Már a kisiskolások is online tanulhatnak matematikát

Ingyenes segítség a matek távoktatáshoz MatekOázisTV néven

A kormány friss bejelentése szerint április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat, ezzel a szülőkre többlet feladat hárul a vírus elleni védekezésben. A kialakult helyzetre reagálva, a legkisebbek digitális oktatását is segítve előre meghatározott műsorrend szerint ingyenesen használhatók a Matek Oázis interaktív matek leckéi. A tanárok visszajelzései alapján kialakított leckéket az 1. osztálytól egészen a 12. osztályig igénybe lehet venni.

Miután a kormány az eddigi legszigorúbb korlátozást vezette be a koronavírus megfékezése érdekében, április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat is. Így tehát az elkövetkezendő hetekben mindenki, köztük a legkisebbek is otthon tanulnak majd. Az egyik legnépszerűbb matek oktatási portál kifejezetten a járványhelyzet miatt kialakult digitális távoktatás támogatására MatekOázisTV néven ingyenes matematika tanulási lehetőséget biztosít az interneten 1. osztálytól 12. osztályig a Matek Oázis interaktív tananyagaival. A szolgáltatás a tavalyi digitális távoktatás tapasztalatai alapján, valamint a 3500 tagú Matek Oázis Tanári Klub pedagógusaival konzultálva lett kialakítva.

Céljuk, hogy segítsék a pedagógusokat, diákokat és szüleiket a kialakult nehéz helyzetben, ezért a tananyagok a digitális távoktatáshoz és otthoni felzárkóztatásra, gyakorlásra is használhatók.

A tanárok visszajelzései alapján az egyik legfontosabb szempont a tervezhetőség. Ezért egy hónapra előre meghatározott és nyilvánosan látható műsorrend szerint kerülnek sorra azok a matematika témák, amik a tanterv szerint időszerűek. A készítők legfőbb szándéka, hogy ezzel jó időben érkező, komoly támogatást biztosítsanak a távoktatásban résztvevő általános és középiskolás diákoknak, tanítóknak, tanároknak.

„A Matek Oázis digitális oktatási rendszere a teljes 1-12. osztályos középszintű matematika tananyagot lefedi, ami komoly segítséget jelent a kialakult nehéz helyzetben. Ezért éreztük kötelességünknek már a tavaszi iskolabezárások idején is, hogy jelentős ingyenes felajánlással támogassuk a távoktatást. Az ősszel a második hullámra felkészülve készítettük el a jelenlegi felajánlásunkat, a MatekOázisTV-t” – mondta B. Békési Bea a Matek Oázis alapítója, oktatási vezetője.

A tananyagok a www.matekmindenkinek.hu/matek-oazis-tv internetcímen, regisztráció után ingyenesen használhatók. Hétfőtől-péntekig, reggel 8-tól este 8-ig biztosít tanulási lehetőséget. A délután 2 óráig tartó „délelőtti” műsorok másnap, a délutáni sávban megismétlésre kerülnek. Adásszünetben ugyanitt a hét legnépszerűbb Matek Oázis tananyagait használhatják az oktatási platform látogatói.

A Matek Oázis egyedülállóan interaktív anyagai segítik a matek könnyű és játékos elsajátítását, miközben folyamatosan kérdeznek is a diákoktól. Lépésről lépésre vezetik a gyerekeket, közben az interaktív kérdésekkel segítenek fókuszt tartani, azonnali ellenőrzési lehetőséget biztosítanak. Az anyagok sikerélményekkel motiválják a diákokat és erősítik az önbizalmukat, miközben használható tudást építenek.

###
A Matek Oázisról

A Matek Oázis hazánk egyik vezető matematika távoktatási platformja. 2007-ben alapította B. Békési Bea matematika-fizika szakos tanár, miután gyakorló pedagógusként felismerte az informatikai eszközök alkalmazásának lehetőségeit a matematika oktatásban. Az indulás óta mintegy kétezer tananyag készült, mellyel már több mint 250 000 diák matematika tanulását segítette. A Matek Oázis honlapja a matekoazis.hu címen érhető el.