Világhírű cég jelenik meg Magyarországon

Magyar e-számla szolgáltatóval egyesül a Unifiedpost Group

Megkezdte magyar tevékenységét a Unifiedpost Group, a világ egyik vezető felhőalapú üzleti platformja. A világon több mint 1 millió KKV és 2500 nagyvállalat adminisztratív és pénzügyi hátterét biztosító cég egy hazai e-számla szolgáltatóval egyesülve lép be a magyar piacra. A First Businesspost Kft. (1stBP) így 2022 április 1-vel Unifiedpost Kft-re változtatja a nevét. Ezzel az egyik piacvezető európai FinTech, a 32 országban jelenlévő, a belga eredetű Unifiedpost Group tagjává vált.

A két cég egyesülése fontos lépés a Unifiedpost Group expanziós törekvéseinek megvalósítása során, hogy Európa legnagyobb biztonságos kommunikációs és fizetési hálózatát hozza létre. A First Businesspost Kft-t Jakabos Árpád alapította 2008-ban. A menedzsment csapattal együtt, mely Éger István nemzetközi salesért is felelős IT igazgatóból, és a hazai értékesítésért is felelős ügyvezető igazgatóból, Sághy Balázsból állt, a First Businesspot Kft-t. Magyarország piacvezető B2B e-számla szolgáltatójává tette, a régió legnagyobb networkjével. Az egyesülést követően is biztosítva van a folyamatosság, hiszen Éger István és Sághy Balázs a cégnél maradtak, Country Manager és ügyvezető igazgató pozíciókban.

Forradalmasítanák az üzleti dokumentum cserét

A First Businesspost Kft hozzáférést biztosít a magyar piachoz a Unifiedpost Group részére, illetve integrálja a csoport megoldásait – Channel, Collect és Banqup – a meglévő termék kínálatába. A nemzetközi Unifiedpost Group új, átfogó termék portfóliója automatizált és fenntartható megoldásokat nyújt az elektronikus számlázásra, beszerzési folyamatokra, fizetési tranzakciókra, a beszállítási lánc biztonságos finanszírozására mind a vállalkozóknak, mind pedig a KKV és a nagyvállalati szektor számára. A cégek és a megoldásaik egyesülése mindkét fél számára új lehetőségeket teremt magasabb hozzáadott értékek létrehozására.

„A cégeink egyesülése forradalmasítani fogja a magyar piacot. A Crossnet hálózatunk alapján, a vállalatok képesek lesznek kommunikálni egymással, elektronikusan dokumentumokat cserélni, és különféle szolgáltatások széles körét használni egyetlen csatlakozáson keresztül” – magyarázza Sághy Balázs, a Unifiedpost Kft ügyvezető igazgatója.

Multicégeket is érint a változás

A budapesti központú vállalkozásnak jól ismert ügyfelei vannak, közöttük az Audi Hungaria, a Praktiker, a MOL, a Magyar Nemzeti Bank, és az ISS Facility Services.

„Valamennyi ügyfelünk előnyére fog válni az egyesülés. A kiterjesztett termékportfóliónk segítségével, beleértve a Channel, Collect és Banqup megoldásainkat, mostantól lefedjük a teljes order-to-cash és procure-to-pay folyamatokat, valamennyi cégméretben és iparágban. Ez további hozzáadott értékeket fog jelenteni az elektronikus számlázás, a beszerzés, és a fizetési tranzakciók terén is” – állítja büszkén Éger István, a Unifiedpost Kft Magyarországért felelős Country Managere.

Annak érdekében, hogy a kép teljes legyen, a Unifiedpost Kft a vizuális megjelenését – beleértve a honlapját is (www.unifiedpost.hu) – adaptálta a Unifiedpost Group világához. A Unifiedpost Kft és 30 munkatársa a lokáció tekintetében is előre lépett: a cég központja áprilisban egy új, modern irodába költözött, egy központi és magas presztízsű helyre, Budapest szívében.

A Unified Group-ról

A Unifiedpost a vezető felhő alapú üzleti szolgáltatási platform KKV-k részére „Dokumentumok”, „Azonosítás” és „Fizetés” megoldások tekintetében. A Unifiedpost fejleszt és üzemeltet egy 100%-ban felhő alapú platformot adminisztrációs és pénzügyi szolgáltatásokkal, melyek lehetővé teszik a folyamatos és zökkenőmentes kapcsolattartást a Unifiedpost ügyfelek, beszállítóik, és megrendelőik, valamint egyéb szereplők között a pénzügyi értéklánc mentén. A Unifiedpost küldetése a one-shop-stop megoldásaival, egyszerűsített és okos adminisztrációs és pénzügyi folyamatok biztosítása az ügyfelek számára. A 2001-egy alapítása óta, a Unifiedpost jelentős növekedést ért el, mára 32 országra terjesztette ki a működését, 2021-ben több mint 500 millió dokumentumot kezelt, elért több, mint 1 millió KKV-t és 2500 nagyvállalatot.

Fontos adatok és számok:
-2001-ben alakult
-2021-es árbevétele 171 millió €
-több, mint 1400 alkalmazott
-Változatos ügyfélportfólió, a legkülönbözőbb iparágakban (banki, lízing, közüzemi szolgáltatások, média, távközlés, utazás, társadalombiztosítási szolgáltatók, állami szervezetek stb.)
-100%-os tulajdonú leányvállalata, a Unifiedpost Payments fizetési szerveztként van elismerve a Belga Nemzeti Bank által
-Hitelesített SWIFT partner
-Nemzetközi M&A előzmények
-Az Euronext Brussels tőzsde által jegyzett (symbol: UPG)