Vizsláról nevezték el az első magyar mémcoint

Már közel 900 holdere van a befektetési és jótékonysági kriptovalutának

Május végén elindult Magyarország első mémcoinja, amivel amellett, hogy szerencsés esetben sokat lehet keresni, még adakozni is lehet. Az alapítók ugyanis úgy gondolták, hogy a kriptovaluta tíztrilliós teljes készletének 10 százalékát állatmenhelyeknek adják majd.

A legelső és legismertebb kriptopénz, a bitcoin óta már számos digitális valuta nagy népszerűségnek örvend a világon. Nemzetközileg éppen a kutyás kriptovaluták a divatosak, ezt lovagolta meg a Hungarian Vizsla Inu is. A baráti társaság által alapított virtuális magyar pénz szorzója szerencsés esetben az év végére a mostani árfolyamhoz képest akár százszoros vagy ezerszeres is lehet.

„Még nagyon az elején járunk, de mivel emelkedő potenciál van a coinokban, ezért reálisnak gondoljuk, hogy nagy befektetés lehet. Ahogy minden befektetésbe, úgy ebbe is az elején érdemes belevágni, ugyanis a kriptovaluták esetében nem csak duplázásról lehet beszélni, hanem száz vagy ezerszereződésről” – mondta a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Sándor Fábián.

Rossz tapasztalatokból jött az ötlet

Ma már rengeteg kriptovaluta van a piacon, és mivel jó befektetésnek számít, a nyerészkedő oldalak is megjelentek. A Hungarian Vizsla Inu alapító is szereztek rossz tapasztalatokat, innen kapták az ötletet.

„Pár éve már követem a kiptovaluták világát, részben a saját érdeklődési köröm miatt, részben pedig azért, mert egy számítástechnikai vállalkozásom van. Egy este a baráti online sörözés alatt került szóba kriptovaluta és a különböző tapasztalatok. Innen már csak pár sör volt odáig eljutni, hogy csináljuk meg a saját tokenünket. Az indulás nem volt könnyű, mert nincs mögöttünk több millió dolláros befektető. Mindenki főállás mellett fordítja most erre az idejét és a pénzét” – mesélte Fábián.

Az azóta már működő mémcoinnak közel 900 holdere van, ami kiemelkedően jó kezdésnek számít. A vásárlóknak csak fele magyar, a többiek nemzetközi szinten vásárolják a Hungarian Vizsla Inu tokenjeit.

Kutyabarát kriptoközösség

A token alapítói szerettek volna kitűnni a tömegből és jót is tenni. Így született meg az a gondolat, hogy ez a pénz amellett, hogy a világ első magyar vizsla coinja, az első olyan kriptovaluta itthon, amellyel adakozni is lehet.

„A Hungarian Vizsla Inu egyik célja, hogy létrehozzunk egy könnyed, magyar nemzetközi kutyabarát kriptoközösséget, a másik pedig, hogy a kutyák életét könnyebbé tegyük, ezért adományozunk” – mesélte az alapító.

A coinok 10 százalékát elkülönítik, hogy abból később állatmenhelyeknek tudjanak segíteni. Mivel a frissen indult cégnek még nem áll rendelkezésére akkora összeg, hogy abból jótékonykodjanak, az alapítók a hétvégén saját pénzükből kezdték el az adományozást. Elsőként a törökszentmiklósi Befogad-lak állatmenhely 70 lakója kapott fél tonna száraz tápot.