A koronavírus-járvány kirobbanása óta szájmaszkos mézeskalácsokat is készít Bocsi Csilla, mézeskalács készítő.

Az évek alatt milliós nagyságrendű mézeskalács készítésén van túl Bocsi Csilla mézeskalács készítő.A csodálatos magyar népművészeti minták, virágok, tájjellegű motívumok mellett most szájmaszkos mézeskalácsokat is készít a művész.

„A koronavírus-járvány kirobbanása óta azt érzékelem, hogy az emberek sokkal figyelmesebbek, segítőkészebbek, türelmesebbek és kedvesebbek egymással. A munkahelyek elvesztése, felfüggesztése sajnálatos módon nemcsak Magyarországon, de világszerte is nagyon sok családot érint. Számos kezdeményezés indult el az interneten, amivel felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben tehetik támogassák a magyar vállalkozókat. Fantasztikus és nagyon megható érzés ennyi szeretet és segítséget kapni. A szájmaszkos mézeskalács által szeretném megköszönni, illetve tisztelegni és kifejezni együttérzésem az egészségügyi dolgozókkal és minden magyar emberrel”.-mondta a népszerű kézműves.

A mézeskalácsok minden darabja az alapanyag beszerzéstől, a tésztagyúrástól, a díszítés, egészen a csomagolásig egyedileg, egyenként, rengeteg kézi munkával készül. Az élelmiszer alapanyagból készült dísztárgyak, nem fogyasztásra készülnek.

Bocsi Csilla munkáit itt nézhetik meg:

https://www.facebook.com/pg/CsillaMezeskalacsa/photos/?ref=page_internal