A sikeres bemutató után vidéken is látható lesz a Meg se kínáltak Thuróczy Szabolccsal

Hatalmas sikerrel mutatták be kedd este a Meg se kínáltak című kocsmaáriát a 6színben. A Bödőcs Tibor azonos című könyvéből készült produkciót Keresztes Tamás rendezte. Magyar Oszkárt, a jobb napokat megélt, művészlelkű, alkoholista szobafestőt Thuróczy Szabolcs alakítja.

 

Bödőcs Tibor  így nyilatkozott az előadásról:

 

“Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio!

Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a ‘kolorlokálnak’. Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen. Aztán írtam egy kocsmaregény félét, és ebből készült most egy monodráma Szabolcs főszereplésével.

 

Keresztes Tamás, kiváló színművészünk, nem mellesleg Gogol: Egy őrült naplójának káprázatos előadója a darab rendezője. A dramaturgia vas törvényeit pedig a nagyszerű Enyedi Éva érvényesíti magas színvonalon.”

 

A júliusi budapesti előadásokra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, a nézők azonban több helyszínen is találkozhatnak nyáron a produkcióval. Július 9-én Érden, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében lesz az első vidéki előadás, július 17-én a Kultkikötő meghívására Balatonszárszóra, a Csukás Színházba érkezik a kocsmaária. Július 24-én a Mézesvölgyi Nyár látja vendégül Veresegyházán az előadást, augusztus 5-én pedig az Ördögkatlan Fesztivál Palkonyán a Mokos Pince Színházban. A nyári turné utolsó állomása Szentgyörgyváron lesz augusztus 12-én a Margófeszten.

Augusztus 27-én és 29-én pedig már újra a 6színben várja a közönséget a Meg se kínáltak.

 

A művet Enyedi Éva alkalmazta színpadra, a díszletért Vati Tamás felelt.