Először kezdett közösségi finanszírozási kampányba magyar nehézipari vállalkozás

Minőségbiztosításban és teljesítménykövetésben segít a magyar innováció

A Syrius-Tech Kft. 11 éve működő nehézipari hegesztés- és vágástechnikai, gépgyártó és kereskedelmi vállalkozás. Márkája, a Syrius meghatározó szerepet tölt be a magyar gépgyártásban, és rövidesen Európában is hódító útjára indul. 2022-ben tervezik piacra vezetni legújabb innovációjukat, a WeldoMetert, amely számos iparágban megkönnyíti majd mind a minőségbiztosítást, mint pedig a teljesítmény nyomon követését. A Tőkeportálon közösségi finanszírozási kampány vette kezdetét, amelynek keretében befektetők jelentkezését várják. Ezzel ők az első olyan hazai nehézipari vállalkozás, ami ilyesmibe vágta a fejszéjét.

Toma Zoltán, a Syrius-Tech Kft. tulajdonos alapítója avat be miskolci székhelyű cégük történetébe: a Syrius számos iparágban érdekelt, CNC plazma- és lézervágógépeik és ipari hegesztőgépeik megtalálhatók többek között az élelmiszeripar, a vegyipar, az építőipar, az olajipar, az energetikai ipar, valamint a járműgyártás területén is. Magyar márkaként neves nyugat-európai és amerikai vállalatokkal veszi fel a versenyt. A jelenleg Magyarországon futó gigaberuházások jelentős részének beszállítói körét gazdagítják. WeldoMeter termékük sokoldalú felhasználásának köszönhetően mindezen szektorokban biztonságosabbá és hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat.

Hiánypótló eszköz a WeldoMeter

A Syrius gépei egyre ismertebbek, egyszerű kezelésük, megbízhatóságuk és profi szervizhátterük miatt népszerűek a hegesztők és fémipari szakmunkások körében. Az innováció kulcsszerepet tölt be a vállalkozás életében, folyamatos fejlesztéseik által termékeik mindig megfelelnek az aktuális trendeknek. Hamarosan megjelennek a piacon legújabb innovációjukkal, a WeldoMeterrel, amelyet a Miskolci Egyetem Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Tanszékével közösen fejlesztenek. A termék bevezetését havi előfizetéses szolgáltatásként tervezik 2022-ben.

„Jelenleg nincs eszköz a piacon, amely ne lenne berendezés-specifikus, és ne csak bizonyos paraméterek mérését végezné el. A WeldoMeternek két új egyedülálló képessége van: a minőségbiztosítást végző mérnöknek valódi adatot szolgáltat, erre eddig nem volt eszköz; ahogy arra sem, hogy a hegesztőmunkás munkaidejét és teljesítményét mérje” – fejtette ki Toma Zoltán.

Mivel a Syrius eltérő szegmensekben tevékenykedő cégeknek szállít, ezért ezt a rendszert egy komplex szolgáltatásként értékesítik 3 féle csomagban: basic, advance és master verzióban.

„A WeldoMeter legnagyobb előnye, hogy ezáltal ellenőrizhetővé és mérhetővé válik az adott hegesztő teljesítménye és a mérnökök által előírt paraméterek betartása is nyomon követhető lesz. Természetesen ennek a szolgáltatásnak a cégben meglévő minőségbiztosítási rendszerrel is kompatibilisnek kell lennie, ezért annak implementálásában és összehangolásában is készek vagyunk segítséget nyújtani” – tette hozzá a tulajdonos, alapító.

Széles hazai piac, külföldi terjeszkedés

A Syrius Magyarországon rendkívül széles piaccal rendelkezik, nevét a szakmában ismerik és meghatározó piaci szereplőként tartják számon. Számos fajsúlyos céggel dolgozik együtt, mint például a BorsodChem Zrt, ASG Gépgyártó Kft., vagy a DN Acélszerkezetgyártó Kft.

„Fontosnak tartom, hogy a vevőportfóliónk kellően diverzifikált legyen, azaz kicsi, közepes és nagy cégek is legyenek a partnereink között, mert ez biztosítja a stabilitást. Üzleti stratégiám része az is, hogy a cégünk több lábon álljon, ezért tevékenységünkben lényeges szerepet tölt be a fejlesztés, a gyártás, a kereskedelem és a szerviz szolgáltatás is. Víziónk, hogy a Syrius nemzetközi szinten is meghatározó hegesztés- és vágástechnikai cég lesz, és pár éven belül a környező országok piacán fog értékesíteni. Minden ügyfelünk tudni fogja, hogy mi vagyunk a legjobbak ár-érték arányban.”

Akár 50 000 Ft-tal részvényhez lehet jutni

„Több megrendelés érkezik hozzánk, mint amennyit jelenlegi kapacitásunkkal teljesíteni tudnánk, ezért úgy döntöttünk, befektetői tőke segítségével megvalósítjuk azokat a fejlesztéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy minden ügyfelünket rövid határidővel ki tudjuk szolgálni” – mondta Toma Zoltán.

A Tőkeportál oldalán megtalálhatóak a kampány részletei az előre azonosított potenciális befektetők számára, akik a cég múltjába, jelenébe és jövőbeni terveibe is betekintést nyerhetnek. A befektetők értékpapír számlán vezetett részvényekhez jutnak és a befektetés mértékétől függően osztalék felvételére lesznek jogosultak. A kampány célja 140 millió forint befektetői tőke megteremtése. Befektetésre három sávban van lehetőség:

– 50 000 Ft-tól 1 millió Ft-ig, ebben a sávban a befektetők 3 év múlva exitálhatnak, úgy, hogy a cég vagy az alapító vásárolja vissza a részvényeiket,
– 1 millió Ft és 5 millió Ft között szintén biztosított az exit lehetőség, de további 5% cégérték kedvezmény is jár a befektetéshez,
– 5 millió Ft felett pedig 7,5% cégérték kedvezményben részesülnek a befektetők.

„Azért érdemes befektetni a Syriusba, mert rövid távon a nyereséges működés mellett minden évben tervezünk osztalékot (már az idén 20 millió Ft-tal számolunk) fizetni és időről időre meghirdetünk részvényvisszavásárlást is. Hosszú távon a jelenlegi 750 millió Ft-os cégérték a duplájára tud növekedni, amennyiben a kampány eléri a kitűzött maximális tőkecélt és az üzleti tervben foglaltak megvalósulnak” – tudtuk meg a cég tulajdonosától, aki azt is kifejtette: a befektetői tőkét készleteik növelésére, gépek és eszközök beszerzésére, a WeldoMeter további fejlesztésére, valamint az értékesítői hálózat megerősítésére és marketingre használnák fel.