Mit vegyünk fel az ünnepekre?

Karácsonyi stílustippek nőknek

Legyen szó kettesben töltött romantikus karácsonyi vacsoráról, családi meghitt karácsonyozásról vagy céges buliról, minden alkalomra más ruhákat érdemes választani. Egy szakértő segítségével körbejártuk, mire érdemes figyelni az ünnepeknél az öltözködésünkben.

Csakúgy mint a karácsony, minden esemény jó lehetőség arra, hogy kiöltözhessünk. Nőként nagyon fontos, hogy legyenek olyan alkalmak, amikor csilloghatunk. Ilyenkor olyan ruhadarabokat is fel tudunk venni, amiket a hétköznapokon nem. Éljünk ezekkel a lehetőségekkel! De hogyan?

Csak kényelmesen

„Mindenképpen olyan ruhát válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat, nem feszengünk. Gondolok itt például arra, hogy a hölgyek ünnepi viselete nem feltétlenül kell, hogy ruhát vagy szoknyát jelentsen, bátran lehet nadrágot is választani, ha abban jobban érezzük magunkat” – kezdte Corata Mónika divattervező, a 2013-ban alapított Pomme Verde márka tulajdonosa.

A szakértő szerint a legkedveltebb karácsonyi színek a piros és a zöld, míg szilveszterkor a csillogó és flitteres dresszeket részesítjük előnyben. Ezek az örök igazságok nem változnak idén sem, azonban nyugodtan lehetünk bátrabbak is a tökéletes ünnepi outfit kialakításánál. Próbálkozhatunk színes figurákkal, egyedi cipőkkel és táskákkal is, hogy izgalmasabbá tegyük a szettjeinket.

„A fazonok, szabásvonalak és anyagok azok, amik követik a trendeket, így minden évben vannak aktuális divatos karácsonyi darabok, de a klasszikus karácsonyi ruhadivat talán sosem múlik el. Amit még meg kell említeni, azok az ünnepekkel kapcsolatos feliratos pólók, kötött pulóverek, amik lehetnek viccesek vagy nagyon vagányak is. Ezeket inkább a hétköznapokon, a karácsonyt várva viseljük” – tanácsolta Corata Mónika.

Mit illik felvenni a családi karácsonyra?

„Adjuk meg a módját, tiszteljük meg magunkat és családunkat is azzal, hogy nem melegítőben ülünk az ünnepi asztalhoz. Otthonra választhatunk egyszerűbb, de csinos összeállítást. Ha kreatívak vagyunk, a karácsonyi dekorációnk színei vissza köszönhetnek a ruhánk színvilágában, például ha fehér-arany az ünnepi asztalunk akkor a ruhánk is állhat ezekből a színekből vagy ha piros-arany a karácsonyfánk színe választhatunk egy piros ruhát arany övvel és egy arany színű fülbevalóval” – mondta a Pomme Verde márka tulajdonosa.

Céges karácsonyi etikett

Ugyan a járványhelyzet miatt idén valószínűleg kevesebb cégnél ünnepelnek fizikai eseményeken, a szabályok lehetővé teszik a karácsonyi partik megtartását. És ha már ott vagyunk, nem mindegy, mit viselünk – persze a maszk mellett.

Nagyon fontos milyen jellegű rendezvényre választunk ruhát, van-e dresszkód, aminek meg kell felelni. Nem mindegy, hogy estélyiben vagy egy egyszerűbb alkalmi ruhában kell megjelenni. Bármilyen jellegű ruhát is választunk, arra mindig ügyeljünk, hogy az alkatunknak megfelelő, lehetőségekhez mérten kényelmes darabot válasszunk. Lehetünk úgy is csinosak, hogy nem kell egész idő alatt azon dilemáznunk, hogy megegyük-e azt a sütit vagy az ugyan csinos, de szűk ruhánk miatt egész este behúzott hassal járkáljunk.

„A céges karácsonyi bulikra gondolva általános öltözködési etikett van érvényben mindkét nem részére. Ne felejtsük el, hogy ezeken a bulikon a munkatársaink, főnökeink esetleg üzleti partnerek vesznek részt, így ruházatunkra és viselkedésünkre is ildomos odafigyelni. Ami az etikettet illeti, hölgyeknek véleményem szerint nem illik köldökig dekoltált ruhában vagy túl miniben megjelenni egy munkahelyi rendezvényen, még akkor sem, ha amúgy a koruk és az alkatuk megengedné” – nyilatkozta Corata Mónika.

Mini kollekció az ünnepekre

A karácsony a Pomme Verdét is megihlette. A márka lelke, Mónika egy különleges minikollekciót álmodott meg azoknak, akik igazán különlegessé szereténk tenni az ünnepeket.

„A skótkockás anyag az egyik kedvencem, ezért ebből minden évben tervezek egy-két ruhadarabot, idén nadrág, felső és ruha is készül ezzel a mintával, de lesz tüllszoknya és menő feliratos póló is. Ami viszont idén lesz először, az a karácsonyi ajándékboxunk, mely számos Pomme Verde újdonságot fog tartalmazni” – árulta el Corata Mónika divattervező.