Újra a 6SZÍN színpadán a S.Ö.R. és a G.Ö.R.CS

Több, mint 2 évtized, több, mint 600 előadás, 12 Jászai-díj jelölés, 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres), 17 jegyszedő nyugdíjazás, 2 színházbezárás és 1 pandémia után újra színpadon a S.Ö.R. a 6SZÍN-ben. Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr ráadásul duplázik a hónapban, másik ikonikus előadásuk, a G.Ö.R.CS is látható lesz.

 

 

Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr 1994-ben a Komédium Színházban mutatta be a Shakespeare Összes Rövidítve (S.Ö.R.) című előadást, amely magyar színháztörténeti rekordnak számít, mivel nagyon ritka, hogy prózai előadás ilyen sikerszériát éljen meg, és a mai napig teltházas estekkel fusson.  A Komédium után az IBS-be költözött, majd a régi Vidám Színpad és a Centrál Színház következett. 2017-től a 6SZÍN ad otthont az immár 27 éves produkciónak, ahogyan a Görögök Összes Regéi és Cselekedeteinek, vagyis a G.Ö.R.CS.-nek is.

 

A S.Ö.R.-ben improvizatív játék jellemzi Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr összjátékát. A produkció nem csak nyomokban tartalmaz kötelező tananyagot. Színház az egész, és színész benne minden. Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon. Bízza rekeszizmai működtetését Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr improvizatív összjátékára a 6SZÍN-ben. A művészek a nehéz körülmények ellenére (a nézők állandóan közbenevetnek) derekasan végrehajtják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a „Komplett Shakespeare”-t.

 

A G.Ö.R.CS.-ben szintén a felhőtlen szórakozásé a főszerep. Az egész estés őrület, aminek a címén kívül semmi köze a görögökhöz, egy másfél órás musical-komédia. Témájában más, mint a S.Ö.R., de az előadás szándéka ugyanaz: XXI. századi formanyelv klasszikusokhoz. A produkcióban megjelennek földönkívüliek, magánkívüliek, a Biblia hősei, de Phil Collins, Hamed, Kokó és Szujó Zoli is.

 

A S.Ö.R.-t november 6-án és december 20-án, a G.Ö.R.CS.-öt pedig november 30-án láthatja a közönség a 6SZÍN-ben. Az előadásokra jegyet vásárolni online ITT és ITT lehet.