Kutatásból derül ki, hogy milyen feneket szeretnek a magyarok

A legtöbb nő elégedetlen a hátsójával

Feszes? Kerek? Izmos? Ritkán beszélünk róla, de legtöbbünk fejében biztosan megfordult már, hogy milyen a tökéletes fenék. Nemrég több mint hétszáz magyar véleményét kérték ki az interneten a női hátsók kapcsán. A felmérés eredménye szerint a magyar nők több mint 70%-a szeretne jobb feneket, és csupán 2% nem tartja fontosnak a párja fenekének kinézetét. A kutatás azt is megmutatja, hogy milyen formákért rajongunk a leginkább.

Tótfalusi Alexa, Magyarország első fenékformáló trénere online felmérést készített arról, hogy mit gondolnak az emberek a fenekekről. A több mint hétszáz megkérdezett ember szavazataiból egyértelműen kiderült, hogy a magyar nők több mint 44%-a elégedetlen a popsijával, de 70%-uk szeretne jobb feneket elérni.

A megkérdezett férfiak 50%-ának kifejezetten fontos, hogy partnerük fenekének formája és kereksége meglegyen, míg 48%-nak nem ez a legfontosabb, de határozottan előnyösnek találták. Csupán 2% nem tartja fontosnak, hogy a párja fenekének kinézetét. A statisztika alátámasztja, hogy a férfiak nagy része (72%) kifejezetten boldog lenne és támogatná a párját, hogy nagyobb figyelmet fordítson feneke edzésre.

“A statisztikából is látszik, amit személyesen is tapasztalatok, hogy sokan azt hiszik, a genetikájukból adódóan nem képesek kerekebb feneket elérni. Pedig megfelelő edzésmódszerrel bárki szert tehet a vágyott feszesebb popsira” – mondta Tótfalusi Alexa, Magyarország első fenékformáló trénere.

Melyik a legjobb forma?

A nők közel 40%-a kerekebb és feszesebb feneket preferálják. Viszont a második helyen jóval lemaradva a nagy és kevésbé izmos fenék áll 18%-al. Míg a dobogós 3. helyen az izmosabb, feszes és edzett fenék áll.

A férfiak 50%-a a kerekebb és feszesebb feneket tartják a legvonzóbbnak, míg 30%-uk az izmosabb és feszesebbet. Összesítve így tehát a férfiak 80%-a a feszes feneket részesítik előnybe, amit egy jó (fenék) edzéstervvel hamar el lehet érni. A férfiak rangsorában a harmadik helyre került a nagy és a kevésbé edzett popsi.

Nem csak a külalak miatt érdemes erősíteni a farizmot

Mivel a férfiak és nők egyaránt előnyben részesítik a kerek, feszes feneket láthatjuk, hogy érdemes foglalkozni mind elméletben, tudásszinten és gyakorlatban, edzés szinten a fenékformálással. Természetesen minden formájú feneket érdemes megedzeni, hiszen a kedvező esztétika mellett rengeteg egészségügyi előnnyel is jár, mint például: a helyes testtartás kialakítása, csökkenti a sérülések és fájdalmak kockázatát, elősegíti a testtartás javulását, megkönnyíti a mindennapi mozgást – emelkedőn sétálás, felállás a székből vagy egy tárgy felvétele a földről- , növeli a fizikai teljesítményt – ami pedig csökkentheti a térd, az alsó hát, a combizmok és az ágyék sérülésének kockázatát is.-, a farizmok edzetésével sokkal több kalóriát égetünk el a testedzéseink során, mintha egy sokkal kisebb izomcsoportra koncentrálnánk, ami jobb anyagcsere folyamatokat okoz.

Fenékforma és nőiesség

A megkérdezett nők 63%-a szerint a kerekség a legfontosabb jellemző, ha a női fenekekről van szó. Az izmosság  50%-al a második helyen és 40%-al lett dobogós a feszesség. A legkevesebb szavazatot a teltebb, zsírosabb és kevésbé izmos forma kapta, ami nem meglepő, hiszen minden nő – titkon – vágyik a tónusosabb alakra.

Ugyanúgy a férfiak 70%-a számára is a kerekség van az első helyen. A második helyen 30%-al a feszesség áll. Ezután a többi jellemző, mint például a egyenletesebb bőrfelszín, izom-zsír arány, nem élvez prioritást a férfiak szemében.

Miért edzi valaki a fenekét?

A pasik azt gondolják, hogy ha párjuk több időt fordítana a fenékformálásra, akkor leginkább nekik és önmaguknak akarnak tetszeni (54%). De emellett több lenne az önbizalmuk (31%) és az egészségünkön is javítanának. Úgy vélik, a párjuk jobban érezné magát a bőrében, ami egy kiegyensúlyozottabb életet eredményez számára.

A hölgyek legtöbbje azt szavazta, hogy ha elérné az ideális, vágyott fenék formát, akkor leginkább nőiesebbnek érezné magát, jobban megélné a nőiességének ezen aspektusát.

Második helyen ehhez hasonlóan az önbizalmat növelné, hogy feszes ruhákban újra jól tudják érezni magukat. Ez még inkább erősítené bennük az elégedettséget, az önmaguk számára való megfelelést.

