Nyit a Margit negyed első kulturális helyszíne, a KÉPEZŐ

Budapest Art Mentor: Felfedezők 4.0

 2021.szeptember 29-én nagyszabású kiállítással nyitja meg kapuit a Margit negyed első kulturális színtere, a KÉPEZŐ művészeti közösségi tér a Keleti Károly utcában. A Képező egy multifunkcionális tér kíván lenni a második kerületben, amelynek célja a képzőművészet népszerűsítése különböző célcsoportok számára képzőművészet-alapú programok, foglalkozások és események által. Első alkalommal a Budapest Art Mentor program hagyományos évzáró kiállításának, a Felfedezők 4.0-nak ad helyet. A több éve sikeresen futó menedzsment központú képzés 14 művészének csoportos kiállításán az alkotók legfrissebb munkái láthatók. A kiállításhoz kapcsolódó események a Budapesti Őszi Fesztivál programkínálatában is szerepelnek.

A KÉPEZŐ művészeti közösségi teret hárman hozták létre: Bada Éva, Csiszár Beatrix és Pénzes Boróka.

Vallják, hogy missziójuk a képzőművészet népszerűsítése – minél több társadalmi réteget és korosztályt megszólítva – és egy művészetet szerető, értő, a társadalmi problémákra és egymásra fogékony társadalom formálásának támogatása. „A KÉPEZŐben képzőművészet-alapú foglalkozásokat, előadásokat tartunk gyermekek és felnőttek részére, kiállításokat és összművészeti programokat szervezünk. A saját módszertanunk alapján kidolgozott képzéseken a képzőművészetet, mint eszközt vonjuk be foglalkozásainkba. Célunk, hogy a gyerekek megszeressék a művészetet, ismerjék az emblematikus alkotásokat, tudják azokat korokhoz, alkotókhoz, stílusokhoz kötni, és hogy előbb-utóbb aktív múzeumlátogatók legyenek.”

A KÉPEZŐ bemutatkozó eseménye a frissen végzett Budapest Art Mentor program 14 fiatal képzőművészének csoportos kiállítása. A Felfedezők 4.0 a mentorprogram szemeszter végi összefoglaló tárlata melynek során az alkotók egyéni koncepciók mentén dolgoztak, de összekötő elemként mégis jellemző rájuk a klasszikus médiumok formabontó megközelítése, vagy az analitikusan részekre bontó, majd újra alkotó felületek megálmodása.

 

Kiállitó művészek:

Becskei Andor, Czinder Fanni, Cseh Lili, Farkas-Pap Éva, Juhász Kinga, Kusovszky Bea, Metzing Eszter, Murányi Marcell, Palman Zsuzsi, Sárréti Gergely, Tóth Annamária Rita,  Tóth Anna Eszter, Tóth Lea, Wirth Abigail

 

Kurátorok: Czinder Fanni, Kusovkszy Bea és Tóth Lea

 

A Budapest Art Mentor vezetője: Bérczi Linda képzőművészeti menedzser

 

Helyszín: KÉPEZŐ – 1024 Budapest, Keleti Károly utca 13/A

 

Tárlatvezetési időpontok: október 1., 2., 8., 9. 18 óra

 

A tárlat nyitva tartása: 2021. szeptember 30.- november 19. (szerdától szombatig 10-18 óráig)

 

További információ: www.kepezo.hu