Online darabtemetés, avagy búcsúzik a Nézőművészeti Kft. Jóéjt, szomszéd! előadása

A Nézőművészeti Kft. és az Ördögkatlan közös Jóéjt, szomszéd! című előadását már lassan egy éve nem játszotta Scherer Péter, Mészáros Sára, Katona László és Parti Nóra.
A produkció most egy igazi színháztörténeti kuriózummal készül: online darabtemetéssel búcsúznak február 21-én a 6szín-ben.

Will Eno Jóéjt, szomszéd! című darabjáról így írt a New York Times: „Ilyen mulatságos és megrendítő, csodálatos és furcsa darab ritkán bukkan fel a Broadway-en – ha egyáltalán felbukkan… Eno talán generációjának legegyedibb képviselője. Hangütése emberséges, intelligens, derűs és humorral teli.”

Az előadás története szerint egy átlagos kisváros átlagos házaspárját meglátogatja egy a szomszédba beköltöző átlagos házaspár.
Bemutatkoznak.
– Jones.
– Jones.
– Jones.
– Jones.
Látjuk a beköltözés és egymás megismerésének lépéseit, kacagunk a suta félreértéseken, az élni akarás esetlen próbálkozásain, hallgatjuk a bukdácsoló beszélgetéseket. Minden ismerős. Mindenki Jones.

Aki jegyet vált a Bérczes László által rendezett előadásra, annak nem csak egy különleges színházi élményben lesz része, hanem jegyvásárlásával támogatja a bevétel nélkül maradt Nézőművészeti Kft.-t is.

Az online darabtemetésre jegyet váltani a jegy.hu oldalán lehet, a produkció február 23. éjfélig tekinthető meg.