Mit tesznek a nők most a fenekükért?

A nők többsége sportol és tesz azért, hogy jobb alakja/formája legyen, de sajnos a szakmai segítség és támogatás hiánya miatt nem érik el, gyakran feladják. Sajnos rengeteg szakmabeli hiányos tudással rendelkezik a fenékformálásról, pedig egyik legfontosabb fejlesztendő izomcsoport. Ezért érdemes olyan személyi edzőt választani, aki nem csak hiteles a témában hanem komplex tudással és tapasztalattal is rendelkezik.

“Jómagam az alap személyi edzés mellett elkezdtem mélyrehatóan tanulmányozni ezt a területet és annyira magaménak éreztem, hogy igazi szerelem-projektemmé vált a fenékformálás. A fenék fejlesztéssel mindig az volt a célom, hogy minél több nő tudja megélni a magasabb önbecsüléssel és magabiztossággal járó boldogabb életet lemondásoktól és kompromisszumoktól mentesen” – nyilatkozta Tótfalusi Alexa, Magyarország első fenékformáló trénere.

Összegezve a felmérést, a nők és a férfiak kortól függetlenül egyaránt a kerekebb, formásabb feneket preferálják az esetek nagy részében elsöprő többséggel. Ami nem csak egy vonzóbb, magabiztosabb megjelenést ad a nőnek, hanem annál jóval többet. Ennek a kutatásnak az eredménye is határozottan alátámasztja, hogy van igény Magyarországon is a női fenekek megformálására. Hiszen egy eredmény orientáltabb, az egyén számára kialakított személyre szabott edzésprogrammal, feneket támogató táplálkozással, alázattal és némi türelemmel komoly eredmények érhetők el.

Hogyan érhető el a vágyott forma?

“Nyilván nem a párunkért szeretnénk változtatni, hanem elsősorban magunkért kell megtennünk, mert a fenék a nőiességhez is tartozik. Amit ugye látjuk, hogy nem is olyan könnyű megszerezni, miért? Pontosan azért, mert az általam hosszú évek alatt kidolgozott 6 alappillérnek kell megvalósulnia” – mondta Tótfalusi Alexa, Magyarország első fenékformáló trénere, aki hat holisztikus elv szerint oktatja a nőket a fenékformálás útján:

1. Alapvető core izomzat megléte

A törzsstabilizáló izmok megfelelő fejlettségének, az alapvető készségnek az elsajátítása kulcsfontosságú szerepet tölt be egy nőies forma elérésében. Ennek a meglétével biztos alapot adva érhető el az általad vágyott egészségesen nőiesen tónusos, feszes és funkcionalitással is rendelkező külső.

2. Core izmok fejlesztese popsi specifikusan

Egy fejlett törzsizomzat meglétével megfelelő alapot adunk, ahhoz, hogy a farizmok nagyobb fokú fejlettségével,robbanásszerűen növekedésével, az így elért eredményt megtud tartani hosszútávon is.

3. Állóképesség javításának fontossága

A jó állóképesség megléte hozzásegít ahhoz, hogy nagyobb edzésmunkára nyíljon lehetőséged, aminek az eredményeképpen az edzési hatékonyságod fokozódik, amivel még inkább elérhető lesz számodra egy feszesebb, karcsúbb, nőiesebb test kialakítása.

4. Alap és izolációs fenek edzések és az agy-izom kapcsolat fejlesztese

Egy magasabb agy-izom kapcsolattal rendelkezve ugrásszerűen nőhet az erőszinted és minél fókuszáltabban tudod kivitelezni az eredménythozó gyakorlatok helyes elvégzését annál biztosabb, hogy egy magabiztos nő leszel egy formásabb kinézetet elérve.

5. Bootylicious Diéta

Önmagában az edzés csak fél munkának felel meg. Te pedig úgy akarod elérni ezt a nőies formás és feszes alakot, hogy amit elérsz az fenntartható, megmaradandó is legyen.  Amennyiben a táplálkozásod nincs a helyén, addig a várt eredmény is el fog maradozni, hiába a sok testedzés. A kettő együttesen fog kiadni egy kerek egészet, amit úgy hívunk:  jól érzem magam a bőrömben, magabiztos vagyok és egy ÉLHETŐ formával tudom boldogan élni az életemet, az ÉLHETŐ étrendemmel.

6. Bootylicious Mindset- az ok-okozati összefüggések feltárása

Meg kell értened mi köze van a lelki fejlődésednek a testi fejlődésedhez és ez milyen egységet fog tudni adni a számodra. Olyan eszközöket adok a kezedbe, hogy abból te a legtöbbet tud profitálni. Olyan tudást, szemléletmódot szeretnék átadni a számodra, aminek a meglétével sose fog elfogyni benned a lendület, a motiváció és megmutatom, hogy a saját módszeremmel, hogy jutottam el idáig, a jelenhez és segítek megannyi, hozzád hasonló értékes nőnek elérni azt a vágyott külsőt és belsőt, amiről eddig csak álmodozhatott. Ők már tudják a módszeremet, légy részese és tapasztald meg Te is a saját testeddel/lényeddel együtt.