Ismeretlen valóságok

Doku7 – Dokumentumfilm hetek Erzsébetvárosban

Mesék a zárkából, A létezés eufóriája, Dívák, A nagyi projekt, Könnyű leckék, Egy nő fogságban, Anyáim története – 7 kiváló magyar dokumentumfilm, amely az elmúlt években elnyerte mind a szakma, mind a közönség szeretetét. Ezeket a filmeket hozza el az ERöMŰVHÁZ az első Doku7 – Dokumentumfilm hetek kereti között február 10. és március 24. között a K11-be. A filmvetítések mellett, kerekasztal-beszélgetéseket is szerveznek, amelyeken a filmek alkotóival és szereplőivel találkozhatnak az érdeklődők. Az eseménysorozattal egyidőben, Talált történetek címmel zajlik fotókiállítás a Klauzál téren. A tárlat a városi élet történéseiről szól és Bielik István dokumentarista fotós és Szarka Klára fotótörténész szakmai vezetésével valósul meg.
A Doku7 szervezői számára rendkívül fontos volt, hogy minél többek számára megmutathassák a magyar dokumentumfilmek szépségét és erősítsék a műfaj ismertségét. Emiatt is volt nagy segítségükre szakmai partnerük a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete.
Ezeket a filmeket láthatja először egycsokorba rendezve a Doku7 – Dokumentumfilm napok alatt a néző angol és magyar nyelvű feliratokkal.
Mesék a zárkából (rendező: Visky Ábel) febr. 10. 19 óra
A létezés eufóriája (rendező: Szabó Réka) febr. 17. 19 óra
Dívák (rendező: Kőrösi Máté) febr. 24. 19 óra
Nagyi projekt (rendező: Révész Bálint) március 3. 19 óra
Könnyű leckék (angol nyelvű beszélgetés) március 6. 19 óra
Egy nő fogságban (rendező: Tuza-Ritter Bernadett) márc.10. 19 óra
Anyáim története (rendező: Dér Asia – Haragonics Sári) márc.17. 19 óra
Könnyű leckék (rendező: Zurbó Dorottya) márc. 24. 19 óra

A filmvetítéseket követő kerekasztal-beszélgetéseket Kovács Gellért vagy Gyárfás Dorka vezetik. A partnerek pedig a filmek rendezői, alkotótársai és szereplői lesznek.
Fotópályázat
Az ERöMŰVHÁZ decemberben meghirdette a Talált történetek című fotópályázatát, amelyre több, mint 150 jelentkezés érkezett. A pályázatot szakmai zsűri bírálta, illetve a tárlat finisszázsáig a nézők is szavazhatnak a kedvenc képeikre. A szakmai zsűriben Bielik István dokumentarista fotós és Szarka Klára fotótörténész, valamint Runda Margit, az ERöMŰVHÁZ igazgatója bírálták az alkotásokat. A szakmai zsűri eredményeit a Doku7 megnyitóján február 10-én 17 órakor hozzák nyilvánosságra; a közönségdíjat az esemény zárónapján hirdetik ki.

A filmekről és a pályázatról további információ: http://www.doku7.hu