Jamie Lee Curtisnek megvan a maga véleménye az új Halloween-filmről

A Gyilkos Halloween című filmet – amely eredetileg tavaly jött volna ki a mozikban, de a járvány miatt el kellett halasztani a bemutatót – rendkívül aktuálisnak tartja a főszereplő Jamie Lee Curtis. Voltaképpen még örül is a késésnek.

„A 2018-as film azért volt aktuális, mert akkor jött ki, amikor tetőzött a Me Too mozgalom, és a történet mondanivalója egybecsengett az akkori eseményekkel – mondja a színésznő. – A három évvel ezelőtti Halloween arról szólt, hogy egy nő 40 éven át hordozza magában a traumát, aztán hirtelen tele lesz a hócipője, és szembeszáll azzal, aki gyötrelmet okoz neki – pont úgy, mint azok a nők, akik csak sok év után leplezték le erőszaktevőiket. A Gyilkos Halloween ismét csak húsbavágóan érvényes módon reflektál a világban végbemenő folyamatokra. A hősnő, Laurie eddig magányosan, esetleg egy-két segítőtárssal harcolt a maszkos rém ellen, most azonban az egész környék fellázad, az emberek felfegyverkezve kitódulnak az utcára, igazi lincshangulat érződik a levegőben. A sokáig lappangó trauma felszínre törése után most eljött a Harag Napja. Ha a Capitolium ostromára gondolunk, egyértelmű a párhuzam.”

Aki arra számít, hogy Haddonfield nagyon dühös polgárai közös erővel legyőzik Michael Myerst, azt emlékeztetjük, hogy jön még egy rész, a Halloween Ends, ahol talán sikerül pontot tenni az ámokfutás végére. Talán.

(Halloween Kills – hazai bemutató: 2021. október 21.)

 

 

 

Tom Cruise majdnem felrobbantja maga alatt a vadászbombázót

 

Bár maga Tom Cruise nem jelent meg az idei CinemaConon, amely Amerika egyik legnagyobb filmes rendezvénye, de így is szenzációt keltett, hogy levetítették a Top Gun: Maverick első 13 percét. A produkció nyitánya Cruise karaktere, Maverick és felettese, az admirális (Ed Harris) konfliktusát mutatja be. A hadvezetés fel akarja számolni a Top Gun nevű elit repülőegységet, erre Maverick úgy dönt, hogy dacból 10 Mach sebességgel fog repülni (a Mach a hangsebesség mértékegysége, 1225 km/óra). Maverick fel is száll, a dühös admirális és csapata pedig az irányítóteremből figyeli a fejleményeket. A repülő eléri a 10 Machot, sőt túl is lépi, ám a motor a szokatlanul nagy terhelés miatt kigyullad, és úgy tűnik, a vadászbombázó fel fog robbanni. A következő jelenetben azonban Maverick sértetlenül sétál be egy étterembe. Megkérdezi: hol vagyok? A Földön, válaszolja egy kisfiú a pult mellől.

Az új Top Gun-film hosszú vajúdás után született. Tom Cruise addig nem akart visszatérni Maverick szerepében, amíg olyan forgatókönyv nem születik, ami méltó az 1986-os klasszikushoz. Úgy látszik, végül sikerült összehozni.

(Top Gun: Maverick – hazai bemutató: 2021. november 18.)

A járványnak köszönheti új filmjét Kenneth Branagh

 

Régóta dédelgette azt az ötletet Kenneth Branagh, hogy filmet készít belfasti gyerekkoráról, ám hiányzott a szükséges impulzus. Érdekes módon pont a járványnak kellett eljönnie ahhoz, hogy az ötszörös Oscar-jelölt színész-rendező végre komolyan nekifeküdjön a projektnek. „A karantén rádöbbentett arra, mennyire törékeny és kiszolgáltatott az életünk – mesélte a 60 éves Branagh a Vanity Fairnek. – Éreztem, hogy végre elérkezett a megfelelő pillanat.”

A film 1969 nyarát idézi fel, amikor a nyolcéves Branagh élete örökre megváltozott: Észak-Íroszágban már javában tartott a Bajok (Troubles) névre keresztelt konfliktus a katolikus írek és a protestáns lojalisták között. „Ha úgy tetszik, elvesztettük az ártatlanságunkat, semmi nem lehetett már olyan, mint azelőtt. Ahogyan teltek az évek, próbáltam megérteni, hogy ez volt a választóvonal: azt várták tőlem, hogy tegyem félre a gyerekes dolgaimat, és vessem bele magam a veszedelmes felnőttkorba.”

A fekete-fehér film főszerepét az elsőfilmes Jude Hill alakítja, a szüleit Jamie Dornan és Caitríona Balfe, a nagyszülőket pedig Judy Dench és Ciarán Hinds. Bár a történések meglehetősen drámaiak, Branagh bölcs humorral és könnyed pillanatokkal teleszőve mutatja be gyerekkorát.

(Belfast – hazai bemutató: 2021. november 11.)

