Hoztam Kávét

Inspiráló gondolatok a művészet piaci felfogásáról

Borbás Gergő áprilistól kötetlen beszélgetésre invitál minket meghatározó személyek kedvenc helyszínein, egy-egy kávé kíséretében. A színész-műsorvezető minden szerdán az Art is Business: Hoztam kávét című új online videós műsorában beszélget arról, hogy milyen gyümölcsöző kapcsolatokat eredményezhet a művészeti és vállalati világ összefonódása. Április 28-án Márton Katalin, a Praktiker Magyarország HR és CSR vezetőjének otthonába csönget be, hogy inspiráló gondolatokat osszanak meg egymással a művészet piaci felfogásáról.

Az Art is Business évek óta kutatja és mutatja be, hogy a művészeti és vállalati világ összefonódása milyen, mindkét fél számára előremutató kapcsolatokat eredményezhet. Ezeket az izgalmas együttműködéseket mostantól online videós műsor formájában is megjeleníti, hogy a nézők a kötetlen beszélgetéseken keresztül lássák, hogy hol és milyen módon fonódnak össze a hazánkban egymástól távolállónak hitt világok.
Borbás Gergő minden héten szakmailag széles körben elismert alkotókkal, cégvezetőkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel beszélget a saját területeikről a művészethez kapcsolódóan. A sorozatban találkozik többek között Nyáry Krisztiánnal, hogy a könyvkiadással kapcsolatos tapasztalatairól meséljen, Schönberger Ádámmal, hogy a neves Bánkitó fesztiválhoz csatlakozó szponzoráció mikéntjébe avassa be a nézőket, valamint Polgár Andrással, aki a mecenatúra kiemelten fontos magyarországi szereplője.
„Színházcsinálóként az előadóművészet több területét is ismerem, egyszerre játszom rendezek, valamint az Itt és Most Színház és Közösségi Tér művészeti vezetőjeként is dolgozom. A tapasztalat azt mutatja, hogy a színház nem tud önfenntartóan működni, így fontos hogy olyan támogatói együttműködések jöjjenek léte, amelyek mindkét felet elégedettséggel töltik el.
A művészeti szférában dolgozók napi működését hátráltatja, hogy folyamatosan a megélhetéshez szükséges anyagi hátteret kutatják, miközben a gyakorlatba átültethető tudás a piaci szereplőknél megvan. Így, a párbeszéd mára elengedhetetlenné vált.” – nyilatkozik Borbás Gergő a műsorral és az Art is Business tevékenységével kapcsolatban.

Az Art is Business 2019 óta azzal a céllal indult útjára, hogy a művészeti és a forprofit gondolkodók számára közös platformot teremtsen. A médium nemcsak hazánkban, de egész Európában egyedülálló kezdeményezésnek számít, mely a vállalati és kulturális szférák összekapcsolódását segíti megegyező értékek, de eltérő érdekek mentén. Az Art is Business Egyesület évente szervez zártkörű eseményeket és képzéseket, díjjal ismeri el felelősen gondolkodó vállalkozásokat és mecénásokat, valamint idén tartja első konferenciáját nemzetközi kitekintéssel május 14-15-én, amit online látogathatnak az érdeklődők.

A Hoztam kávét online videóműsor sorozat minden héten szerdánkánt jelentkezik az Art is Business facebook illetve, youtube csatornáján.

További információ:
Barta Luca
0620 430 50 32
barta.luca @kortarspr.hu