A rajongók már a Halloween-saga befejezésén spekulálnak

Hamarosan mozikba kerül az új Halloween-trilógia középső darabja, a Gyilkos Halloween, de van, aki már sokkal előbbre jár: azon töri a fejét, hogyan végződik majd a történet a záró részben (Halloween Ends), ahol az álarcos rém végre meghal.

Az a legnépszerűbb teória, hogy Michael Myerst, a késes gyilkost abban az elmegyógyintézetben éri utol a végzet, ahová hatévesen, első mészárlása után került, s ahonnan 15 évvel később megszökött. A kör ezzel bezárulhat, a történet így lesz kerek. A Smith Grove elmegyógyintézet – amely már szerepelt a Halloween 6. végén – már csak azért is kitűnő helyszínnek bizonyulhat, mert kevés baljóslatúbb hely van, mint egy ódon őrültekháza éjszaka, ahol pereg a vakolat, penész lepi be a pinceboltozatot és a háborodottak kacagása visszhangzik a folyosókon, Már csak azért is különösen kiváló helyszín lehet a patinás diliház, mert a rém kiengedheti a gumiszobákból a többi elmehunytat, így rajta kívül még egy tucatnyi eszelős szabadulhat rá a pozitív hősökre.

Egyébként kevesen tartják valószínűnek, hogy a 40 éves, rendkívül sikeres franchise valóban véget ér a trilógia harmadik részével – elvégre a Jamie Lee Curtis által alakított Laurie Strode-nak van lánya meg unokája is, akik tovább harcolhatnak a rémmel. Tehát jöhetnek még új részek, immár Curtis nélkül, de Michael Myers biztosan örök.

(Halloween Kills – hazai bemutató: 2021. október 21.)

 

 

 

Tarantino az angol filmekbe is beleártja magát

 

Régóta jó barátok Quentin Tarantino és Edgar Wright angol rendező (Nyomd, Bébi, nyomd!, Haláli hullák hajnala), ezért nem csoda, hogy Wright új filmjének címét is a Ponyvaregény rendezője javasolta. Wright sokcsavaros lélektani thrillert készített a hatvanas évek Londonjáról, aminek eredetileg Red Light Area lett volna a címe. Tarantino, akinek halálbiztos a zenei ízlése is, a Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich nevű együttes Hold Tight című dalát is belerakta Halálbiztos című trashfilm-paródiájába. A szám nagyon tetszett Wrightnak, mire az amerikai rendező azt mondta, ez még semmi, és lejátszotta a Last Night in Soho című dalt ugyanattól bandától, mondván, ez a legjobb főcímzene egy film számára.

Ez kapóra jött Wrightnak, mert kiderült, hogy már létezik egy Red Lights című film, így az ő eredeti elképzelése ugrott. Aztán a The Night Has a Thousand Eyes bizonyult számára az üdvözítő megoldásnak, de kiderült, hogy már szintén van már film ilyen címmel.

Tarantino ötlete ideálisnak bizonyult. Az amerikai rendező elárulta Wrightnak, hogy eredetileg Allison Anders javasolta neki a Last Night in Sohót, így aztán az angol rendező mindkét kollégájának köszönetet mond új filmje kreditlistáján.

Az utolsó éjszaka a Sohóbant a velencei fesztiválon mutatták be, a legtömörebb kritika így szólt róla: szuper! A filmben egy divattervező (Thomasin Mackenzie) egy hatvanas évekbeli londoni énekesnő (Anya Taylor-Joy) testébe költözik, és ez még csak aprócska bonyodalom ahhoz képest, ami ezután következik.

Wright azt mondta az IndieWire-nek, hogy nemcsak ő, de még soha senki más sem csinált ilyen filmet.

(Last Night in Soho – hazai bemutató: 2021. november 4.)

 

 

 

Hatalmas titokra derült fény az új Downton Abbey mozifilmmel kapcsolatban

 

Karácsonyi ajándékként érkezik a mozikba a Downton Abbey: Egy új kor, amelynek cselekménye hétpecsétes titok, de egy dolgot azért elárult Julian Fellowes forgatókönyvíró, mégpedig azzal kapcsolatban, meghal-e a Maggie Smith által alakított Violet Crawley grófnő. Az első film ugyanis úgy ért véget, mint egy sorozatepizód. A grófnő azt mondja unokájának, hogy nagyszerű életet élt, de már ideje mennie. Ezek után azonban nem derül ki, tényleg távozik-e ebből az árnyékvilágból.

Fellowes elárulta az Empire magazinnak, hogy a grófnő semmiképen nem hal meg, bár a ráutaló jelek alapján mindenki ezt gondolná.

Violet természetesen nem távozhat, hiszen ő az egyik legérdekesebb karakter.

A ScreenRant tévéügyi magazin összegyűjtötte, mi az a tíz dolog, amit a közönség leginkább elvár az új mozifilmtől.

  1. Kell legalább egy esküvő
  2. Új király kerül a trónra
  3. A család a kontinensre utazik
  4. A nagy gazdasági világválság a családot is sújtja
  5. Mi történik Lady Edith gyermekével
  6. Edith visszatér a munkába
  7. Etnikai sokszínűség (a produkció eddig egyetlen fekete jazz-zenészt tudott felmutatni)
  8. A 30-as évek meleg közösségének ábrázolása
  9. Új karakterek
  10. Az összes közönségkedvenc visszatérése

(Downton Abbey: A New Era – hazai bemutató: 2022. március 17.)

