Szeretné pontosan megtudni, hogy védett-e az új koronavírussal szemben?

A CMC Déli Klinikán zárt rendszerben végzett immunológiai vizsgálatok segítségével számszerűen meghatározható, hogy a vizsgált páciens szervezetében milyen típusú és mennyiségű ellenanyag termelődött az új koronavírus fertőzés ellen. A klinika csatlakozott ahhoz – az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kezdeményezett – nemzetközi vizsgálati protokollhoz, amely alapján pontosan meg lehet állapítani, hogy az új koronavírussal szemben ki az, aki már védett, illetve ki az, aki fogékony a fertőzésre.

Az országban már több magán egészségügyi intézményben is elérhető koronavírus szerológiai  gyorstesztek csak azt mutatják meg, hogy van-e ellenanyag a páciens szervezetében. A CMC Déli Klinika által elvégzett immunológiai vizsgálatból viszont azt is megtudhatjuk, hogy pontosan mennyi ellenanyagot termel a szervezetünk. Ami azért kiemelten fontos, mert helyes döntést arról, hogy hogyan védjük magunkat és a környezetünket a járványtól csak az ellenanyagszintünk pontos mértékének a tudatában hozhatunk.

A biztos diagnózis érdekében a klinikán az új koronavírus immunológiai vizsgálatot személyre szabott, a vírusfertőzésre specifikus állapotfelméréssel egészítik ki annak érdekében, hogy feltérképezzék azokat az egyéni rizikótényezőket, amelyek fontosak a vizsgálati eredmények precíz kiértékeléséhez.

A szigorú protokoll szerint elvégzett nemzetközi programhoz kapcsolódóan így a magyar páciensek is hozzá tudnak járulni a minél eredményesebb és gyorsabb vakcina fejlesztésekhez is. A CMC Déli Klinikán elvégzett új koronavírus immunológiai vizsgálatokat Dr. Jankovics István a WHO Nemzeti Influenza Laboratórium Emeritus Vezetője irányítja és ellenőrzi.

A vizsgálatra időpontot online időpont foglalással vagy telefonon lehet kérni, a pontos diagnosztikához szükséges vérvétel mindössze 10 percet vesz igénybe. A vizsgálati eredményt és az írásbeli szakorvosi javaslatot 1 munkanapon belül kapja meg elektronikus formában a páciens.

Mind a vállalatoknak, mind pedig a munkavállalóknak alapvető fontosságú, hogy minél előbb, biztonságosan vissza tudjanak térni a közösségbe. A pontos, számszerű eredményt adó immunológiai vizsgálat ezt jelentős mértékben képes elősegíteni.

Bővebb információk: https://deliklinika.hu/koronavirus/