Aki ma válaszolt: Jamal Abdul Naser

Hogy kerültél a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem elvégzése után a #szőnyegbusinessbe?

Egyszerű a történet. Nem voltam magyar állampolgár, s így nem lehettem katonatiszt. Később kaptam meg az állampolgárságot, amire én nagyon büszke vagyok.

A Kabiri Szőnyegház nemcsak egy egyszerű szőnyegbolt, hanem A SZŐNYEGBOLT.  Nem kérdés, hogy BRANDet építettél  Magyarországon. Hogyan csináltad? A személyed és a minőségi árú mellé mire volt szükséged?

Én maximalista vagyok. Elsősorban a hivatásomtól függően mindent megteszek a vevőért. Másodsorban hosszú időre volt szükség, hogy kiépüljön ez a brand.

Mennyire volt nehéz vagy könnyű egy ilyen komoly brandet felépíteni?

Azzal válaszolnék erre a kérdésre egyszerűen, hogy egy brand, vagy vállalkozás kiépítéséhez/vezetéshez türelemre és kitartásra van szükség.

A boltodnak mesés hangulata van és a keleti illat misztikumával van fűszerezve, ez tudatos, vagy ösztönös? Egyedül választod ki, hogy mi kerüljön az üzletedbe?

Az üzletnek a keleti művészet jellegétől függően természetes hangulata és illata van, melyet a természetes anyagok biztosítják. Az áru egy részét személyesen választom ki, de a munkámat komoly lakberendezők is segítik.

1995 óta töretlen sikerrel vezeted a vállalkozásod, mi a sikered titka?

A siker titka: nagyon sok munka; kitartás; hosszú idő; türelem; a vevő 100% megelégedettségének a biztosítása.

Milyen tanácsokkal látnád el a 30 évvel fiatalabb Önmagad?

Hát ez egy jó kérdés. Én, amit csináltam idáig, szeretettel tettem, meg vagyok elégedve a munkámmal, a teljesítményemmel. Ha egy mondattal kifejezhetném: nem bántam meg semmit.

A boltban igen széles a paletta, nemcsak színekben, formákban, anyagokban de árban is. Az igény formálta, hogy milyen legyen árud, vagy te alapoztad meg az igényt?(remélem érthető a kérdés)

Az üzletpolitikám, avagy filozófiám az, hogyha valaki 500 Ft szőnyeget keres, az is találjon nálunk, de ha valaki milliós értékben keres, az is találjon nálunk a keresett termékre. Én nem szoktam senkit elutasítani, ezért a széles paletta.

Melyek a legkeresettebb szőnyegeket? Vannak örök kedvencek?

A szőnyeg évezredek óta keresett áru. A divat mindig változik, ebből kifolyólag az emberek ízlése is más lesz az idők folyamán. Most például a vintage kelimek nagyon kedvelt termékek.

Milyen típusú szőnyegek a te kedvenceid?

Ha szőnyegek típusáról beszélünk, akkor vannak városi, falusi, nomád szőnyegek. Én minden szőnyeget imádom, mindegyikben más-mást szeretek. De ha kedvencről kell beszélni, akkor nekem az egyszerű, stilizált elemekkel ellátott nomád szőnyegek tetszenek leginkább.

Milyen gyakran cseréled otthon a szőnyegeidet?

Megmondom őszintén, hogy én a szőnyegeimet szeretem, és ragaszkodom hozzájuk, mintegy kedvenc ruha/öltöny darabhoz. Ebből kifolyólag én nem szoktam cserélni a szőnyegeimet, attól függetlenül, hogy lenne rá lehetőségem. De, ha a helyzet úgy kívánja, hogy egy kisebb lakásba kellene költözni, avagy más élethelyzet alakul ki, akkor cserélnék.

 Be lehet határolni, hogy a nők vagy inkább a férfiak vásárolnak többet?:-)))

Ez nagyon érdekes kérdés. A tapasztalataim szerint 60%-ban hölgyek és 40%-ban az urak vásárolnak.

A weboldaladról is lehet rendelni, külföldre is szállítasz? Ha igen, hova?

Az internet adta lehetőségekkel élni kell. A weboldalunkról (www.kabiriszonyeghaz.hu) a világ bármelyik pontjáról lehet rendelni. Ha földrészeket mondhatok, akkor Amerika, Afrika, Ázsia, Európa, ezekről már történt rendelés… egyetlen egy földrész, ami még nem volt vevő termékeinkre, az Ausztrália. De a vásárlások nagyobb mértékben Magyarországon történnek.

Aki ismer, az tudja, hogy nagyon sokat dolgozol, milyen egy átlagos hétköznapod?

Az életem, amióta dolgozom, 20 évig a hét minden napjában reggeltől estig dolgoztam, de most, a hét hat napjában dolgozom, a vasárnap az, amelyet pihenésre szánom. De, ha van vevő, vásárló, akkor szívesen rááldozom a vasárnapomat.

Mik a jövőbeni tervek?

Vannak tervek a fejemben, hogy hogyan lehet fejlődni, hogyan lehet vállalkozásomat fejleszteni. Direkt nem beszélek konkrétumokról, inkább csak szép lassan megvalósítom terveimet.

Köszönjük szépen a válaszokat.