Keresztes Ildikó jótékonysági koncert 2020.04.27.

Keresztes Ildikó a különleges és egyedülálló előadásmódjáért Pro Urbe-díjjal kitüntetett eMeRTon-, Fonogram- és Artisjus-díjas előadóművész már több mint 25 éve áll a hazai zenei- és kulturális élet élvonalában.

2020. április 27-én a MOM Kulturális Központban jótékonysági koncertet szervez, melynek bevételét az Együtt Mindannyiunkért Alapítványon keresztül, feltörekvő zenei vagy színészi pályára készülő erdélyi tehetségek képzésére, szakmai programok finanszírozására fordítanak.

Ez a koncert azért különösen fontos Ildikó számára, mert ez az első saját szervezésű jótékonysági koncertje, illetve Ő is sokat kapott a pályafutása alatt saját segítőitől, „mentoraitól”, akár a könnyűzene, akár a színház világában.

Az est során olyan zenész kollégáival fog színpadra lépni, akikkel hosszú ideje kapcsolatban áll, de akikkel eddig még sosem álltak egy színpadon.

A koncerten fellép Nagy Feró (a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje díjjal kitüntetett előadó), akivel Ildikó közösen dolgozott mentorként az X-faktor műsorban.

Vendégei lesznek Herczku Ágnes (többszörös Fonogram- és eMeRTon-díjas előadó, a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyisége) és Nikola Parov, (Fonogram-díjas előadó, a Népművészet mestere címmel kitüntetett bolgár származású zeneszerző, muzsikus és producer) akik egészen más műfajt képviselnek és éppen ettől lesz izgalmas a közös munka.

Színpadra lép Karácsony János (a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje díjjal kitüntetett előadó, az LGT zenekar dalszerző-gitáros-énekese), aki maga is székely gyökerekkel rendelkezik. Ildikó egyik kedvenc zenekara az LGT, egészen gyermekkora óta szereti a zenéjüket, ezért nagyon izgatott a közös munka miatt.

Fellép továbbá Ferenczi György (eMeRTon-díjas és Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett szájharmonika, – hegedűművész, számos blues-folk zenekar énekes frontembere), aki remekül ötvözi a népzenét a könnyű zenével és aki a blues műfajában is otthon van.

Nem maradhatnak ki a vendégek közül Ildikó mentoráltjai sem.

A 2010-es X-faktorban lépett a reflektorfénybe Takács Nikolas és Király L. Norbert. Mindketten egyedi előadásmódjukkal kápráztatták el a nézőket és a mentorokat is. Ildikó segítségével Norbi a verseny 3. helyezettjeként, Nikolas pedig 2. helyezettként zárta a tehetségkutatót.

2011-ben tűnt fel szintén az X-faktor tehetségei között az erdélyi származású Baricz Gergő. Gergőt szintén Ildikó segítette a műsorban, ahol a közös munka eredményeként 3. helyezést ért el.

Keresztes Ildikó velük már zenélt közösen, hiszen az X-faktor óta is tartják a kapcsolatot, közel állnak egymáshoz, figyelik egymás munkásságát.

A rock, a blues, a pop műfaján keresztül a balladák világán át a népzenéig minden műfaj megszólal Ildikó Jótékonysági estjén. Egy igazán színes zenei kavalkád várja a nézőket április 27-én a Mom Kultban.