UIP hírek 2020. január 24.

fotó: ABC News

A legmenőbb rapperek készítették a Sonic, a sündisznó főcímdalát

Wiz Khalifa, Ty Dolla $ign, Lil Yachty és Sueco The Child készítették a Sonic, a sündisznó című animációs-élőszínészes film főcímdalát Speed Me Up címmel. Sonic a Sega videójáték-cég egyik klasszikus hőse, a világ leggyorsabb tüskéshátúja, akivel a nyolcvanas években egy egész nemzedék töltötte a szabadidejét a világ minden táján. Most azért kerül a mozikba egy családi film keretében, mert kalandjaival egyszerre lehet szórakoztatni az egykori játékosokat és gyermekeiket, akik felturbózott formában élhetik át szüleik kalandjait.

A film sztorija szerint Sonic megmenti a világot a gonosz Dr. Robotnyiktól (Jim Carrey) barátja oldalán, akit James Marsden alakít.

Az elővetítések nyomán született első kritikák szerint a Sonic, a sündisznó kellemes meglepetést okoz. A nézők kiemelték, hogy nem gyermekded a humor, mert a felnőttekre is gondoltak, egy csomó poén kifejezetten ül, és azok is élvezni tudják a filmet, akik a nyolcvanas éveket nem videójáték-konzolok mellett töltötték.

(Sonic the Hedgehog – hazai bemutató: 2020. február 13.)

Égető társadalmi problémát taglal az új A láthatatlan ember

H. G. Wells 1897-ben írta regényét egy zseniális tudósról, aki rájön, hogyan tud láthatatlanná válni, de aztán nem tud visszaváltozni, ebbe beleőrül, és bűncselekményeket követ el. A regényből 1933-ban készített mára klasszikussá vált filmet a Universal Stúdió, és hamarosan érkezik az új feldolgozás, amely csak az alapkoncepciót használja fel. Igazából modern társadalmi drámával találkozhatunk, amelynek az őrült tudós felesége az igazi hőse.

Van egy láthatatlan ember, akiről senkinek nincs tudomása, de molesztálja a nőt, manipulálja, megtámadja, miközben mindenki azt mondja a szerencsétlennek, hogy nyugi, nincs ott senki – mondta az Empire magazinnak adott interjújában Elizabeth Moss (A szolgálólány meséje), a film főszereplője. – A nő meg egyre mondogatja, hogy dehogyis, itt van, ezt és ezt csinálja, de senki nem hisz neki. Az analógia teljesen nyilvánvaló.”

Játszottam már pár filmben, ahol erőszak áldozatává váló nőt alakítottam – folytatja az Emmy-díjas színésznő. – Volt érzelmi, fizikai és szexuális erőszak is a palettán, és mindegyikben eléggé elmerültem. Ezeket a tapasztalataimat most mind bele tudtam vinni az új szerepbe.”

(Invisible Man – hazai bemutató: 2020. február 27.)

Salma Hayeket cserben hagyta a ruhája, Zellweger segített neki

A minap elárulta Salma Hayek, hogy örök hálával tartozik Renée Zellwegernek, amiért azonnal a segítségére sietett, amikor a méregdrága dizájner estélyi ruhája hátul szétrepedt rajta az Oscar-gála előtt. Zellwegert a Chicagóért, Hayeket a Fridáért jelölték aranyszobrocskára 2003-ban. Végül egyikük sem kapta meg a díjat, Nicole Kidman győzött Az órákban nyújtott alakításával.

Ami a balesetet illeti, Zellweger átadta egyik Carolina Herrara ruháját a mexikói származású színésznőnek, ami nem passzolt tökéletesen, de szerencsére elég szellősnek bizonyult, így Hayek gond nélkül föl tudta venni a gálára.

Salma Hayeket hamarosan a Mint egy főnök című vígjátékban láthatjuk, amelyben szépségipari nagyágyút alakít, aki meg akarja kaparintani két barátnő (Rose Byrne, Tiffany Haddish) vállalkozását. A színésznő a Fox Newsnak elmondta, hogy először azon gondolkozott, feltölteti a száját a szerep kedvéért, de aztán rájött, hogy ez túl drasztikus beavatkozás lenne. A műfogsor mellett döntött, ha már az általa játszott ellenszenves karakter annyira nagyszájú ragadozó.

(Like a Boss – hazai bemutató: 2020. március 5.)