Sághy Tamás: Mindenki cégvezető a saját életében

ghy Tamás szereplésével mutatták be Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

A 80 perces sorsjáték most Budapestre érkezik: 2021. november 28-án és december 22-én a 6SZÍN színpadán láthatja a fővárosi közönség.

 

Háy 372 oldalas regényéből Perczel Enikő dramaturg és Sághy Tamás készítették el a színpadi változatot, a művész munkáját Hargitai Iván rendező segítette, a látványért Magyarósi Éva felelt.

Az előadásban remeklő Sághy Tamással készítettünk villáminterjút, melyben arra kértük, fejezze be mondatainkat.

 

A cégvezető nem jött volna létre, ha

nincs a covid, és ezáltal rengeteg szabadidőm.

 

A legnagyobb kihívás a bemutatóig az volt, …

… hogy szinten kellett tartanom a szövegtudásomat, mivel az előadással már áprilisban kész voltam, a bemutatót viszont csak október 16-án tartottuk. Folyamatosan foglalkoznom kellett az anyaggal.

 

A premier után úgy éreztem, …

hogy sikerült átadnom a regény hangulatát, mondanivalóját azoknak a részeknek a kiemelésével a 372 oldalas regényből, amik nekem fontosak, amikről hasonló véleményem van, mint az írónak.

Jó volt személyesen találkozni Háy-val, és megtisztelő volt, hogy azt mondta: úgy néztem a darabot, hogy nem is gondoltam közben arra, hogy ezt én írtam.

 

80 percig egyedül állni a színpadon…

… egyrészt felelősség, mivel egyedül kell megoldanom, bármi történik. Másrészt annyira érzékeny állapot úgy egyedül lenni a színpadon, hogy megérezni a közönség legapróbb rezdülését is. Különleges atmoszféra jön létre, ami nagyon inspiráló.

 

A darabban a cégvezető …

… bárki lehet, én, te, a családod, a barátaid. Mindenki cégvezető a saját életében.

 

Az előadás után annak örülnék, ha a nézők…

megértenék, hogy bármilyen döntéseik is voltak az életben, el kell fogadni azokat és tanulni kell belőlük.

 

Az előadás ajánlója:

Korunk embere a cégvezető. A napi hajsza vagy megedzi, vagy egy életre megcsömörlik. Mindenből a legjobb jár neki: nőből, karórából, öltönyből, autóból. Ez határozza meg napi értékítéletét, életstílusát: marad a könyörtelen egyes szám első személy, az ÉN. Ehhez idomulnia kell feleségnek, szülőnek, gyereknek, mert a cég mindenek felett – és egy pillanat műve a bukás. A cégvezető humora, öniróniája, tragikomikus önreflexiója minden felnőtt néző saját története is…

 

Jegyet vásárolni a színház jegypénztárában valamint online az alábbi linken lehet:

https://6szin.hu/repertoar/a_cegvezeto