgy, mint a Serenata vagy az Insimie című dalok.

Hihetetlen! Csiszolatlan gyémántra lelt Toto Cutugno!

Toto Cutugno díszvendégként, vagy zsűritagként, de mindig jelen van a Sanremoi Fesztiválokon.

Az idén is megrendezésre kerülő Sanremoi Young Fesztivál nagy felfedezettje a csupán 16 éves Eden Lorenna, akinek amint felcsendült a hangja, Toto Cutugno rögtön tudta, hogy egy csiszolatlan gyémántra lelt. A verseny után azonnal felvette a kapcsolatot Edennel és meghívta számos koncertjére. 

Eden a Roma közelében fekvő Pomeziában született. Zenei tehetségét édesanyjától, a kiváló hegedűművésztől örökölte. 

Eden Lorenna Luciano Pavarotti “Nessun dorma’-ja hatására döntött úgy, hogy énekelni fog . Az operák iránt táplált szerelme azóta sem csökkent, bár énekmódjában ötvözi az operák és a popzene énektechnikáit.

Csinos külseje miatt, már most elképesztő rajongótáborral rendelkezik. Így biztos, hogy az április 27-ei Toto Cutugno koncerten nem csak csodálatos hangjával, de külsejével is elkápráztatja majd a magyar közönséget is. 

Számos dalt ezúttal, szimfonikus zenekari kísérettel tekinthet meg a budapesti közönség.

Az 52 tagú szimfonikus zenekart Alterisio Paoletti karnagy úr vezényli.

A koncerten, közel 100 négyzetméternyi LED falon, lélegzetelállító látványra készülhetünk. A világsztárt a hatalmas kivetítőkön az élőkép közel hozza szemünkhöz és szívünkhöz egyaránt!

Jegyek kaphatók a funcode.hu oldalon, valamint az összes ismert jegyirodában.