Rugalmas és jól fizető másodállás a masszőr szakma

Nagyjából 50-féle masszázstípus közül választhat, aki a pályára lép

Minden időben igaz volt, de ma különösen, hogy sokan döntenek úgy – vagy kényszer hatására, vagy anélkül –, hogy másodállást vállalnak. Nem könnyű két munkahely időbeosztását összeegyeztetni, ezért a másodállás megválasztásánál fontos szempont, hogy a munkaidő rugalmas legyen. Felmérések igazolják, hogy az egyik legnépszerűbb kiegészítő állás a masszőr szakma, szerteágazó területei garantálják, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő stílust, és könnyedén kialakíthatja a saját vendégkörét.

A masszőr végzettség megszerzésére a karrierlehetőség mellett más tényezők is motiválhatnak; sokan azért vágnak bele ilyen jellegű tanfolyamokba, hogy a megszerzett tudással családtagjaiknak, ismerőseiknek segíthessenek.

„Napjainkban a hát- és derékfájdalmak nagyon sok embert érintenek, a masszázsok, különösen a frissítő, a relaxáló és az izomregeneráló masszázs kiválóan alkalmas ezek mérséklésére, megszüntetésére” – avatott be Simon Marcsi, a Másodállás Start vezetője, a Gerincambulancia megalapítója.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a különböző szolgáltatások között ez az a terület, amelyre mindig szükség van. Kortól, nemtől, évszaktól függetlenül az emberek számára lényeges, hogy mindennapjaikat fizikai fájdalmaktól mentesen élhessék meg.

A szakma sokszínűségének záloga a nagyjából 50-féle masszázstípus, amelyek a kozmetika-szépségápolás, a fogyás és a regeneráció területeit fedik le.

Védőháló, ha minden kötél szakadna

Örök igazság, hogy munkafronton több lábon állni mindig biztonságosabb, mint csupán egyetlenegyre támaszkodni. A mellékállást, amellett, hogy keresetünk kiegészítését szolgálja, védőhálóként mindig magunk alatt tudhatjuk, arra az esetre is, ha fő megélhetési forrásunkat elveszítenénk. Mindezek mellett általában azért is hálás dolog mellékállást indítani, mert többnyire már rendelkezünk egy stabil alappal, így megtehetjük, hogy olyan szakterületet válasszunk, ami a szívünkhöz közel áll, szívesen foglalkozunk vele, akár a szabadidőnk rovására is.

„A masszőr szakma esetén a fejlődésben a határ a csillagos ég. Az alapoktól elindulva csakis rajtunk áll, hogy milyen irányba, milyen szintig képezzük magunkat. Aki rákap az ízére, megtapasztalhatja, mekkora érték az önállóság, a biztonság és az esély arra, hogy idővel akár a főállás is kiváltható legyen vele, teljes egészében. A másodállás egy lehetőség arra, hogy növeljük a jövedelmünket, de ha mégsem jön össze, nem veszítünk semmit” – vázolta Simon Marcsi.

Az év legjobb másodállása

A masszőr szakma 6. éve nyeri el „Az év legjobb másodállása” címet. És hogy mi a sikeresség titka? Az igazi győztesek mind anyagilag, mind szakmai elismerésben azok, akik ezt a tevékenységet szívvel-lélekkel végzik. Az elismerés teljesen jogos, hiszen ez egy olyan munkakör, aminek azonnal kézzelfogható eredménye van. A munka elvégzése után rögtön megkapjuk érte a fizetségünket. Amiatt is kiérdemli a megtisztelő címet, mert kevés szakma mondhatja el magáról, hogy munkával, családdal és szabadidővel is összehangolható, ugyanis mi osztjuk be a saját időnket.

„Olyan időpontokat adhatunk a vendégeinknek, amelyek nekünk megfelelnek. Egy kezelés időtartama lehet 30 perc, 1 óra vagy 1,5 óra, így akár munka után, akár hétvégén is könnyedén beilleszthetjük a napirendünkbe. Ez mind-mind pluszbevételt jelent. Nem beszélve arról, hogy lehetőségeinkhez mérten mennyiféleképpen megvalósíthatjuk a működésünket. Saját otthonunkban is kialakíthatunk egy zugot a tevékenységünk számára, vállalhatunk házhoz, illetve munkahelyre kijáró masszázs szolgáltatást, csatlakozhatunk már működő egyéb szolgáltatókhoz vagy létrehozhatjuk önálló masszázsstúdiónkat is. Felszerelés tekintetében is széles a paletta; elindulhatunk akár egyetlen polifoam szivaccsal is, de ma már egy masszázságy beszerzése sem jár nagy költséggel. Eszköztárunkat menet közben, folyamatosan bővíthetjük, kezdve a manuális eszközökkel, gépekkel, egészen az olyan berendezésekig, amelyek már a közreműködésünk nélkül, önállóan termelik számunkra a bevételt” – sorolta a lehetőségeket a Másodállás Start vezetője.

Aki kalandra vágyik, annak is tökéletes választás a masszőr szakma, hiszen jó masszőrre a világ bármely pontján szükség van, és az itthon megszerzett képesítést számos országban fenntartások nélkül elfogadják.

Tanfolyamok saját ütemben, több formában

A Másodállás Start kínálatában a legkülönfélébb masszőrképzések szerepelnek. Az az érdeklődő is megtalálja a neki tetsző szakmaterületet, aki csak családi, baráti körben szeretne tevékenykedni, vagy csak másodállásban gondolkodik, de az is, aki új karriert építve akár természetgyógyász masszőrként szeretne később praktizálni. A képzések nagy része online is elvégezhető, az országban bárhonnan, a speciális, csak tanteremben elsajátítható tudás megszerzésére pedig 10 városban van lehetőség. A szakmai ismeretek rugalmasan bővíthetőek, így folyamatosan új vendégkört tudunk megcélozni.

„Weboldalunkon találhatnak az érdeklődők ingyenesen elérhető tananyagokat, amelyek alapján el tudják dönteni, hogy testhezálló lenne-e számukra ez a hivatás. Ha úgy döntenek, hogy belekezdenek, onnantól a tanfolyamok teljes ideje alatt, majd a vállalkozásuk beindítását követő első év végéig fogjuk a kezüket, támogatjuk őket mind szakmai vonalon, mind a vállalkozásukat érintő lényeges marketingfeladatok területén. A nálunk végzetteket egy mentor csapat is segíti a Másodállás Start zárt Facebook-csoportban, ahol támogatásra, tanácsokra számíthatnak tőlünk és korábbi hallgatóinktól. Mindezt teljesen ingyenesen tesszük, mert szívügyünk ez a szakma és az, hogy hozzájáruljunk a minél magasabb színvonalú tevékenységet végző masszőrök számának gyarapodásához” – mondta Simon Marcsi.

A Másodállás Start tanfolyamainak sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a náluk végzettek magas arányban tudnak átlépni másodállásból sikeres főállású vállalkozóvá, életüket gyökeresen változtatja meg az új lehetőség.