Aki ma válaszolt – Törőcsik Franciska

Papp-Schneider Photography

 

1. Mit jelent számodra az a szó, hogy ANYA?
Számomra a biztonságot jelenti, olyan személy, akire mindig feltétel nélkül számíthatok.

2. Milyen az egészséges ember?
Az egészséges ember szerintem harmóniában van önmagával és a környezetével. A külső és belső egyensúly együtt határozza meg az egészséget. Ehhez hozzájárul az is, amit megeszünk, az étkezési szokások nagyban befolyásolják az egészségünket, ezért szeretek ebben is tudatos lenni. Azt vallom, ha a belső rendben van, akkor minden más is.

3. Mi jut eszedbe a fehérről és feketéről?
Szélsőségek jutnak eszembe. Én magam is hajlamos vagyok szélsőségekben gondolkodni. Ha valamit csinálok, akkor maximálisan odateszem magam, ha nem, akkor viszont nagyon nem. Közben igyekszem fejleszteni ezt a képességet és meglátni, megérezni az arányokat is. Azt hiszem jó úton haladok.

4. Mi az a 3 dolog, ami nagyon fontos számodra?
A szeretteim a legfontosabbak, akik nyitottak rám minden tekintetben, hiszen ők azok az emberek, akikkel önmagam lehetek külső hatások nélkül. Nagyon fontos, hogy rend, illetve rendszer legyen az életemben, illetve a harmadik a kiteljesedés a munkámban. Úgy is mondhatnám, hogy a világban való helyem a munkám által. Fontos nekem, hogy hozzá tudjak tenni a világhoz azáltal, amit csinálok.

5. Mit gondolsz a nők mostani helyzetéről?
Azt gondolom, hogy elég sok fontos dolog történt az elmúlt pár évben azért, hogy a női társadalom előrébb lépjen az egyenrangúságban. Még sok-sok lépcső van ezen az úton, még a világ sok pontján nem működik az egyenlőség, de örülök, hogy a dolgok jó irányba tartanak és elindult egy folyamat.

6. Mitől igazi férfi a férfi?
Számomra a jó humor, a világlátás és a lelki támogatás határozza meg az igazi férfi fogalmát. Persze sok összetevője van a kérdésnek, nehéz néhány jellemzőt kiragadni. Az biztos, hogy igazi férfi mellett a nő szabadnak érezheti magát. Szerintem kifejezetten férfias, ha egy férfi engedi, hogy a társa szabad lehessen.

7. Mit teszel az egészséged érdekében?
Egyrészt rendszeresen jógázom, mert úgy gondolom, hogy ebben a kifejezetten stresszes világban, a kemény megfeszített tempó mellett az összes izmunk megfeszül, ezt pedig én jógával tudom a leghatékonyabban oldani a saját testemben. Illetve hiszek abban, hogy az vagy, amit megeszel, ezért az étkezési szokásaimat is megváltoztattam egy ideje.

8. Mi a férfi feladata a családban?
Minden kapcsolatban és családban más és más összességében. Kifejezetten rosszul érint, ha egy bizonyos társadalmi nyomás alapján kell meghatározni egy férfi vagy akár egy nő szerepét.

9. Mit tartasz egy nőben vonzónak/taszítónak?
Szerintem a boldog nő a vonzó nő, aki elfogadó önmagával, harmóniában él és tudja szeretni a saját testét. Ennek ellentéte lehet taszító számomra, de nem szeretek ítélkezni, mindenkinek megvan a története.

10. Fontosnak tartod a táplálékkiegészítést?
Mivel én eléggé stresszes életet élek, ezért általában figyelek arra, hogy bevigyem a megfelelő vitaminokat is a szervezetembe, akár étrendkiegészítők formájában is. De a legjobb, ha természetes úton tudjuk pótolni a szükséges tápanyagokat egészségesség és természetvédelmi szempontból is.

11. Milyen egy jó nő-férfi kapcsolat?
A mai világban egy kapcsolatot harmonikusan fenntartani nagyon nehéz. Sajnos azt tapasztalom, minden az ellen megy, hogy két ember hosszú távon együtt tudjon maradni. Szerintem viszont egy értékes kapcsolaton érdemes és kell is dolgozni.

12. Mi jut eszedbe arról, hogy jó nő?
Ez a kifejezés már összeforrt egy pejoratív értelmezéssel, ezért ennek a kifejezésnek leírva is van egy rossz íze, így ezt nehéz megválaszolni.

13. Mit jelent számodra az, hogy rossz nő?
Ezt szintén nem tudom és nem is akarom megfogalmazni, szerintem minden nő jó a saját életében és környezetében.

14. Van kedvenc íród? Ki ő és miért szereted az írásait?
Általában nincsen kedvencem, minden életszakaszban más és más talál meg.

15. Valóra vált álom?
Színésznő lett belőlem, talán ez a legnagyobb.

16. Mit jelent számodra a szerelem?
Számomra az egyik legmegfoghatatlanabb kérdéskör és fogalom a szerelem. Hiszen ezt mindenki máshogy és másképp érzékeli.

17. Hiszel az újjászületésben?
Igen, szeretnék hinni benne.

18. Szerinted ki vagy te?
Ha ezt tudnám, akkor talán valami magasabb erő, esetleg Buddha lennék. De a viccet félretéve, az ember élete végéig keresi erre a választ.

19. Mit jelent számodra a minőség?
A minőség plusz energia, plusz gondolat. Talán a minőség kérdése az időre fordítható le manapság. Idő, szándék, hit. A befektetett energia és idő különbözteti meg a minőséget a silány dolgoktól.

20. Hogyan lehet feldolgozni a sikereket?
Én soha nem éreztem, hogy lenne rajta mit feldolgozni. Az embernek a siker után inkább egy kudarcot nehéz megélni. Pedig a siker és a kudarc nem mi vagyunk, az egész felfogás kérdése, illetve hogy a világ éppen mit vetít ránk. Nem érdemes magunkra venni, ha negatív dolgokat írnak, persze tanulni kell belőle és a sikert is fenntartásokkal kell kezelni. Az a legjobb, ha az ember a saját értékrendjét követi, és ezt el kell tudni választani a világ igényéről.

21. Mi üzensz a magyar rajongóknak?
Néző nélkül nincs film és színház, ezért ezúton is köszönöm nekik, hogy kíváncsiak arra, amit csinálok.

Köszönjük a válaszokat!