Aki ma válaszolt – Tomán Szabina

 

1. Mit jelent számodra az a szó, hogy ANYA?
Ma már egyértelműen a gyerekeim jutnak eszembe az ANYA szó hallatán. Mint minden anya, én is azon vagyok, hogy a lehető legjobb anyukájuk legyek!

2. Milyen az egészséges ember?
Azt gondolom, hogy ma az egészség szó hallatán látunk magunk előtt egy idealizált képet. Egy csinos alakú, hosszú hajú nőt vagy egy vakítóan fehér fogakkal mosolygó jóképű férfit. Pedig az egészség sokkal inkább egy belső folyamat, aminek értelemszerűen van külső vetülete is. Az alkatunk nagyon sok mindent befolyásol. A konzultációnk során éppen ezért nem csak a kilók számát mérjük, hanem például testzsír százalékot. Külsőre két egymástól teljesen különböző alkat ugyanúgy lehet egészséges és ezt a testzsír aránya nagyszerűen alátámasztja. Nem kell mindenkinek 57 kilósnak lennie, nem kell mindenkinek 36-os ruhát hordania. Nem ez kell a célja legyen senkinek, sokkal inkább az, hogy egészséges legyen.
A „fogadd el magad” ennek ellenére – vagy éppen ezért – csak úgy lehet igaz, ha közben mindent megteszel azért, hogy a szervezeted optimális működését biztosítsd!

3. Mi jut eszedbe a fehérről és feketéről?
Az én színeim! Viccet félretéve, nagyon szeretem mindkettőt, a letisztult elegancia színei számomra.

4. Mit gondolsz a nők mostani helyzetéről?
Nehéz általánosítani, hiszen mindannyiunkat befolyásolnak a saját lehetőségeink, kezdve azzal hogy hová születünk vagy milyen közegben szocializálódunk. Ugyanakkor a saját szemüvegemen keresztül nézve úgy érzem, hogy a mai nőnek rengeteg lehetősége van. Persze hosszú még az út és van min javítani, de ez egyáltalán nem lehetetlen. Mi, akik szabadon hozhatunk döntéseket, éljünk vele!

5. Mitől igazi férfi a férfi?
Nekem nagyon fontos, hogy valóban egymás társai legyünk. Támaszkodhassak rá és támaszkodhasson rám. Tudjunk együtt nevetni, tervezni, létezni. Fontosnak tartom a kisugárzást, a megjelenést, a fellépést is.

6. Mit teszel az egészséged érdekében?
Figyelek és odafigyelek. Nem vagyok aszkéta, de a két gyerekem és a munkám is kötelez arra, hogy tudatos legyek. Ami pedig ha lehet ennél is fontosabb, hogy hiteles maradjak. Az általam forgalmazott ételek és a teljes program is a nevemet viseli. Felelősségem van nem csak a gyerekeim és saját magam felé, de a Vendégeim irányába is.

7. Mi a férfi feladata a családban?
Maximálisan hiszem, hogy nincs dedikáltan férfi vagy női feladat egy családban, ugyanakkor nagyon fontos, hogy hagyjuk meg mindenkinek a kiteljesedés lehetőségét. A nőnek nem kell férfiasabbnak lennie a férjénél. Egy párkapcsolat számomra valóban a pár kapcsolata, ahol két egyenrangú fél osztja meg egymással az életét, adott esetben átvállalnak egymás a terheiből is, függetlenül attól, hogy az hagyományosan kinek lenne a feladata. Értelemszerűen vannak olyan feladatok, amiknek elvégzéséhez a biológia az egyik felet alkalmasabbá teszi a másiknál, de hiszem, hogy egy kapcsolat akkor működik harmonikusan ha valóban egymás társai vagyunk.

