A Caola Zrt. menti meg a SC Sopron felnőtt csapatát

Nehéz helyzetbe került az SC Sopron felnőtt futballcsapata mögött álló Sport Club Futball Kft. működése. A sportvállalkozást a megszűnéstől menti meg a nagymúltú hazai kozmetikai, higiéniai és háztartásvegyipari vállalat, a Caola Zrt. A klub megmentésében az önkormányzat is partnernek bizonyult.

Sopron Város Önkormányzatának közgyűlése néhány nappal ezelőtt jóváhagyta a Caola Zrt. üzletrészvásárlási szándékát az SC Sopron férfi felnőtt csapatát működtető Sport Club Futball Kft.–ben. Így a több mint 190 éves múltra visszatekintő, kozmetikumokat, higiéniás és háztartásvegyipari termékeket gyártó magyar vállalat hamarosan a soproni futballcsapat többségi tulajdonosa lesz. A Caola célja a minőségi soproni labdarúgás újbóli megteremtése mind utánpótlás, mind felnőtt szinten!

“Örülök, hogy egy ilyen nagymúltú piaci szereplő állt a soproni labdarúgás mögé, ezzel lehetővé téve klubunk további működését! Egyúttal köszönöm a soproni városvezetésnek, hogy a legnehezebb helyzetekben is mindig a klub mögött állt” – mondta Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke.

Dr. Bándi Imre, a Caola Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta: cégük egyfajta “mentőakcióként” tekint a vásárlásra, hiszen a soproni futballcsapat az elmúlt időben nagyon nehéz pénzügyi helyzetbe került és már többször is csengette a vészharangot.

“Az SC Sopron esetében egy olyan dinamikusan fejlődő, a térség labdarúgását meghatározó sportegyesületről beszélünk, amelynek az utánpótlás-támogatása, képzése kiemelten fontos. Ez a képzési rendszer került veszélybe azáltal, hogy nem volt megfelelő financiális háttér a felnőtt csapatot működtető gazdasági társaság mögött. Az SC Sopron megmentése számunkra egyben kiemelt társadalmi jelentőségű ügy is volt” – nyilatkozta Dr. Bándi Imre.

Az új többségi tulajdonos ugyanakkor nem csak működtetni, hanem fejleszteni is szeretné a klubot: céljuk, hogy középtávon a felnőtt csapat lépésről lépésre az NB II-be jusson.

Az 1831-ben alapított Caola történetében nem ez az első alkalom, hogy a sport mellé álltak. A sportkedvelők emlékezhetnek, hogy a 90′-es években a női kézilabda NB I-ben szereplő  Zalaegerszeg Caola névvel versenyzett, valamint a Caola 2020-óta az FTC labdarúgó csapatának és a Groupama Arénának a higiéniai partnere és emellett több országos sportági szakszövetséggel ápol szoros szakmai kapcsolatot.