Aki ma válaszolt – Szentpéteri Csilla

 

1. Mit jelent számodra az a szó, hogy ANYA?
Örök köldökzsinór, Örök fészket adó, Örökké szerető

2. Milyen az egészséges ember?
Kerek egész, szárnyaló, nyugalmat sugalló, jó a környezetében lenni

3. Mi jut eszedbe a fehérről és feketéről?
Mily véletlen, épp a zongora és a kotta 🙂

4. Mi az a 3 dolog, ami nagyon fontos számodra?
Nehéz kiemelni hármat, annyi minden nélkül nehéz lenne elviselni a világot. Hit, otthon, szeretni és szeretve lenni, zongora, művészetek, ízek, illatok, utazás, óceán, kellemes életmód, nevetés

5. Mit gondolsz a nők mostani helyzetéről?
Ez az a téma, mely hangsúlyos felületet kíván, egy-két mondatban nehéz kifejteni. Maradjunk annyiban, hogy pár évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna egy nőnek férfiakkal turnézni, otthon hagyni a családot napokra, hetekre a hivatása miatt, s ha nincs kedve éppen főzni, akkor a férfi áll a tűzhelyhez vagy megy el bevásárolni…Persze van még terület, ahol érzem a megkülönböztetést, a magam bőrén is, ez azt hiszem nem fog megváltozni.

6. Mitől igazi férfi a férfi?
Szeretem, ha egy férfi figyelmes, tisztelettel bánik és beszél a nővel. Fontos, hogy fel tudjak rá nézni, s nem a magassága miatt, hanem mert művelt, ad magára, van humora, egészségesen magabiztos. Támogasson, ha elakadok utamon, legyen erős bástyám, s építsen, ne nyomjon le. Szeretem, ha megőrzi higgadtságát minden helyzetben, távol áll tőle az agresszió, és elfogadja, ha más véleményen vagyok. Nem ájul el magától, nem piperkőc, de ad magára, tud érzékeny lenni, s ha nyomja valami a lelkét, megosztja velem.

7. Mit teszel az egészséged érdekében?
Sajnos az elmúlt években elhagytam a sportot, egyszerűen nem tudtam időt szakítani rá a rengeteg gyakorlás, zeneszerzés, próbák, koncertek miatt, s most érzem ennek negatív hatását, így elhatároztam, hogy július 1-től, amikor alkotói szabadságon leszek, elkezdem újra a mozgást. Az étkezés terén nem zárok ki túl sok mindent, szeretem a finom ízeket, a fűszereket, imádok főzni. Lisztérzékeny vagyok, így 4 éve csak gluténmentesen eszünk. A cukrot is elhagytam jó régen, de azért néha belefér egy-egy édesség bekebelezése.

8. Mi a férfi feladata a családban?
Minden családban más és más feladatok várnak férfire és nőre, ezek át is rendeződhetnek, élethelyzetek befolyásolhatják, hogy éppen mi a legideálisabb megoldás, szóval nem lehet általánosítani, a lényeg, hogy meglegyen a balansz. Ez nem egyszerű, komoly szervezést és lelki összetartozást kíván.

9. Mit tartasz egy nőben vonzónak/taszítónak?
Amit magamban szeretek, vagy amit mások kedvelnek bennem, azt nagy valószínűséggel én is szimpatikusnak fogom találni egy másik nőben. Mindezek hiánya nem feltétlenül tesz még valakit taszítónak, de ezek ellentéte minden bizonnyal.

10. Fontosnak tartod a táplálékkiegészítést?
Vannak időszakok, amikor ráállok egy-két olyan vitaminra, amit nehezen tudok étkezéssel bevinni a szervezetembe, de rendszeresen semmit nem szedek.

11. Milyen egy jó nő-férfi kapcsolat?
Minden az alappilléreken múlik, a kötőanyagon, a szövetség erősségén, a tiszteleten, a megbecsülésen, az egy irányba haladáson, a kapcsolaton belüli szabadság egyforma definiálásán, a közös érdeklődési körön vagy épp azon, hogy ha más, akor legyek kíváncsi a másikéra is. És még ezer más dolgon, amiből nem egy tanulmány készült már. Egy biztos, nem könnyű, de nem is lehetetlen.

12. Mi jut eszedbe arról, hogy jó nő?
A rossz nő ellenkezője 🙂 Fontosnak érzi magát mellette egy férfi, van benne valami, szórakoztató, szeret nevetni, határozott, de nem uralkodó, igényes, rendben van magával, komoly, de nem komolykodó, laza, de nem szabados, kedves, tud dicsérni. Van méltósága, tartása. Gondoskodó, törődő. És még sok más…

13. Mit jelent számodra az, hogy rossz nő?
Taszít, rosszul érzem magam a környezetében, öntelt, trágár, műveletlen, harsány, ízléstelenül öltözködő, hisztis, nem tud disztingválni.

14. Van kedvenc íród? Ki ő és miért szereted az írásait?
Hatéves korom óta könyvfaló vagyok. Elképesztő mennyiségű könyvet fogyasztottam el. Nincs kedvencem, szeretem a művészekről szóló írásokat, a történelmi könyveket, a szépirodalmi alkotásokat, a XVIII. XIX. századi nagy utazásokról, gyarmatosításokról szólókat, de komoly thriller rajongó is vagyok.

15. Valóra vált álom?
Rengeteg vágy, terv teljesült, de a bakancslistán van még egy-két kipipálni való.

16. Mit jelent számodra a szerelem?
Az az állapot, amikor elhiszem, hogy kinőttek a szárnyaim.

17. Hiszel az újjászületésben?
Nem igazán, de elfogadom, hogy vannak, akik hiszik.

18. Szerinted ki vagy te?
…Az vagyok, aki vagyok…

19. Mit jelent számodra a minőség?
Számomra a minőség igényesség, ízlés, lelki és szellemi szükséglet halmaza.

20. Hogyan lehet feldolgozni a sikereket?
Én hatéves korom óta zongorázom, gyakorolok, koncertezem, turnézok, utazom. Ehhez komoly önfegyelemre, tudatosságra van szükség. Minden egyes koncert megmérettetés, lámpaláz kíséretében, rengeteg készüléssel. Én erős lélekkel, maximalizmussal és alázattal léptem a pályára, mindent köszönök, ami megadatott. Néha nehéz másnap felébredni, s elhinni, hogy több ezren állva tapsoltak, picit fürdök még a sikerben, aztán megyek, s reggelit készítek…

21. Mit üzensz a magyar rajongóknak?
Jó érzés, hogy ilyen sokan vagytok már, s hogy folyamatosan tudatjátok velem, hogy mennyire szeretitek a zenéimet! Szóval jó hír, hogy sokszor találkozunk még idén, többek közt december 6-án Nyíregyházán, december 27-én Kecskeméten, december 29-én pedig Budapesten, a Kongresszusi Központban, ahol szuper zenésztársaimmal egy igazán mediterrán hangulatú, vérpezsdítő, temperamentumos koncerttel és pazar látványvilággal várunk!

Köszönjük a válaszokat!

http://www.facebook.com/szentpetericsilla
http://www.szentpetericsilla.com