Közlemény a 6szín újranyitásáról és a jövő évad tervezett bemutatóiról

Az érvényben lévő rendeletek értelmében a megfelelő óvintézkedések mellett már megnyithatnak a színházak, azonban az újranyitás nem lehetséges egyik napról a másikra, sok szervezést és felelős gondolkodást igényel, különösen egy befogadó színház esetében.

 

Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy partnereink előadásait, valamint saját tervezett produkcióinkat is a járványügyi előírásokon túl, kiemelt körültekintéssel szervezzük meg. Legfontosabb kötelességünknek nézőink, művészeink és a háttérben dolgozó kollégáink egészségének biztosítását tartjuk.

 

Az újranyitás mikéntjéről és annak időpontjáról folyamatosan egyeztetünk partnereinkkel, az Orlai Produkcióval, a Nézőművészeti Kft.-vel, a Zichy Szín-Műhellyel, a Liliom Produkcióval, a Bohém Társulattal, az Exit Generációval, a Gergely Theáterrel, a Táp Színházzal, a NESSZ Alkotócsoporttal és a Mulatság Egyesülettel. További tárgyalásokat folytatunk a befogadott előadások palettájának szélesítése érdekében.

 

Megkezdődtek saját produkcióink előkészületei is, a következő évadra számos 6színes előadással készülünk. Első bemutatónk Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című könyvéből készülő kocsmaária lesz Keresztes Tamás rendezésében, Thuróczy Szabolcs szereplésével.

 

Három zenés előadást is láthat majd nálunk a közönség. Vajda Katalin Presser Gábor könyvéből írt zenés színpadi művét Jordán Adél, Kovács Patrícia, Falusi Mariann, Simon Kornél, Keresztes Tamás, Thuróczy Szabolcs és Kerekes József szereplésével mutatjuk be. Másik zenés ősbemutatónk a Szindbád kamaradarab. Az előadás szereplői Földes Eszter, Lázár Kati, Kerekes József, Schlanger András.

Műsorra tűzzük továbbá Szabó Kimmel Tamás Széttépve című koncertszínházi előadását.

 

A Veres1 Színházzal koprodukcióban állítjuk majd színpadra Simon Kornél rendezésében a Körfrász című vígjátékot. A darab tíz szerepét két színész, Földes Eszter és Nagy Sándor játssza.

 

Bár színháztermünk ajtaja még zárva, a nyáron több helyen is játszunk: a Meg se kínáltak előadást július 9-én Érden, július 17-én Balatonszárszón, július 24-én Veresegyházon, a Széttépvét pedig július 11-én Győrben láthatja majd a közönség.