UIP hírek 2020. január 13.

fotó: Vdrome

Tovább terjeszkedhet a Halálos iramban széria

Bevált az alkotók számítása, a Halálos iramban széria leágazása, a Hobbs & Shaw, amely két főhős önálló történtet bontja ki, 680 millió dolláros bevételt generált, ezért bekerült a tervek közé, hogy újabb szereplő köré kanyarítanak külön produkciót. A választás ki másra, mint Charlize Theronra esett, aki legalább akkora szexbomba, mint amekkora akcióhős. A szériában a Cipher fedőnevű kiberterroristát alakítja, és a karakter van annyira izgalmas, hogy megérjen egy külön misét. Még az is lehet, hogy Cipher átáll a jó oldalra a neki szentelt epizódban, ez még képlékeny dolog.

Közben a fősodorbeli Halálos iramban 9 szépen halad a maga medrében, hamarosan érkezik a kilencedik rész, amelynek szokatlanul magas, 250 millió dolláros költségvetése azt ígéri, hogy az alkotók igyekeznek überelni az eddigi részek izgalmait, ami nem lesz könnyű feladat.

(Fast & Furious 9 – hazai bemutató: 2020. május 21.)

A Halloween talán sosem ér véget

Elpusztíthatatlan gonoszt teremtett a Halloween sorozat, ennek is köszönhető, hogy a filmektől sem kell búcsút vennünk egyhamar. Bár az új széria alkotói lezárt trilógiában gondolkodnak, könnyen meglehet, hogy a következő két film, a Halloween Kills és a Halloween Ends után visszatér a maszkos rém, hogy újra nagy méretű konyhakéssel hajkurásszon békés kisvárosi polgárokat. Az eredeti, 1978-as siker rendezője, John Carpenter ugyanis kendőzetlen őszinteséggel úgy véli, amíg van pénz a szériában, Michael Myers rendületlenül megjelenik, hogy öldököljön. Márpedig a siker azt bizonyítja, hogy a sorozatban bőven van még matéria.

Carpenter az új széria egyik fontos alkotója, kreatív tanácsadó és zeneszerző, ráadásul a fiát, Codyt is bevonta a zenei feladatokba. 

A Halloween kísérteties filmzenéje világbajnok a zongorán akár egy ujjal is pötyögtethető melódiák versenyében, mégsem lehet megunni.

Az eredeti változat itt meghallgatható némi szintetizátoros kísérettel:

https://www.youtube.com/watch?v=pT4FY3NrhGg

A rendező nagyra értékeli, hogy reaktiválták, és rettentően hálás Jason Blum producernek, amiért bizalmat szavazott neki. „Jason arra buzdított, hogy ne üljek a partvonalon, ne nyavalyogjak, hanem emeljem föl a seggem és szálljak be a munkába” – mondja Carpenter.

David Gordon Green, az új trilógia rendezője azonban nem szeretné folytatni a sorozatot. Mindenkit kielégítő befejezést ígér, és utána a maga részéről kiszáll. „Ha mindenáron folytatni akarnánk, hogy minél több pénzt fejjünk ki belőle, az unalmas lenne” – mondja.

A Halloween széria eddig 11 epizódot fialt, és valószínűleg Carpenternek van igaza, hogy még messze nincs vége.

(Halloween Kills – hazai bemutató: 2020. október 22.)

(Halloween Ends – hazai bemutató: 2021. október 14.)

Új sztárt igazolt a Mission: Impossible

A Mission: Impossible hetedik és nyolcadik részét szorosan egymás után fogják leforgatni, és az egyik főszereplő Nicolas Hoult lesz Tom Cruise mellett. Ezt a rendező, Christopher McQuarrie tette közzé a Twitteren. Azt egyelőre nem tudni, hogy Hoult a jók vagy a rosszak csapatát erősíti-e. A rajongók mindenesetre azt saccolják, hogy ő lesz a főgonosz, tekintve, hogy bajuszt növesztett, mint a legutóbbi ellenfél, a főállásban Supermanként ténykedő Henry Cavill.

Hoult jó szériát mondhat magáénak mostanában. Szerepel az X-Men franchise-ban, fontos feladatot kapott a legutóbbi Mad Max-filmben, de közben kritikailag nagyra értékelt, kimondottan odafigyelős szerzői filmekben is számítanak rá (Salinger, Tolkien).

(Mission: Impossible 7 – hazai bemutató: 2021. július 22.)