Aki ma válaszolt – Palya Bea

fotó: Emmer László

 

1. Mit jelent számodra az a szó, hogy ANYA?
Élet, kapcsolódás, öröm. Szolgálat, felelősség, munka. Gyönyörködés, ölelés, melegség. Vigasztalás, megtámasztás, erő. Altatás, összebújás, szuszogás. Pelenkázás, rendrakás, bosszúság. Biztonság, küzdelem, örökség.

2. Milyen az egészséges ember?
Képes az érzelmeihez kapcsolódni, azokat szabályozni. Képes az értő figyelemre és az együttérzésre. Teljes felelősséget vállal azért, amit tesz. Képes és akar magával és másokkal kapcsolódni. A kapcsolódást a növekedés, a kiteljesedés lehetőségeként fogja fel.

3. Mi jut eszedbe a fehérről és feketéről?
A hasadt személyiségek, és hogy mennyire távol kerültem tőlük.

4. Mi az a 3 dolog, ami nagyon fontos számodra?
A kislányaim, a párom és az éneklés-dalszerzés.

5. Mit gondolsz a nők mostani helyzetéről?
Nagy lehetőség van benne, csak meg kell tanulnunk nőnek maradni, tudatosnak lenni, átgondolni, majd kifejezni, hogy mit szeretnénk, mágnesként magunkhoz vonzani azt. Minket már nem égetnek meg máglyán, nem kell éhségsztrájkolnunk a szavazati jogért, a mi lépésünk a teljes körű felelősségvállalás, a tiszta kommunikáció, a személyiségünk tűpontos szétszálazása, a történeteink megosztása, és ilyen módon közösségek, kapcsolatok építése.

6. Mitől igazi férfi a férfi?
Felelősséget vállal azért, amit tesz, amit mond. És bátor, erős, kitartó és figyelmes szerető.

7. Mit teszel az egészséged érdekében?
Mozgok rengeteget, jól eszem, elég időt töltök a gyerekeimmel, a szerelmemmel, a barátaimmal, és megvizsgálom magam kívül-belül, nap mint nap, hogy mit tanulhatok még magamról és a világról.

8. Mi a férfi feladata a családban?
Jelen lenni, érzelmileg elérhetőnek lenni.

9. Mit tartasz egy nőben vonzónak/taszítónak?
Ha több benne a nőies energia: lágy, figyelmes, befogadó, kivár, bízik a saját teremtő erejében. De ha a férfias energiáit is elő tudja venni, akkor lesz igazán vonzó: ha kell, felcsattan, határokat tart, nemet mond, behatol, cselekszik. Taszítani ritkán szoktak emberek, de ha nagyon kevéssé látnak magukra rá, akkor elvesztem az érdeklődésem.

10. Fontosnak tartod a táplálékkiegészítést?
Közepesen.

11. Milyen egy jó nő-férfi kapcsolat?
Őszinte, tiszta kommunikáció van a két lény közt. Ha ez egy párkapcsolat, akkor van benne sok érintés, figyelem, beszélgetés, szex, egymás határainak tisztelete, maximális saját felelősségvállalás mindkét oldalon.

12. Mi jut eszedbe arról, hogy jó nő?
Lágy, figyelmes, kivár, bízik a saját teremtő erejében, használja a lényében rejlő lehetőségeket. Az ilyen lény belülről vonzó, mégpedig ellenállhatatlanul.

13. Mit jelent számodra az, hogy rossz nő?
Nem szoktam ilyet gondolni. Inkább fáradt nő van, kiégett nő, megrekedt nő, de minden ilyen lényben ott a jó nő lehetősége.

14. Van kedvenc íród? Ki ő és miért szereted az írásait?
Esterházy. Mert éles.

15. Valóra vált álom?
A gyerekeim, a párom, az utazásaim.

16. Mit jelent számodra a szerelem?
Nem a rózsaszín ködöt. A szabadságot. Azt, hogy abban a kapcsolatban én én lehetek, semmit sem kell elrejteni, elkendőzni, humorral elütni.

17. Hiszel az újjászületésben?
Egyenlőre nem tudom még. Inkább igen, mint nem. Közvetlen a halál előtt jobban fog ez érdekelni. De az egy életen belül véghezvitt újjászületésben nagyon is hiszek, szerintem én az eddigi 43 év alatt is több életet leéltem már…

18. Szerinted ki vagy te?
Lassan lehámlik rólam a felesleges réteg és alkotok majd valami új definíciót magamról. De az biztos, hogy egyre kevésbé érdekelnek a régi játszmák bennem és körülöttem, ezért az is átalakult, hogy ki van körülöttem, mit csinálok, hogyan viselkedem. Egyre tisztul, egyre közelebb jutok valami egészen őszinte, kristálytiszta, szeretetre méltó alaprétegemhez.

19. Mit jelent számodra a minőség?
Ami betalál, ami eredeti, ami mögött érződik a meló, a szív, az őszinte szándék.

20. Hogyan lehet feldolgozni a sikereket?
Hogy néha kiszállok belőle. Például átpelenkázom a kislányomat. De azért én nagyon örülök a sikereimnek, keményen megdolgoztam értük, de nemcsak ebből áll össze a világom.

21. Mi üzensz a magyar rajongóknak?
Hogy a mások felé mutogató ujjat – ha lenne ilyenjük – fordítsák saját maguk felé, és hogy jöjjenek az idei koncertekre, mert az rock ‘n’ roll lesz…

Köszönjük a válaszokat!