UIP hírek 2019. november 15.

fotó: www.facebook.com/BlackChristmas

Visszafogták a vérontást a Fekete karácsonyban

Enyhébb korhatáros besorolást kapott a Fekete karácsony című thriller, miután az alkotók úgy érezték, a fiatalabb közönség érdekében kissé vissza kell venni az öldöklésből. A film az 1974-es klasszikus Fekete karácsony újrafeldolgozása modern üzenettel: késes rém tizedeli a leánykollégium hallgatóit, a csajok azonban a sarkukra állnak, és keményen visszavágnak, mert már 2019-et írunk. Annak érdekében, hogy a film üzenete a kamaszokhoz is eljuthasson, a film készítői kevesebb kaszabolást mutatnak, így a film enyhébb korhatáros besorolást kapott. „Nagyon korhatáros filmmel készültünk eredetileg – írta a Twitteren April Wolfe, az egyik forgatókönyvíró (aki egyébként filmkritikus). – Az első tesztvetítések azonban azt igazolták, hogy a Fekete karácsonyt a fiatalabb közönség számára is elérhetővé kell tenni, mert a téma égetően aktuális. De ettől a filmünk még nem lett kevésbé galád!”

Wolfe arra is hivatkozik, hogy az ijesztgetős filmek klasszikusai, mint a Fehér cápa, a Poltergeist vagy a Más világ szintén enyhébb korhatáros besorolással mentek a mozikban, de ugyanolyan hatásosak voltak, mintha a legszigorúbb kategóriába estek volna.

(Black Christmas – hazai bemutató: 2019. december 12.)

Merész trükkel vették rá Tom Cruise-t a Top Gun főszerepére

Pár hónap, és mozikba kerül a Top Gun: Maverick, amely az 1986-os klasszikus Top Gun történetét folytatja. Annak idején Tom Cruise nem akarta elvállalni a főszerepet, mert nem találta elég nagy kihívásnak, Jerry Bruckheimer producer azonban meg volt győződve arról, hogy a feljövőben lévő fiatal sztár az ideális választás. Mivel tudta, hogy Cruise rajong a repülésért, rávette, hogy szálljon be egy F-14 Tomcatbe, és a navigátor üléséből tapasztalja meg, milyen érzés a világ legfejlettebb vadászgépével repülni. Cruise belement, felszálltak, két hulahopp forduló után kikívánkozott a gyomrából minden, amit a megelőző 24 órában megevett-megivott, de másnap örömmel aláírta a szerződést. Jól is tette, mert a Top Gun lett az a film, amely a hollywoodi szupersztárok közé repítette.

A Top Gun: Maverick cselekményéről nem sokat tudni, de visszatér Val Kilmer mint Iceman és új női főszereplők is felbukkannak Roberta Sparta és Jennifer Connelly személyében.

(Tom Gun: Maverick – hazai bemutató: 2020. július 16.)

Mark Wahlberg skizofrén szuperhős lesz

Javában forgatják Mark Wahlberg legújabb filmjét (Infinite), amelyben olyan férfit alakít, akit különös látomások gyötörnek, ezért skizofréniásnak minősítik. Kiderül azonban, hogy a látomásokban előző életeinek jelenetei térnek vissza, mivel ő is tagja a majdnem halhatatlan, reinkarnálódó szuperemberek társaságának. A reinkarnációs csapatnak nagyon nagy szüksége van hősünkre, mivel a világbékét egy gonosz tudós fenyegeti. Wahlberg a szerepben Chris Evans (Amerika Kapitány) nyomdokaiba lépett, aki kénytelen volt kiszállni a produkcióból egyéb elfoglaltságai miatt. A rendező a színvonalas filmjeiről ismert Antoine Fuqua (A hét mesterlövész, A védelmező 1-2., A Nap könnyei, Kiképzés, Mélyütés). Fuqua és Wahlberg már dolgoztak együtt az Orvlövész című filmben, és az is jól sült el.

(Infinite – hazai bemutató: 2020. augusztus 13.)

Még nem tudni, mi fán termett a Last Nigh in Soho, de jó lesz, az biztos

Befejezte új filmje forgatását Edgar Wright, aki olyan kiváló produkciókkal örvendeztette meg a mozistákat, mint a Haláli hullák hajnala, a Vaskabátok, a Scott Pilgrim a világ ellen és a Nyomd, bébi, nyomd!. Wright ezúttal valami gyökeresen újjal akart előállni, így a Last Night in Soho időutazásos thriller lett, a hatvanas évek Londonjába kalauzol, de azért van benne egy kis horror meg száguldás is, ami azt sugallja, hogy azért nem szakadt el teljesen előző filmjeitől. Annyit hajlandó volt elárulni az IndyWire-nak, hogy új filmje nyomokban tartalmazza Roman Polanski Iszonyat és Nicolas Roeg Ne nézz vissza! című klasszikusainak hatását, jelentsen ez bármit is.

(Last Night in Soho – hazai bemutató: 2020. október 20.)