 

 

 

Mekit találtak a Jurassic Park korából

 

Megőrül az internet népe egy elhagyatott alaszkai McDonald’s étteremtől, amelyben az eredeti Jurassic Park poszterei és egyéb kilencvenes évekbeli mozis relikviák találhatók. A létesítmény az Aleut-szigetekhez tartozó Adak Islanden üzemelt, itt állomásozott az amerikai hadsereg és a haditengerészet egyik előretolt helyőrsége, amíg ki nem ürítették a támaszpontot.

Adakra a második világháborúban költözött az amerikai hadsereg, mert bombázóinak innen rövid úton elérhető volt Japán, sőt a szárazföldi invázió is innen indulhatott volna, ha a két atombomba gyorsan véget nem vet a háborúnak. A két katonai bázis egészen a kilencvenes évekig húzta Adakon, aztán a katonaság elköltözött, a sziget lakosságával együtt. Az omladozó meki viszont, ahol minden úgy maradt, ahogy volt, megmaradt turistaszenzációnak.

Ugorjunk nagyot az időben. Az új Jurassic World trilógia utolsó darabja, a Jurassic World: Világuralom lezárja ugyan a történetet, mégis megmarad a lehetőség a folytatásra. Ebben a részben ugyanis a dinók már nem egy szigeten randalíroznak, hanem rászabadulnak az egész világra, ami valóságos kincsesbánya az újabb epizódok számára. A Jurassic Park tehát könnyen úgy járhat, mint a Csillagok háborúja, ahol az eredeti történet lezárulta után újabb, önálló részek játszódnak a messzi galaxisban. És akkor még ott van a lehetőség, hogy tévésorozatok készüljenek a Jurassic Parkból. Mint az EpicStream mozis portál fogalmaz: a Universal stúdió nyilván nem fogja hagyni, hogy a hihetetlenül sikeres széria ugyanúgy kihaljon, mint a dinók.

(Jurassic World: Dominion – hazai bemutató: 2022. június 9.)

 

 

 

A hírekben említett filmekhez anyagokat (képek, a főszereplőkről stúdióképek, magyar nyelvű előzetes, plakátkép, címfelirat, sajtókönyv, rövid tartalom, stb.), illetve a közeljövő megjelenéseiről információkat a Universal filmek esetén a UPIMedia oldalán (www.upimedia.com)  talál, a Paramount filmjeinek anyagait tartalmazó rendszerhez meghívót tudunk küldeni. Ha gondjai lennének a regisztrációval, letöltéssel, illetve további információkért kérem, hívja Pataki Andreát a 394-0008/108-as telefonszámon.

e-mail: pataki@uipduna.hu

Linkek:

www.uipduna.hu

www.facebook.com/uipdunafilm

www.youtube.com/c/UIPDunaFilmYTchannel

www.uipdunafilm.tumblr.com

www.instagram.com/uipdunafilm

 

 

 

 

 

 

 

A közeljövőben bemutatásra kerülő filmek eredeti és magyar címei,

valamint a tengerentúli és a várható hazai bemutató dátuma

(Az előzőleg közöltekhez képest történt változásokat piros színnel jelöljük.

A zölddel jelölt filmek 3D-ben is bemutatásra kerülnek.

Narancs színnel a korhatárok – zárójelben az ideiglenes adatok.)

 

 

 

Ambulance (18 February 2022) – Rohammentő, 2022. február 17.

 

 

Bad Guys, The (15 April 2022) – A rosszfiúk, 2022. április 14.

 

 

Belfast (12 November 2021) – Belfast, 2022. február 3.

 

 

Black Phone, The (28 January 2022) – Fekete telefon, 2022. január 27.

 

 

Downton Abbey: A New Era (18 March 2021) – Downton Abbey: Egy új kor, 2022. március 17.

 

 

Halloween Kills (15 October 2021) – Gyilkos Halloween, 2021. október 21. – (18)

előzetes: https://youtu.be/rb6LLMOr6vE

 

 

Jurassic World: Dominion (10 June 2022) – Jurassic World: Világuralom, 2022. június 9. – (12)

 

 

Last Night in Soho (29 October 2021) – Utolsó éjszaka a Sohóban, 2021. november 4. – (16)

  1. előzetes: https://youtu.be/YKP1AXKPNaU

új előzetes: https://youtu.be/dhu9wF0NJ2w

 

 

Marry Me (11 Ferbuary 2022) – Vegyél el, 2022. február 10. – (12)

 

 

Minions: The Rise of Gru (1 July 2022) – Minyonok: Gru színre lép, 2022. június 30. – (6)

www.facebook.com/aminyonok

www.minionsmovie.com

előzetes: https://youtu.be/xUe_as-Ak78

 

 

Rumble (18 February 2022) – Szörnyviadal, 2022. február 24.

www.facebook.com/RumbleMovie

 

 

Sing 2 (22 December 2021) – Énekelj! 2, 2021. december 2. – (6)

www.facebook.com/enekelj

www.facebook.com/SingMovie

előzetes: https://youtu.be/o-AH8yoj29Q

 

 

Sonic the Hedgehog 2 (8 April 2022) – Sonic, a sündisznó 2, 2022. április 7.

 

 

Top Gun: Maverick (27 May 2022) – Top Gun: Maverick, 2022. május 26. – (12)

www.topgun.hu

www.facebook.com/TopGunMovie

  1. előzetes: https://youtu.be/yl9cRdAWty4

új előzetes:  https://youtu.be/a29-gfRCO-I

Tom Cruise, a vadászpilóta https://youtu.be/zXlY1P-qwFA

 

 

Transformers: Rise of the Beasts (24 June 2022) – Transformers: A fenevadak kora, 2022. június 23.