Tolcsvai Borfesztivál

 

2019. augusztus 9 – 11.

A pincékbe rejtett csodák helye!

Országszerte számos helyen rendeznek borfesztiválokat, de hol lehet a borokat születésük helyén, a szőlős dombok között, vagy nevelkedésük helyén, a több 100 éves pincék mélyén kóstolni, miközben egy, az őskorig visszanyúló történettel rendelkező település szépségét fedezhetjük fel?

A válasz: TOLCSVÁN!

Ennek szellemében a község önkormányzata a borászokkal összefogva 2004-ben úgy határozott, hogy megszervezi a helyi borok fesztiválját. Kezdetben a cél a Tolcsvai termelők munkájának, a vidék aranyának tekintett bor és a község minél szélesebb körben történő megismertetése volt. A gasztronómiai és kulturális élmények sorának bővülése évről évre egyre nagyobb közönség számára nyitotta meg Tolcsva kapuit.

Ki gondolta volna, hogy a kezdetekkor csupán néhány 100 fős összejövetel mára egy több 10.000 főt számláló borünneppé növi ki magát?
A siker kulcsa talán a Tolcsvaiak vendég szeretetében, talán a borok mámorító ízvilágában, de az is lehet, hogy a hűs pincékben töltött pihenésben, vagy a változatos programok nyújtotta kulturális élményekben rejlik! Nem tudni.
Egy biztos, aki eljön megtapasztalja mit is jelent ez az érzés és életre szóló élményekkel távozik.

Instagram: @tolcsvaborfeszt
Twitter: @tolcsvaborfeszt

forrás: https://tolcsva.fesztapp.hu/ https://www.facebook.com/tolcsvaiborfesztival/