Cirkuszélmény a nappalidban is – élő közvetítések a Fővárosi Nagycirkuszból

Házhoz megy a cirkuszélmény – ősztől új digitális tartalmat kínál a Fővárosi Nagycirkusz. Októbertől élőben nézhetik a világhírű artisták különleges produkcióit azok is, akik személyesen nem tudnak eljutni a nézőtérre.

A Fővárosi Nagycirkusz mindent megtesz annak érdekében, hogy a koronavírus miatt bevezetett korlátozások alatt továbbra is a lehető legszínvonalasabb kulturális élményben legyen része a nézőknek. Nem kell aggódnia azoknak sem, akiknek személyesen nincs lehetősége ellátogatni a Városligetbe, hiszen októbertől már otthonában is élvezheti a közönség a lélegzetelállító produkciókkal teli cirkuszi előadásokat. Szombat délutánonként már a monitorok előtt is élőben követhetik a világhírű artisták műsorát.

A december végéig látható Tündértánc – Nővarázs a klasszikus cirkusz határait kitágító, egyedi hangulatú előadás. Hogyan lehet közös pontokat találni a cirkusz- és a képzőművészet között? Mi a közös egy festményben és egy cirkuszi számban? Tud-e annyira maradandó lenni egy cirkuszi szám felejthetetlen pillanata, mint egy márványszobor? Le tud-e lépni a festővászonról egy alak, hogy aztán a manézsban életre keljen? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ az előadás a cirkuszművészet varázslatos eszközeinek segítségével.

„A Fővárosi Nagycirkuszban egy csodálatos világ – világszínvonalú produkciók és az embert megvető artistabátorság – a bizalom művészeteként kel életre a porondon. Köszönjük nézőink szeretetét és támogatását, és bízunk benne, hogy a cirkuszművészet varázslatos erejének a streamingek segítségével minél többen a részesévé válhatnak” – mondta Fekete Péter, az előadás rendezője. 2020. október 3-án délután 3 órakor láthatja a közönség az első élő közvetítést, melyre kedvezményes normál és családi jegyek válthatók a cirkusz weboldalán.

A közvetítések mellett a Fővárosi Nagycirkusz természetesen továbbra is fogadja a látogatókat a Városligetben. A nézők védelmében önkorlátozó intézkedések kerültek bevezetésre. A cirkuszban kötelező a maszk viselése, melyet kedvező áron akár a jegypénztárban is megvásárolhatnak az érdeklődők. A cirkusz nézőterén minden második sorban foglalhatnak csak helyet a látogatók, és az azonos sorban ülő társaságok között is szabad helyeket tartanak fenn, hiszen a cirkusz kiemelten fontosnak tartja, hogy megelőző rendelkezésekkel, felelős magatartással szavatolja a közönség biztonságát.