Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott Bacon

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon . A Trade magazin által életre hívott verseny célja, hogy évről évre olyan értékteremtő innovációkat jutalmazzon, amelyek valós vásárlói igényre reagálnak. Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. által készített termék hazánkban egyedülálló csomagolástechnikával készül, ennek köszönhetően a fogyasztók sokkal takarékosabban tudják felhasználni azt.

31 olyan pályázatot díjazott a nagy létszámú szakmai zsűri a Trade magazin által meghirdetetett Inno d’or – Év Innovációja 2021 versenyen, amelyek piaci bevezetése 2020. január 1. és 2020. december 31. között zajlottak és saját kategóriájukban meghatározó újdonságtartalommal bírtak.

Csomagolás főkategóriában a Tamási-Hús Kft. gyorspácolt, bükkfával füstölt, kockázott császárszalonnáját: a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott Bacont ítélték meg a legjobbnak, a formátum ugyanis hazánkban egyedülálló és rendkívül fogyasztóbarát is.

Új technológia, nagyobb precizitás

A cég tájékoztatása szerint tavaly egy olyan nagy volumenű fejlesztést hajtottak végre, amelynek része volt egy automata csomagológép beszerzése is. A csarnokméretű gépsor több nyugat-európai országban is előszeretettel használják, de Magyarországon egyedülállónak számít.

„Az 5 méter széles széles és majdnem 50 méter hosszú kockázó- és csomagológép legnagyobb előnye, hogy a dolgozóknak a munkafolyamat egyik pontján sem kell hozzáérniük a termékhez, így az élelmiszerbiztonsági feltételeknek hatványozottan is megfelel, egyúttal gyorsabb és precízebb csomagolást tesz lehetővé. A gép rendkívül nagy kapacitású, és cégünkön kívül jelenleg senki sem használ ehhez hasonlót Magyarországon ebben az iparágban” – nyilatkozott Kovács Péter a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója.

„A négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon felhasználása azért takarékosabb az átlagos védőgázas kiszerelésű termékekhez képest, mert a frissességet biztosító gázkeveréket négy kisebb csomagolási egységben helyeztük el. Ezáltal rekeszenként felbontva csupán egy adagnyi terméket érint a felbontást követő oxidáció. A Gierlinger Premium bacon kockából elég éppen annyit felbontani, amennyire adott helyzetben szükség van. Az állandó frissesség mellett a vásárlók egy ízfokozótól és mesterséges aromától mentes kiváló terméket élvezhetnek. – magyarázta el Kovács Péter.

A tavalyi beruházást követően a vállalat 2021-ben a már meglévő sikeres termékek változatosabb piaci pozicionálása mellett egy új termék innovációján is dolgozik. A Crispy bacon az elmúlt évek slágerterméke volt a cégnél, az eddig jellemzően szendvicsgyártóknak és gyorsétteremláncoknak értékesített kényelmi terméket viszont még idén kiskereskedelmi forgalomba szeretnék hozni, amit európai szinten is ritkaságnak számít. Az előre sütött bacon szeletek a csomagolásból kibontva a friss, sült szalonna élményét nyújtják salátákhoz, hamburgerekhez tojás és húsételekhez.

Az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 versenyről

A megmérettetésen minden évben azokat az innovációkat keresik, amelyek meghatározható fogyasztói igényre nyújtanak megoldást, valamely nevesíthető trendbe illenek vagy egy meglévő, meghatározható igényből inspirálódott fejlesztés eredményei.

A pályázatokban bemutatott újdonságok értékelését öt szempont (innováció, trend, piaci előny, időszakos eredmény, piaci esély) alapján végezte a szakmai zsűri, majd pedig azoknál a termékeknél, ahol ez lehetséges volt, érzékszervi bírálatra is sor került. A pályázatok élelmiszer, ital, vegyi áru, szolgáltatás, technológia, csomagolás főkategóriákban érkeztek, köztük mind gyártói, mind kereskedelmi márkaként, célcsoportot tekintve volt közöttük B2B és B2C beadvány is.