Új bemutató október 5-én! HOLNAPELŐTT – Magyar Színház

fotó: Juhász Éva

Dübörög az október a Magyarban. Október 5-én újabb bemutatóra készülünk Horváth Illés rendezésében, aki sok éve tartó Magyar Színházas színész státuszából nőtt föl az “egészben” gondolkodó színházi emberré. Most a nyíregyházi színház művészeti vezetőjeként tért vissza a Sinkovits Színpadra, hogy egy harapós fiatal csapattal és a kihívásokban partner Gémes Antossal egy offline-thrillert állítson színpadra.

videó: Rick Zsófi https://youtu.be/4lrIav03Taw

Munkatársai a színdarab író dramaturg Horváth János Antal és a többiek, már dolgoztak együtt Horváth Illés eddigi rendezéseiben. A köztársaság, Balta a fejbe!, Folytassa Ciceró, Macbeth – ezek az előadások, a látvány világuk, színészvezetésük, hangzásuk mutatja, hogy egy markánsan új generáció érkezik a kőszínházak falai közé, komoly elszántsággal. A falak remegnek, az a dolguk. http://pestimagyarszinhaz.hu/holnapelott/

HORVÁTH JÁNOS ANTAL – HORVÁTH ILLÉS: HOLNAPELŐTT – az offline-thriller

Játsszák: Csiby Gergely, Gémes Antos és Kovács Panka eh.

munkatársak: Gálvölgyi Anett, Miovácz Márton, Vajda Péter, Zságer-Varga Ákos, Horkay Barnabás

A Holnapelőtt egy igazi kamaradráma. Három szereplő van kényszerből összezárva egy szobába, talán az idők végezetéig, mert nincs más választásuk. Nem tudni, mi lehet odakint, nagy esély van rá, hogy apokalipszis. Mindössze két fiatal, egy felnőtt és egy zárt ajtó.

Valami történt vagy történik és csak ez a zárt ajtókkal védett helyiség ad menedéket. Mindez valóság, vagy akkor járunk jobban ha elhisszük, hogy a veszély valódi és a megmenekülésünk egyetlen útja a vak bizalom?

Két generáció egy szűk térben, és köztük akkora a távolság, mint soha még a történelemben. Az idősebb csak képről ismerte a mobiltelefont, mégis volt ideje beleragadni a kilencvenes évek disney- és amerikai filmjeinek világába. A fiatalok meg a jelenidő. Csakhogy az meg milyen?

A Holnapelőtt új magyar darab, amely az Európai Színházi Konvenció (European Theater Convention) Ifjú Európa III. elnevezésű projektjének keretein belül jön létre.