Európában tombolnak majd a dinók az új Jurassic Park-filmben

 

„Ez olyan, mintha Indiana Jones, Jason Bourne és James Bond akciójeleneteit összehozták volna a dinókkal” – írta a Gizmodo kritikusa, miután Amerika egyik legnagyobb filmes rendezvényén, a CinemaConon levetítettek néhány percet a jövőre látható Jurassic Park: Világuralom című szuperprodukcióból. Az ízelítőben az volt látható, hogy a női főszereplő, Bryce Dallas Howard épületről épületre ugrál, mert üldözik a dinók, a férfi főszereplő, Chris Pratt ellenben egy velociraptort kerget egy macskaköves utcában, ami európai helyszínre utal.

Az új trilógia zárófilmjének cselekménye ott veszi fel a cselekmény fonalát, ahol a második rész befejeződött, azaz a dinók kiszabadulnak, és az emberek közé mennek. „A film fő kérdése az, hogy ha a dinók megjelennek közöttünk, biztonságban leszünk-e” – foglalja össze a lényeget a film rendezője, Colin Trevorrow. (Spoiler: nem.)

A Jurassic Park: Világuralomban teljesül végre a rajongók vágya, visszatér az első film három legfontosabb szereplője, a már az előző részben is felbukkanó Jeff Goldblum mellett Sam Neill és Laura Dern is.

(Jurassic Park: Dominion – hazai bemutató: 2022. június 9.)

A hírekben említett filmekhez anyagokat (képek, a főszereplőkről stúdióképek, magyar nyelvű előzetes, plakátkép, címfelirat, sajtókönyv, rövid tartalom, stb.), illetve a közeljövő megjelenéseiről információkat a Universal filmek esetén a UPIMedia oldalán (www.upimedia.com)  talál, a Paramount filmjeinek anyagait tartalmazó rendszerhez meghívót tudunk küldeni. Ha gondjai lennének a regisztrációval, letöltéssel, illetve további információkért kérem, hívja Pataki Andreát a 394-0008/108-as telefonszámon.

e-mail: pataki@uipduna.hu

Linkek:

www.uipduna.hu , www.facebook.com/uipdunafilm

www.youtube.com/c/UIPDunaFilmYTchannel , www.uipdunafilm.tumblr.com

www.instagram.com/uipdunafilm

A közeljövőben bemutatásra kerülő filmek eredeti és magyar címei,

valamint a tengerentúli és a várható hazai bemutató dátuma

(Az előzőleg közöltekhez képest történt változásokat piros színnel jelöljük.

A zölddel jelölt filmek 3D-ben is bemutatásra kerülnek.

Narancs színnel a korhatárok – zárójelben az ideiglenes adatok.)

Bad Guys, The (15 April 2022) – A rosszfiúk, 2022. április 14.Belfast (12 November 2021) – Belfast, 2021. november 11.

Dear Evan Hansen ( 24 September 2021) – Kedves Evan Hansen, 2021. november 11. – (12)

www.dehmovie.com

előzetes: https://youtu.be/wGWDu6qthCc

Downton Abbey: A New Era (18 March 2021) – Downton Abbey: Egy új kor, 2022. március 17.

Halloween Kills (15 October 2021) – Gyilkos Halloween, 2021. október 21. – (18)

előzetes: https://youtu.be/rb6LLMOr6vE

Jurassic World: Dominion (10 June 2022) – Jurassic World: Világuralom, 2022. június 9. – (12)

 

 

Last Night in Soho (29 October 2021) – Utolsó éjszaka a Sohóban, 2021. november 4. – (16)

előzetes: https://youtu.be/YKP1AXKPNaU

 

 

Marry Me (11 Ferbuary 2022) – Vegyél el, 2022. február 10. – (12)

 

 

Minions: The Rise of Gru (1 July 2022) – Minyonok: Gru színre lép, 2022. június 30. – (6)

www.facebook.com/aminyonok

www.minionsmovie.com

előzetes: https://youtu.be/xUe_as-Ak78

 

 

Rumble (18 February 2022) – Szörnyviadal, 2022. február 24.

www.facebook.com/RumbleMovie

 

 

Sing 2 (22 December 2021) – Énekelj! 2, 2021. december 2. – (6)

www.facebook.com/enekelj

www.facebook.com/SingMovie

előzetes: https://youtu.be/o-AH8yoj29Q

 

 

Sonic the Hedgehog 2 (8 April 2022) – Sonic, a sündisznó 2, 2022. április 7.

 

 

Top Gun: Maverick (19 November 2021) – Top Gun: Maverick, 2021. november 18. – (12)

www.topgun.hu

www.facebook.com/TopGunMovie

  1. előzetes: https://youtu.be/yl9cRdAWty4

új előzetes:  https://youtu.be/a29-gfRCO-I

Tom Cruise, a vadászpilóta https://youtu.be/zXlY1P-qwFA

 

 

Transformers: Rise of the Beasts (24 June 2022) – Transformers: A fenevadak kora, 2022. június