A Fórum Színház LOVE.HU előadását

A Fórum Színház LOVE.HU előadását a szerelmesek napján, február 14-én tűzi újra műsorra a 6SZÍN Kiss Anna Laurával és  Lengyel Ferenccel. A romantikus komédia kapcsán készítettünk villáminterjút a Fórum Színház igazgatójával, Németh Kristóffal.

Miért volt fontos neked, hogy a Fórum Színház bemutassa a LOVE.HU-t?

Egy ősbemutató minden színház életében ünnep. Ráadásul, ha ez egy hazai szerző műve, akkor különösen. Az már csak ráadás, hogy az író, Kulcsár Lajos kollégánk, hiszen élete java részében színészként tevékenykedett.

Az előadás kétszereplős, azonban mindkét szerep olyan lehetőséget biztosít a szereplőknek, hogy egy klasszikus vígjáték keretein belül megmutathatják fantasztikus humorukat és lírai énjüket is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Kiss Anna Laura és  Lengyel Ferenc is elhozták már a legjobb alakítás díját különböző fesztiválokról. Mély érzésű, ugyanakkor nagyon szórakoztató előadás a LOVE.HU. Különösen nagy boldogság, hogy ez a szerelmesek napján színre kerül.

Anélkül, hogy bármit szpojlereznél, mitől ilyen sikeres előadás a LOVE.HU?

A darab története szerint egy képzeletbeli internetes társkereső weboldalon akad egymásra egy a középkorú férfi és egy fiatal hölgy.

Én már azt nagyon szeretem, ahogyan elindul az előadás: a nézők között érkeznek a színpadra, miközben felidézik a kettejük közti internetes üzenetváltásokat. Már az is megmosolyogtató, ahogyan a két generáció kommunikál az interneten. Aztán ahogyan megismerjük a két ember történetet, és látjuk, hogy valóban egy különleges vonzalom van az elejétől fogva kettejük között. Az előadás csúcspontján aztán biztosan leesik a nézők álla. Mindkettejüknek vannak titkaik a múltban, és vannak olyan momentumok benne, amik összekötik őket.

Amikor ilyen lelkesen beszélsz egy előadásról, nem ötlik fel benned színészként az a gondolat, hogy de jó lenne azt a szerepet eljátszani?

 Nekem nagy öröm volt a próbák során, amikor Feri, aki rendezője is az előadásnak, megkért, hogy tekintsek rá rendezői szemmel. Én olyan boldogan néztem őket, ahogyan játszanak. Színházvezetőként nagyobb öröm azt látni, hogy a tehetséges kollégáim elvarázsolják a közönséget, mintha én lépnék színre. A saját színházamban egy egészséges arányt szeretek tartani ebben, jelenleg csak egy előadásunkban szerepelek.

A pandémia szülte kényszerpihenő után milyen tervekkel és lehetőségekkel vetettétek bele magatokat a munkába?

Mióta szentendrei lettem, azóta szeretnék lokálpatrióta szentendreiként élni, úgyhogy a Szentendrei Teátrummal több közös tervünk is van. Február 22-én mutattuk be Fekete István Tüskevár című regényéből készült adaptációt, egy igazi családi színházi előadás született.

A következő bemutatónk egy sokszereplős nagyszabású zenés előadás, a Keménykalap és krumpliorr lesz, melyet február 27-én a gödöllői Művészetek Házában láthat a közönség. Aztán pedig Spiró György Szappanoperája következik az én rendezésemben. Mindegyik előadásunkkal megyünk az országban mindenfelé. Elindítunk még egy vadonatúj kezdeményezést, az első Hotel Színházat. Az esztergomi Grand Hotelben rendszeresen láthatók lesznek a Fórum Színház előadásai, így a szállóvendégek, az ismert szórakozási lehetőség mellett, már dönthetnek úgy, hogy színházzal is kikapcsolódhatnak.