Az óriáshamburger és az élsportolók viadala

 

Győr-Moson-Sopron élsportolóinak legjava gyűlt össze nemrég a mosonmagyaróvári Hársfa étteremben, hogy szokatlan csapatépítő tréningen mérhessék össze az erejüket. Bár az élsportolókról azt gondolnánk, az egészséges étrend követői, most mégis egy több kilós hamburger elfogyasztására vállalkoztak, amiből végül Jakabos Zsuzsanna többszörös olimpikon úszó, és férje, Petrov Iván kerültek ki másodikként.

A hamburger buli ötletgazdája, Freimann Sándor, kézilabdásokból, erősportot űzőkből, úszókból és kajakkenusokból hozott össze egy csapatot, hogy összemérhessék, kinek mennyit is bír el a gyomra.

A sportolókról folyt a víz, mindenkinek megfeszültek az izmai, míg végül Jakabos Zsuzsanna, a többszörös olimpikon úszó és férje, Petrov Iván értek célba másodiknak az Európa-bajnoki második helyezett úszó, Szabó Szebasztián és párja után.

Jakabosék a 3,2 kilós gigantikus hamburgert szinte teljesen eltüntették, csupán 20 dekát hagytak meg belőle. Hogy átérezzük a feladat súlyát, hozzá kell tennünk, hogy a hamburgerből csak a húspogácsa 1 kilót nyomott.

Az úszónőnek szokása, hogy az edzései előtt mazsolás, mogyoróvajas zabpelyhet reggelizzen. Bár tudta, hogy aznap evőverseny is vár rá, mégsem hagyhatta ki a reggelit, hogy legyen ereje úszni. Zsuzsa elmondta, hogy szörnyülködve gondol vissza erre a bőséges ebédre, és valószínűleg másnap koplalni fog.

„Úgy jöttem ide, hogy azért volt már bennem étel, mégis sikerült nyerni, amin én is meglepődtem egy kicsit”– vallotta be Jakabos Zsuzsanna.

Az olimpikon úszó később rátért arra, miként érintette a koronavírus az élsportolói rutinját:

„Az, hogy egy hónapig nem úsztam, nagyon furcsa volt, mert sosem szoktam ennyit kihagyni.”

Mivel nem volt semmilyen fitneszgépe otthon, kitalálta, hogy eszközök híján saját testsúlyos gyakorlatokkal fogja formában tartani magát a karantén idején. Hogy másokat is ösztönözzön az otthoni edzésre, feltöltötte a gyakorlatsort a YouTube-ra.

Bár Jakabos Zsuzsannát is rosszul érintette, hogy idén májusban elmaradt az Európa -bajnokság, azért lelkes, hogy legalább végre újra belecsaphatnak a kemény edzésekbe. Mint elmondta, bízik benne, hogy talán ősszel elkezdődik a versenyszezon, addig pedig keményen edz, és akár napi nyolc kilométert is leúszik.

A hamburgerevő versenyen részt vett Devecseryné Takács Kincső ifjúsági kenus világbajnok is, aki bár a felét sem tudta megenni a 3,2 kilós burgernek, legalább nem gyűlölte meg örökre.

Lachmann Mirtill powerlifting világbajnok evőtársa, Darázs Ádám strongman pedig viccesen elárulta, hogy nagyon büszke a kilencedik helyezésre, annak ellenére is, hogy Mirtill nem evett annyit, amennyit elvárt volna tőle.