Karácsonyi Napló

A járvány elleni védekezés következtében a kulturális élet online térbe költözött egy időre. A Modern Art Orchestra december 19-i koncertje az első előadás a nagyzenekar online közvetítéseinek sorában. A BMC-ből sugárzott műsor középpontjában az ünnep áll. A Karácsonyi Napló egy különleges összművészeti alkotás, melyben a zene, az irodalom és a színház találkozik.

 A személyesen látogatható rendezvények egyelőre szünetelnek, a kikapcsolódásra és kulturális élményekre vágyó publikum az online térbe kényszerül, csak úgy, mint a művészek. Ebben a nem mindennapi helyzetben különösen fontos a testi és lelki egészség megőrzése, amihez nagy mértékben hozzájárul a művészettel való kapcsolatteremtés, annak átélése és befogadása.

A Modern Art Orchestra koncertnaptára is átalakul a külső körülmények következtében, de ez az alkalmazkodás nem csak kényszerűségeket, hanem új lehetőségeket is eredményez a zenekar és annak hallgatói számára. Számos koncerthelyszín hozzálátott az előadások professzionális online közvetítéséhez, így a MAO rezidens koncerttere, a BMC is. A tervek szerint négy streamelt koncertet sugároznak majd január végéig a Modern Art Orchestrával, melyek közül kettő a nagyteremben, kettő pedig az Opus Jazz Clubban kerül rögzítésre.

A december 19-én közvetített koncert nem csupán az alkalom miatt lesz különleges. A Karácsonyi Napló a szeretet ünnepét és annak környezetét eleveníti meg a zene segítségével. Fekete-Kovács Kornél kompozícióihoz Hegyi György novellája kapcsolódik, melynek szövegét Lengyel Ferenc kelti életre. Töltsük együtt az ünnepeket a meghittség és a minőségi kultúra jegyében!

A jelen helyzetben különösen érdemes figyelemmel kísérni a MAO posztjait az online közösségi felületeken. A zenekar honlapja rövidesen teljesen megújul, így érdemes lesz a www.mao.hu-ra kattintani, ahol nemsokára exkluzív tartalmak várják a látogatókat.. Emellett egy meglepetés is készül a zenekar közönsége számára, erről hamarosan többet lehet majd tudni. Addig is kövessék a Modern Art Orchestra Facebook és Instagram profilját, illetve YouTube csatornáját, és természetesen a BMC koncertnaptárát is érdemes szemmel tartani.

Karácsonyi Napló

  1. december 19.

19:30 – 22.00

Koncertközvetítés a Budapest Music Centerből

Jegyek kaphatók:

https://online-mao.jegy.hu/#/event/karacsonyi-naplo/6895e6c8-77e7-4d2a-abcd-8e944bacbda9

 

 

Modern Art Orchestra az interneten:

 

https://www.facebook.com/ModernArtOrchestra/

https://www.instagram.com/modernartorchestra/

https://www.youtube.com/user/MoArtOrchestra

Budapest Music Center:

https://bmc.hu/