8. Fontosnak tartod a táplálékkiegészítést?
Ez egy nagyon fontos kérdés.
Először is a saját termékeimet gyakran hívják táplálékkiegészítőnek, pedig valójában ugyanolyan ételek, mint amit bármelyik boltban meg lehet vásárolni. A különbség a minőségben és az összetételben természetesen megjelenik.
Másrészt a tudatosság jegyében fontosnak tartom, hogy figyeljek a szervezetem jelzéseire és ha valamit nincs lehetőségem az ételekkel megfelelő mennyiségben bevinni, úgy azt nem félek pótolni. Ebben az esetben újra fontosnak tartom hangsúlyozni a minőséget.
Manapság például igen divatos a kollagén, amihez hagyományos úton nehezen jutunk hozzá, 25 éves kor után a termelődése már csökken az emberi szervezetben. Tehát indokolt lehet a kollagén külsődleges pótlása. Ugyanakkor nem mindegy hogy milyen összetételű terméket emelünk le a polcról. A tömeggyártásban elérhető étrendkiegészítők jellemzően nem magas tisztaságú – így olcsóbban beszerezhető – kollagénforrással dolgoznak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden lehetséges alapanyagot felhasználnak előállításához legyen az csirkelábszár, inak, csontok vagy porcok.
Számomra ezért is fontos, hogy a saját termékeim esetében csak és kizárólag minőségi, megbízható forrásból származó, jó felszívódású és természetes eredetű alapanyagokat használjunk. Hogy a példánál maradjak a saját étrendkiegészítő portfóliónkban a legtisztább forrásból, édesvízi halból kinyert, jobban emészthető kollagént használjuk. Ez egyfelől egy minőségi garancia, másfelől hosszútávú gondolkodás. A halkollagén gyártása ugyanis hosszútávon ökológiailag fenntarthatóbb.

9. Valóra vált álom?
Azt életem minden nap!
Négy évvel ezelőtt indítottam el a cégemet, ami tulajdonképpen a harmadik gyerekem. Olyan elképesztő sikereket érünk el a kollégáimmal, amikről talán csak álmodtam korábban. Az induláskor volt egy tervem, de csak bíztam benne hogy néhány év alatt egy országos hálózat élén állhatok, több mint 5000 vendég választott már minket és a folyamatosan bővülő kínálatunk közel 80 termékből áll.
Elképesztően szerencsés vagyok, hiszen csodálatos, támogató családom és két gyönyörű kislányom van. A család biztonsága nélkül nem lenne meg a kellő egyensúly az életemben ahhoz, hogy a munkában is kiteljesedhessek. Pedig ez épp a lányaim miatt is fontos a számumomra. Szeretnék jó mintájuk lenni.

10. Mit jelent számodra a minőség?
A minőség számomra nagyon fontos az élet minden területén, legyen szó ételekről, ruháról, sportról vagy munkáról. Több energia, több ráfordítás, ez tény. Ugyanakkor hiszek abban, hogy csak jól érdemes bármit csinálni, középszerűen nem. Így a minőségre törekvést megkövetelem magamtól és ezt várom a környezetemtől is.
Nagyon érdekes ez, mert mostanában sokat hallom, „olyan, mint a Toman”. Ez egyfelől hízelgő, hiszen hozzám, hozzánk hasonlítanak másokat. Másfelől ugyanakkor veszélyes is ez, mivel a minőség nagy próbatétel és ha egy rosszabb minőségű termékről gondolják a vendégeink hogy „olyan, mint a Toman”, akkor az nem szerencsés.

11. Hogyan lehet feldolgozni a sikereket?
A modell karrierem indulásakor egyik nap még Tatabányán sétáltam a barátaimmal, másnap reggel Rómában találtam magam egy szállodai szobában, este pedig szupermodellekkel sétáltam a Spanyol lépcsőn. Ma már tudatosabb vagyok, rutinosabb és tapasztaltabb, mint egy fiatal lány. Megélem a sikereimet, boldogsággal tölt el, de soha nem felejtem, hogy honnan indultam és mennyi munkámba került elérni azt, ahol most tartok.

Köszönjük a válaszokat!